foto

Melora Walters

  • nar. 21.10.1960 (57 let)
    Dhahran, Saúdská Arábie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Melora Walters se narodila v saudskoarabském Dhahranu americkým rodičům. Vychovávána byla částečně zde a v Nizozemsku. Poté co se přestěhovala do USA začala studovat vysokou školu Lake Forest Academy v Illinois.

V roce 1990 se provdala za herce a producenta Christophera Scotellara, se kterým vydržela do roku 1994, kdy jejich manželství skončilo rozvodem. Po tomto krátkém manželství se pokusila hledat štěstí jinde a v roce 1996 se provdala za herce Dylana Walshe. Běhen jejich manželství se jim narodily dvě děti Joanna a Thomas. V červenci 2003 se však Melora a Dylan rozvedli. V roce 2008 se Melora opět provdala, tentokrát za kameramana Alexe Vendlera. V roce 2010 však opět požádala o rozvod.

V herecké kariéře Meloře velmi pomohl režisér Paul Thomas Anderson, který Meloru několikrát obsadil ve svých filmech, z nichž nejznámějším je Magnolia, kde Melora ztvárnila drogově závislou Claudii Wilson Gator. Dalšími filmy ve kterých Melora hrála pod taktovkou Andersona jsou Hříšné noci a Gambler. V roce 2003 Melora úspěšně ztvárnila postavu Lily v Návratu do Cold Mountain. Jednou z největších Melořiných rolí se stala role matky Ashtona Kutchera ve filmu Osudový dotek.

Mimo jiné se Melora objevila i v několika seriálech jako např. Californication, Mizera nebo Velká láska.

Zdeněk "Demonn" Čapek

Herecká filmografie

Filmy

2018 In a Relationship
2017 An American Dog Story
Beneath the Leaves
The Lovers
2016 Good After Bad
Indiscretion
Sugar Mountain
2015 Sex, Death and Bowling
2014 Sacrifice
Young Kieslowski, The
2013 Dočasný domov
Lonely Boy
Underdogs
2012 Mistr
2011 The River Murders
2010 Case 219
Rok na hovno
2009 Hurt
2008 bgFATLdy
Harrison Montgomery
2007 Brothers Three: An American Gothic
2004 Osudový dotek
2003 Big Empty, The
Melvin Goes to Dinner
Návrat do Cold Mountain
Švindlíři
2002 Mafiánky
2001 Rain
Sex instruktor
2000 Desert Saints
1999 Magnolia
1998 Láska na druhý pokus (TV film)
1997 Hříšné noci
Los Locos
1996 American Strays
Gambler
Likvidátor
1994 All Tied Up
Ed Wood
Midnight Run for Your Life (TV film)
Plavčík
Pomsta mrtvého muže (TV film)
1993 America's Deadliest Home Video
Telling Secrets (TV film)
Twenty Bucks
1992 Beethoven
1990 Jak zavraždit milionářku (TV film)
1989 Rude Awakening
Společnost mrtvých básníků
Underground

TV seriály

2017 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Something Happened (S19E07)
2016 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Důvodné pochyby (S13E19)
2014 Mizera (TV seriál)
2012 Californication (TV seriál)
Syrovost (S05E08)
2010 Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Úniková cesta (S04E08)
Krevní msta (S04E07)
další epizody (7)
2009 Velká láska (TV seriál)
Svátost (S03E10)
Temnota (S03E09)
Na hraně (S03E08)
další epizody (9)
2007 Velká láska (TV seriál)
Sláva průkopníkům (S02E12)
Jsem, jaká jsem (S02E11)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
další epizody (10)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Něco se blíží (S04E09)
Dávná minulost (S04E08)
2006 Velká láska (TV seriál)
Slavnost (S01E12)
Poslední vůle (S01E11)
Křest (S01E10)
další epizody (11)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
2002 Push, Nevada (TV seriál)
1998 Doktoři z L. A. (TV seriál)
1991 Báječná léta (TV seriál)
Cestou necestou (S04E16)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2004 Tricks of the Trade: Making 'Matchstick Men'
2002 Behind the Scenes of 'Wisegirls'
Film Trix 2002
2000 That Moment: Magnolia Diary

Režijní filmografie

Filmy

2018 Waterlily Jaguar

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace