Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (11)

12 hrdinů

12 hrdinů (2018)

Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády.

Beautiful Thing

Beautiful Thing (1996)

Ve filmu se objevují melodie písní zpěvačky, původně ze skupiny Mamas & The Papas, "Mama" Cass Eliot, a to konkrétně "Make Your Own Kind of Music" a "Dream a Little Dream of Me", což je její nejznámější singl. V tomto snímku často zmiňovaná zpěvačka zemřela ve věku pouhých 32 let nikoliv na udušení sendvičem, jak je řečeno na balkóně, ale na srdeční slabost.

Equalizer 2

Equalizer 2 (2018)

Přibližně v čase 35:04, při záběru na uličku s popiskem „Brussel, Belgie“, byla použita ulice Truhlářská na Praze 1 (mj. je vidět polská vlajka na sídle Konzulárního oddělení Velvyslanectví Polské republiky).

Hafið

Hafið (2002)

Když sourozenci popíjejí v místním baru, kromě islandské písně, zazní od vedlejšího stolu i česká lidová „Co jste hasiči“.

Lookism

Lookism (2022) (seriál)

Oemo jisang juui (název seriálu) je korejský výraz pro „look-ism“, diskriminační zacházení s lidmi, kteří nejsou považováni za fyzicky atraktivní.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Dům, který prodává Evanova matka (Melora Walters), je nabízen realitní společností "Century 21" (viz. cedule před domem); ta působí i v České republice.

Shutter

Shutter (2004)

V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu.

Smrt ve tmě

Smrt ve tmě (2016)

V úvodu filmu, kdy trojice mladých zlodějů vykrádá první dům, se s krátkou pauzou objeví dvakrát stejný záběr, když Alex (Dylan Minnette) bere věci z police.

V pasti - Epizoda 3

V pasti - Epizoda 3 (2016) (epizoda)

V epizodě zpracovává starý Guðmundur (Sigurður Karlsson) ulovenou zvěřinu zavěšenou na československém traktoru ZETOR 7745 (vyráběném od roku 1986).

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Při setkání Andy (Anne Hathaway) s jejím otcem (David Marshall Grant) na večeři si otec stěžuje, že Andy v redakci zůstává do ranních hodin a pracuje přespříliš. Ve chvíli, kdy je Andy svěřena "kniha", musí na ni čekat do desíti hodin večer. Při čekání již ale nemá co dělat, pročítá magazíny a v redakci je mezi posledními.

Reklama