Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 503)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Námět super (že by se McKay inspiroval současnou situací kolem covidu?), zpracování koncentrát z NUDY. Pár vtipných momentů přinesla aspoň ta sprostá slova, ta prostě nezklamou. Několik vážných momentů ve filmu se nepovedlo. Stopáž příště zkrátit, zaplaťte střihače. Doufám, že film viděl Bruce Willis a řekl si: "Ku*va, proč mi nikdo z NASA nezavolal!?! Já se na ně příště...."

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Já na štědrovečerních pohádkách opravdu nezvládám tu záměrnou poťouchlost postav a infantilitu v negativním slova smyslu. Vlastně se nelze s nikým ztotožnit, není komu fandit, žádné uvěřitelné motivace, vztahy, emoce, nic. Bezkrevná šeď. Adamczyk asi nejlepší část filmu. Ale přerod hlavních postav absolutně nedotáhnutý, počáteční antipatie jim nevěříte, konečné sympatie už vůbec ne.

plakát

Legendy kriminalistiky (2017) (seriál) 

Silný kafe, jeden díl jsem nedokoukal (Matky vražedkyně), jeden díl mi udělal nevolno (Já, nebohý vrah). Největší psycho byl díl Torzo s vymatlancem, jehož existence na konci 20. století je až překvapivá. Asi nejosobnější byl díl Lesní vrah s kriplem na přesdržku, který kousek od mého bydliště zastřelil jen tak z plezíru naše známé. Díl s Dahlgrenem byl taky velmi nepříjemný. Témata jsou zpracována výborně, žádné trapné filmové rekonstrukce, ale naopak výpovědi vyšetřovatelů a znalců, autentické záběry a sympatický komentář Mirka Vaňury. Velmi dobrý počin.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

A safra.... já čekal průser skrz a ono to nebylo špatné! Začnu zápory - film dává bezostyšně najevo, co všechno vykrádá, pardon, kde všude se nechal inspirovat (včetně hudby). Takže když zkousnete to nepříjemné nutkání, že se za chvíli objeví Gandalf s Billem Murraym, tak si film užijete. Je totiž vidět, že tenhle film se robil z nadšení a zapálení, že si dal někdo záležet s postavami a jejich přerodem, že tady někdo přemýšlel nad rozmotáváním děje, že herce to baví a hlavně - někdo si dal záležet, aby tu nebyly směšné či směšně trapné postavy, na které jsme bohužel v českých pohádkách tak nějak nuceně zvyklí. I když námět skoro vůbec není původní, je to filmová jízda, jak má být. Poklona tvůrcům. A pokud byste ještě přitlačili na temnou notu a odpustili si odlehčující prvky, skoro vážně bych uvažoval i nad ryze subjektivními 5*. Fakt. Za Simonku Zmrzlou, která byla...hmmmm.... :-*

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

Made in TV Nova? Wow. Tak kde začít? Radši si pusťte díl pořadu Legendy kriminalistiky, je to mnohem sugestivnější. Byť se Případ Roubal týká Ivánka Roubala, ten tu kupodivu má tak málo prostoru, že by se měla minisérie jmenovat spíš Případ Kamila. Roubal tu vlastně nepředvede skoro nic, byť ta jedna sebedestrukční scéna je vcelku mrazivá. Jinak nic, sympatický plešoun, trochu potrhlý, pravda, ale jinak ťu-ťuňuňu. K hercům mám jen toto: Havlová za mě vcelku dobrý, Jenda Čenský is back!!!! (jeho právník mě velmi bavil), David Švehlík výrazně nevýrazný, Kamila Trnková v kalhotkách s kávou, co by zabila víc lidí než gurmánské speciality Lucrezie Borgie a její stoneface - byla velmi přesvědčivá, její táta Jan Slovák byl pro mě velké překvapení (dosud jsem ho nezaregistroval). Atmosféra byla velmi dobrá, ale pokud čekáte kulervoucí vykreslení doby a Roubalova řádění v kombinaci s napínavým vyšetřováním, nedostanete víc než jen soudní konverzačku - pusťte si ty Legendy kriminalistiky, kde mluví Jan Štoček. Hynkovi jste nedali šanci něco předvést, ale zase se mohl beztrestně sklouznout po eskalátoru.

plakát

Coco (2017) 

Půl filmu jsem litoval, že jsem si ho pustil, druhou půlku jsem se chválil, že jsem vydržel. Občas bych ubral na pile, ale jinak sympatický způsob tvorby rodokmenu a nimrání se v rodinné historii. Byť ten příběh je prostě hodně předvídatelný a vůbec nevadí, že podivný mexický záhrobní sous nemáte naštudovaný.

plakát

Predátor 2 (1990) 

Zatímco jednička byl rafinovaný film, dvojka je jen rafinovaný cukr. Bez barvy, prostě bílý jed. Když už se film konečně dovleče přes masakroidní děj do vehiklu zaparkovaného lodítka, tak jsem zahodil veškeré snahy film alespoň trošičku ocenit. 1* asi jen za Garyho.

plakát

Erin Brockovich (2000) 

Taková jalová, těžko uvěřitelná pohádka o lidové bojovnici za zdravější světové vodstvo a není náhodou, že jde o bývalou miss. Ehm, jestli chtěl někdo natočit jen film, kde by Julia prodala široké výstřihy, pak mohl klidně zvolit téma Pretty woman: How it´s begun nebo něco takovýho. Možná se na nízkém hodnocení podepisuje fakt, že jen o pár dní dřív jsem shltnul film Dark waters s Markem Ruffalem a to byla vážení jiná kávička. Vedle Dark watter působí Erin Brok jako naivní pohádka o prostořeké slepici v právním harému. Nezaujalo... vůbec....

plakát

Dark Waters (2019) 

O filmu jsem se dozvěděl náhodou, náhodou si ho pustil (kvůli Ruffalovi) a náhodou zjistil, že je to mimořádně silný film. Ale ruku na srdce, ta filmařina je tak dobrá, že se na film moc radostně nekouká... co myslíte, kolik stojí lidský život? Tolik, kolik si ho ceníte. Další důvod víc nevěřit velkým korporacím. Moc, moc dobré a Ruffalo si film protrpěl až do dna, což z jeho herecké etudy činí sugestivní zážitek.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Takových historek ze střední a z vejšky existují mraky, třeba na střední žila byla jedna dívčina, co se na párty zdupala jak hovado, pak šla s dvěma borcema do trojky a ti jí to udělali mobilem - no a dnes prodává mobilní telefony u nejmenovaného operátora. Není to náhoda? Jasně, to že, kolovalo to video, je blbý, ale naštěstí všichni přežili, a tak její kámošky nemusí objíždět viníky v kostýmku sestřičky z laciné porno produkce a nutit je zpytovat svědomí... na první zhlédnutí je film relativně přesvědčivý, hlavní postava Mstitelky nevyvolává ani sympatie ani nesympatie, občas byste jí liskli, občas objali, ale...napodruhé už to fungovat nebude. Takže jo, fajn, příjemná jednohubka, vadí mi jen okaté moralizování á la chlapi jsou zlí, áááno? Jsou to plačtiví agresoři, nebo zbabělí čumilové... tím se dostávám k postavám, které jsou napsané jak pro obrázkový příběh na pokračování určený náctiletým školačkám, který je má odradit od pití alkoholu ve smíšené společnosti...femina z toho filmu čiší na sto honů, no jen si to představte, nadějná mladá žena se nemstí, ale otvírá oči a její výprava dojme i ostříleného právníka....no wow...