Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (11)

Lookism

Lookism (2022) (seriál)

Oemo jisang juui (název seriálu) je korejský výraz pro „look-ism“, diskriminační zacházení s lidmi, kteří nejsou považováni za fyzicky atraktivní.

Equalizer 2

Equalizer 2 (2018)

Přibližně v čase 35:04, při záběru na uličku s popiskem „Brussel, Belgie“, byla použita ulice Truhlářská na Praze 1 (mj. je vidět polská vlajka na sídle Konzulárního oddělení Velvyslanectví Polské republiky).

12 hrdinů

12 hrdinů (2018)

Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády.

Hafið

Hafið (2002)

Když sourozenci popíjejí v místním baru, kromě islandské písně, zazní od vedlejšího stolu i česká lidová „Co jste hasiči“.

V pasti - Epizoda 3

V pasti - Epizoda 3 (2016) (epizoda)

V epizodě zpracovává starý Guðmundur (Sigurður Karlsson) ulovenou zvěřinu zavěšenou na československém traktoru ZETOR 7745 (vyráběném od roku 1986).

Shutter

Shutter (2004)

V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu.

Smrt ve tmě

Smrt ve tmě (2016)

V úvodu filmu, kdy trojice mladých zlodějů vykrádá první dům, se s krátkou pauzou objeví dvakrát stejný záběr, když Alex (Dylan Minnette) bere věci z police.

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Při setkání Andy (Anne Hathaway) s jejím otcem (David Marshall Grant) na večeři si otec stěžuje, že Andy v redakci zůstává do ranních hodin a pracuje přespříliš. Ve chvíli, kdy je Andy svěřena "kniha", musí na ni čekat do desíti hodin večer. Při čekání již ale nemá co dělat, pročítá magazíny a v redakci je mezi posledními.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Dům, který prodává Evanova matka (Melora Walters), je nabízen realitní společností "Century 21" (viz. cedule před domem); ta působí i v České republice.

Beautiful Thing

Beautiful Thing (1996)

Ve filmu se objevují melodie písní zpěvačky, původně ze skupiny Mamas & The Papas, "Mama" Cass Eliot, a to konkrétně "Make Your Own Kind of Music" a "Dream a Little Dream of Me", což je její nejznámější singl. V tomto snímku často zmiňovaná zpěvačka zemřela ve věku pouhých 32 let nikoliv na udušení sendvičem, jak je řečeno na balkóně, ale na srdeční slabost.

Reklama