Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 181)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jedničku jsem shrnul jako audiovizuální porno, jak tedy pojmenovat pokračování, které vyprávění příběhu pomocí pixelů dotáhlo k dokonalosti? Zimmerovo zvuk je slast pro kochleární aparát, přičemž ve stejném okamžiku lítají oči po plátně a nasávají každý paprsek světla. Druhá Duna je prostě to, co jednička a ještě něco o malinko víc. Příběhově vynikající, byť se mi zhruba v polovině filmu objevil pocit, že se do kina přes střižnu nedostalo pár scén. Hlavně co se týká přerodu Paula ve vůdce bych tedy ocenil pár (desítek) minut navíc. Necelé 3 hodiny se totiž vypaří jak voda v poušti. Hlavně druhá polovina filmu se stane až zkratkovitou, což je od té první patrný rozdíl. Herecky vysoce nadstandardní, z režisérské stoličky naprosto zvládnuté. Film, který skutečně má smysl užít si v kině.

plakát

Bullet Train (2022) 

Neuvěřitelně svěží akčňák, který skvěle pracuje s humorem a má nápaditou originální choreografii. Ad absurdum konce je malinko škoda. Bullet Train má styl.

plakát

Oddělen (2011) 

Těžce depresivní, artově zpracované drama se spoustou myšlenek a kašovitě hutnou atmosférou. Charismaticky geniální Brody a geniálně odvyprávěný příběh, který asi nikdy neocení širší publikum, jeho umělecká, melancholická hodnota je ovšem obrovská. Je škoda, že Kaye netočí víc.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Srdíčko zaplesalo! Je až s podivem, že Mission Impossible je i po těch letech stále velice originální a nápaditá akční jízda a svou kvalitu nejen, že potvrzuje, dokonce ji zvládá ještě zvyšovat. Cruise už 20 let zapomíná stárnout, akční choreografie je vynikající, lokace a příběh baví. V pořadí už sedmý díl navíc nově pracuje velice dobře i s humornou vložkou a Pom Klementieff si mě svou postavou získala. Takhle si představuju svěží celovečerák plný akce.

plakát

Řím (2005) (seriál) 

Velmi kvalitní záležitost, co také od prime HBO očekávat jiného? 2 výborné série, každá trochu jiná, okouzlující výprava a výborné hraní si s fakty a jejich fabulací ve prospěch příběhu. Během 24 dílů, odehrávajících se zhruba během 20 let, postavy přicházejí a odcházejí, ale hlavní protagonisté jsou nemění - Titus Pullo a Lucius Verenus, dva maníci, kteří ve prospěch seriálu (nevědomky) hýbou samotnými základy antiky. Škoda jen, že akce je zde méně a zaměření je primárně na politické intriky v kontrastu s životem plebsu. Pokud je nám ale akční scéna naservírována, je skvělá.

plakát

Životy slavných (2020) (pořad) 

Na těch dnešních internetech najdete jen těžko kvalitnější dokumentárně zaměřené kraťasy. Prvotřídní zpracování, naprosto perfektní hlas, spousta nahuštěných informací podaných neuvěřitelně zábavnou formou. Na podobné počiny mají být z ministerstva školství granty.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Vynikající záležitost, u které prakticky nepoznáte, že se nejedná o čistě japonskou záležitost. Že Amíci přijdou s tak věrně působící adaptací samurajských legend bych před zhlédnutím této minisérie nečekal. Výborné vyobrazení japonské kultury, mentality a čistého rasismu. Je nutno zmínit, že občas se tvůrci nechali trochu unést a přidat nějakou svou modernizaci, která ovšem nebyla úplně ku prospěchu. Jinak ale obrovské překvapení a otevřený konec dává naději na pokračování.

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Dokumentu není prakticky co vytknout. Čtyřdílná minisérie je od začátku do konce napěchovaná informacemi a vynikajícím fotbalem. Becks byl sice na ostrovech sice "na špatné rudé", ale vždycky jsem ho jako hráče, jako celebritu a v rámci možností i relativně normálního člověka respektoval. Pamatuju si, když mi babi někde sehnala Fotbalovou školu Davida Beckhama a šestiletej já jsem pak kličkoval u ní v obýváku před televizí s kopačákem.

plakát

Třináct životů (2022) 

Dramaticky perfektní, bez zbytečného patosu, herecky a celkovým pojetím precizní. Jedná se o poctivý film, který si zakládá na co možná největší realističnosti (byť je spousta věcí smyšlených, včetně narkózy. Podstatné je, že se nesnaží diváka prvoplánovitě dojit a přitom jsou emoce neuvěřitelně cítit. Howard jednou za čas přijde s filmovou peckou a 13 životů je jednou z nich. Vigga vždycky rád uvidím a tady by mu věk přes 60 hádal málokdo.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Neuvěřitelně chytlavé a hravé, nečekaně dobře hrané ztvárnění mangy. Seriál vsadil na lásku a cit k předloze (to bohužel není zvykem) a je to znát. Prakticky neznámí herci, chytlavá hudba, barevný svět a zábava.  Tohle mě vrátilo do dětství, kdy jsem pár dílů anime náhodou viděl. U One Piece nejde pociťovat nic jiného, než radost.