Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (392)

plakát

Poslední souboj (2021) 

Jak jsem před dvěma roky onanoval u netflixovského Krále, tak jsem si i letos zaonanoval nad novým bijákem Ridleyho Scotta, jehož jsem jako režiséra postupně odepisoval, protože jeho poslední super film vyšel v roce 2007 (Labyrint lží a Marťan jsou fajn, ale ne super). Nicméně ten postarší filuta mě nakonec opět dokázal naprosto uhranout, kdy mu k tomu stačil parádní scénář od Afflecka s Damonem. Poslední souboj je totiž bravurní historická konverzačka, která nabízí strhující dialogy a postupné odkrývání děje, díky kterému vám ty dvě a půl hodiny utečou jako voda. K tomu si připiště bravurně zvládnutou emancipační rovinu, špinavě uhrančivý vizuál, soustředěné herce (Affleck si to užívá / Driver je ďábel) a parádně nasnímaný závěrečný souboj, kdy vám z toho vypadne téměř bezchybný kinematografický zážitek, u kterého mrzí jedině to, že na něj lidi nechodí (v sále jsem byl sám!).

plakát

Já, Victor - Série 2 (2021) (série) 

První série byla příjemnou oddychovkou. Druhá pak pokračuje tam, kde jsme minule skončili, přičemž se z toho stává čirá vztahovka, která ale funguje, jelikož zdejší postavy už jsou nesmazatelně nacpané ve vašem srdci, přičemž scénář do všech stran srší takovou tou hřejivou feel-good atmosférou, jíž vítám s otevřenou náručí. Jen ten závěr u Lake byl poněkud na sílu.

plakát

Loki - Varianta (2021) (epizoda) 

Po druhém dílu již čiré nadšení. Super nápady, skvělá dynamika mezi Wilsonem a Hiddlestonem, stylový vizuál a parádní hudba. Posledních 10 minut navíc mělo fajnovou atmosféru a já už se nemůžu dočkat další části.

plakát

Loki - Velké poslání (2021) (epizoda) 

Jak jsem k tomu byl spíše skeptický, tak nakonec jsem opravdu příjemně překvapen. Zajímavá premisa, mnohé vysvětlující a velká zvědavost na další části.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Ritchie po vynikajících Gentlemanech přináší další výborný snímek. A dost možná se jedná o nejlepší jeho dosavadní kousek v už tak nabité kariéře. Rozhněvaný muž je totiž přehlídka špíny, nas**nosti, zloby a chlapáctví, která nabízí věru "zahlerovský" zážitek, tedy přesně to, co máme všichni tak moc rádi. Statham nikde nebyl více badass a vidět po delší době Hartnetta taky potěší. Jen houšť!

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Ultimátní dárek pro všechny filmové fanoušky a pravděpodobně nejlepší animák minimálně posledních deseti let, který vás ve svých úvodních 30 minutách naprosto emocionálně vyždíme, aby následně rozpoutal post-apokalyptickou jízdu (ale stále si zachovávajíc svou duši). Upřímný a lidský příběh s jímavých poselstvím a povedeným komentářem dnešní digitální doby, kde nechybí gigantická dávka střeleného humoru, zábavných dialogů, parádních postav, skvělé hudby, strhující akce a filmových odkazů (Tron, Kill Bill, Blade Runner - všechno tu je). To doprovázeno fenomenálním vizuálem, který využívá techniky, jíž můžeme znát z Into The Spider-Verse, ale posouvá ji ještě na další úroveň. No jednoduše tolik vizuálních nápadů aby člověk pohledal. Čirá nirvána a okamžitá klasika, kterou by si neměl nechat nikdo ujít! Takže šup na Netflix, ať se ví, že přesně takovouhle tvorbu publikum chce. BTW: Na Furbyho už se nikdy nebudu dívat stejně

plakát

Ted Lasso - Série 1 (2020) (série) 

Překvapení roku. Ačkoliv je pro mě fotbal naprostá španělská vesnice, tak tohle příjemné komediální drama osloví snad každého. Hlavním tahákem je samozřejmě energický a skvělý Sudeikis, nicméně i ostatní postavy velice rychle přirostou k srdci a všechny jejich strasti i úspěchy prožíváte s nimi. K tomu navíc obrovská porce upřímného lidského humoru, který člověka v těchto dobách vyloženě pohladí. Jednoduše báječné!

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Překvapení roku. Ačkoliv je pro mě fotbal naprostá španělská vesnice, tak tohle příjemné komediální drama osloví snad každého. Hlavním tahákem je samozřejmě energický a skvělý Sudeikis, nicméně i ostatní postavy velice rychle přirostou k srdci a všechny jejich strasti i úspěchy prožíváte s nimi. K tomu navíc obrovská porce upřímného lidského humoru, který člověka v těchto dobách vyloženě pohladí. Jednoduše báječné! EDIT: Po třetí sezóně - nejlepší seriál posledních několika let. Vrchol seriálové tvorby a projekt, který s každým dnem dokáže proslunit i ten nejposranější den.

plakát

WandaVision - Zcela nový halloweenský strašidelný díl! (2021) (epizoda) 

Tenhle seriál ve mně probouzí neskrývaného fandu Marvelu. Po únavě z filmů přichází opravdu naprosté nadšení a pevně doufám, že i další seriály budou mít alespoň polovinu nápadů, které jsou tady. A v narážkách se navíc jde ještě dál, než jsme si mysleli (Kick-ass).