Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 503)

plakát

Nejlepší přítel (2017) (TV film) 

Snesitelné až na pár výjimek - Piškula sekeru v ruce držel poprvé až při natáčení, protože ji drží jak prase kost. Alespoň věděl, že dřevo se štípá tou ostřejší stranou, což oceňuji. Holky jsou nadržené na vdávání a první setkání toho hlavního dua představuje definici "lásky na první pohled", k níž se váže svatba po cca 6 hodinách známosti. A když Piškula, mlátíc hlavou o trám plká cosi o lásce s výrazem zfetovaného Amorka, chtělo se mi vrátit štědrovečerní cukroví ze žaludku zpátky na tác horní cestou. Sokola s Lábusem tak nějak nemá cenu komentovat, nechci z nich dostat kožní vyrážku. Taky těžko zkousávám, že peklo je cca 10 m pod zemí a při vývratu stromu do něj teče voda. Víte, pohádky vždy byly velice inteligentní žánr, který obsahoval hlubokou moudrost a vysokou teologii, dnešní pohádky jsou imbecilní, infantilní a inkontinentní. Proto jsou filmové počiny tak špatné. Ta tam je moudrost, ta tam je silný příběh. A to, že čertům chčije a chčije na hlavu, mi vtipné prostě nepřijde. Vnitřek už byl vykreslen o něco lépe a za mě nejsvětlejším bodem byl příjemně pokušitelský Langmajer. Jenže Karla Heřmánka - obávám se - už žádný filmový čert nikdy netrumfne, určitě ne Troškovy upištený hovada.

plakát

Tři životy (2007) (TV film) 

Ale jo, dalo se to přežít, ale tak nějak to nebylo ničím zajímavé. Vojta Dyk dle mého skromného názoru nemá moc predispozice k hlavní herecké roli táhnoucí pohádku vzhůru. Molnárová blond má sice pěkné pozadí, ale toť asi vše. Až příliš lehce zapomenutelný film, splývající s třemi valníky podobných počinů.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Palčivá otázka zní, co všechno jsou skalní fans SW ochotni zkousnout, aby si připustili, že viděli průměrný, leč safra drahý film. Při sledování jsem byl uchvácen počtem úplně zbytečných postav - Finn, Rose, codebreaker a tak podobně. Podotknu, že i zbytečných scén - výlet do Canto Bight děj posunul kam, když byl k ničemu? Tomu se říká odvaha? Navíc trpím averzí vůči postavám, které údajně se starými hrdiny zažily opravdu hodně a platí za známé, ale nám jsou naservírovány poprvé v životě (Holdo). Asi jedné, co děj posune lehce dál, je čajový dýchánek u Snoka, jenže je to podle mého soudu nejtrapnější K.O. záporáka ve filmových dějinách. Hodně špatný a nudný film, u kterého jsem vydržel jen proto, že vstupné do kina bylo galakticky předražené. A Luke? Takhle se k postavám chováte, disneyáci? Uuuf, hvězdný mor na vás!

plakát

Krmelec U Muflona - Jelenovy parohy (2017) (epizoda) 

Škoda, že Liška nehraje lišku. Upřímná vejpitkárna, která se vůbec nesnaží zakrýt tu přízemnost. To beru. Teď nevím, jestli jsem se upřímně bavil, ale minimálně jsem zcela jistě zapomněl, že musím zítra do práce, kde šéfem Vůl, sekretářkou Kráva a kolegové se chovají jako stádo Čivav. Takže fajn.

plakát

INSTINKTY Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) odpad!

Jen naprostý mozkový impotent bez viagry si udělá pořad sám pro sebe, se svým jménem v názvu, udělá ze sebe nesnesitelně nemotorného moderminátora a onanuje si své ego. Snad i v KLDR mají objektivnější pořady. Jestli on to Jarin nemá z toho, jak pravidelně provětrává Zemanovi trencle.

plakát

Aréna Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) odpad!

Prosím orgány činné v trestním řízení, aby proti Jarinovi Souchoťovi zasáhly a znemožnili mu prznění našich už tak dost těžce zkoušených nervů. Aneb totální tragéd, který má místo umu tučnou sumu. Ale je to přitom de Bill. Za díl s bezdomOvčáčkem holdujícím fíkusu bych doporučil pár facek, aby se pánům Souchoťovi a tomu druhému rozsvítilo v kebuli.

plakát

Svatební košile (1978) 

Animace super, hudba temná, přednes sugestivní. Jediné, co mi chybělo, bylo více veršů ze Svatební košile (ve verzi s hudbou a bez vypravěče jich je zatraceně málo!).

plakát

České moře (2017) (pořad) 

První reakce: Wtf??? Druha reakce: Wt? Třetí reakce: :-) Čtvrtá reakce a další: Míro, na moře ti dlabu, ale bav nás roztomilým humorem. Proč ne?

plakát

Anička s lískovými oříšky (1993) (TV film) 

Po novém zhlédnutí mé napadá slovo: Příjemné. Velmi pěkné vztahy a síla lásky, kterou nezhatí ani kletba. Herci jsou sympatičtí, hlavně Čenský a Rybová. Konečně pohadka bez rádoby humoru a hlavně přirozeně sladká bez dochucovadel. A navrch podmanivá hudba pana Vogela.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Lovci hlav aneb Pohádka o Šprtajzlíkovi nořícím se postupně do sraček, do slova a do písmene. Film je vlastně o ničem a nejzábavnější jsou ty prvky černé komedie, kdy jdete venčit bílého čokla přišpendleného na traktoře a myslíte si, že prchnete před chlápkem v bavorákovi. Takže černý humor v tomto filmu je vlastně humor úplně hloupý. Je to náctiletý krimi / thriller, u kterého bych se možná mohl v 16 letech docela slušně bavit. Má to být bizarní oddychovka, jenže tu nic nefunguje, jak by mělo - výškovej mindrák, vztahy s podivnou motivací, firmy bez peněz a dvousečná GPS - ač se tváří film promyšleně, je to nelogická blbost. Prostřední část je možná lehce napínavá, no zbytek je zajímavý asi jako toaletní papír. Všichni o něm jaksi mimoděk víme, ale reklamu v TV na něj neuvidíte.