Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Thriller
  • Komedie

Recenze (112)

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Říct že Zatmění je nejlepší díl Stmívání je jako říct, že ta včerejší nehoda při které vykolejil vlak byla mnohem lepší než ta z minulého týdne. Mohla vám připadat lepší, ale je to pořád tragédie

plakát

Orphan (2009) 

S Esther možná je něco v nepořádku… ale s tímhle filmem rozhodně ne. A ano musím souhlasit s TV Spotem… nejen toto léto, ale tento rok, má horror opravdu nové jméno. Tam kde Jason a Harry Warden začátkem roku jenom přešlapovali na místě v průměrných vodách a tupě masakrovali bandy sexuchtivých teenagerů a tam kde nespočet dalších horrorů letos jen sotva vykouklo nad hladinu… tam se Esther navzdory své výšce ani nezastavila. Orphan opět dokazuje že v Hollywoodu pořád ještě existují lidé, kteří ví jak natočit dobrý horror, na který se často v tom návalu laciných béčkových krváků a duchařin jak přes kopírák zapomíná. Esther neútočí na vaše smysly přestřelenými lekačkami nebo přehnaným vražděním, právě naopak vás ukolébá do falešného pocitu bezpečí aby vás pak šokovala o to víc. Orphan je atmosférický, napínavý, lehce nekorektní, víceméně chytrý a hlavně sakra dobrý horror… určitě nesedne každému, ale má koule. A to se počítá.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Čekali jsme 17 let a nakonec se dočkali. Tolik doby totiž uteklo od Raimiho posledního horroru (Pokud nepočítáme drama s horrorovými prvky The Gift). Někteří čekali Evil Dead 4, jiní po třech Spider Manech už pomalu přestávali doufat. Režisér, který debutoval právem kultovním horrorem Evil Dead (Smrtelné Zlo, Lesní Duch nebo Chata Lesního Ducha… pod těmito názvy u nás film koloval na VHSkách), se vrací a dokazuje nám, že mu pořád nechybí nadšení pro žánr. Jak už má od Evil Dead 2 ve zvyku, bere vše s nadsázkou a diváky hodí do kolotoče plného bizardních, děsivých, absurdních, originálních, přitroublých, kýčovitých, napínavých, nechutných a vtipných situací, scén a nápadů, které jsou pospojovány s hravostí a zručností jemu vlastní. Od úvodní, naprosto trefné, sekvence přes bitku v garážích až po množství věcí, které jsou chuděře Alison vraženy a zvraceny do úst, Stáhni Mě Do Pekla vás stáhne do zábavného filmového pekla a nepustí až do závěrečných titulků.

plakát

Smrtící nenávist 3 (2009) 

Nejlepší herci, nejzajímavější příběh a kupodivu nejlépe zvládnuté pokračování ze série amerických JuOnů. Po celkem sterilní dvoje příjemné překvapení.

plakát

Nezvaná (2009) 

Příjemná podívaná efektivně kombinující horor (Ano on to opravdu horor je) s rádoby thrillerem. Škoda té nevyrovnané poslední třetiny filmu, to co k tomu vedlo bylo více než obstojné.

plakát

Piraňa II: Létající zabijáci (1982) 

Tak včera jsem tenhle kousek konečně viděl :). Čekal jsem hovadinu nehorázných rozměrů... nevím jestli ej to tím že jsem předtím viděl Little Shop of Horrors a potom jsem ještě koukal na The Brain that Wouldn´t Die, ale Piraně 2 mne bavily. Film jako celek držel pohromadě, byl nadprůměrně krvavý (mnohem více než měl právo s tímhle bizardním nápadem být) a občas se v něm objevily záblesky napětí. Hudba byla velmi dobrá a chytlavá, scénář patřičně vtipný (ať už účelně nebo nechtěně) a herci nijak neuráželi. Ve výsledku byl film technicky mnohem lépe zvládnutý než díl první (i ti pirani jakkoliv si je herci drželi u těla a mávali s nima jako že je koušou, vypadali lépe než v jedničce). Další film s top bottom, který mne nijak neurazil ani nepohoršil :). Co to ale říká o mém vkusu to netuším :D.

plakát

Elvíra - Vládkyně noci (1988) 

Komedie? Parodie? Pocta béčkovým hororům? Přehlídka hororových hvězd? Všechno dokupy v nejlepším double feautre které kdy spatřilo světlo světa ;).

plakát

Puls 2: Posmrtný život (2008) 

Film je zajímavý už jen díky tomu že z minimálním rozpočtem byl natočený kompletně před greenscreenem a veškerá pozadí jsou navsrtvené digitální obrazy a fotografie. I příběh (tedy to co z něj zbývá) je zajímavý a nebýt zbytečných odboček jako sex s duchem byl by film stravitelnější. Už tak ale jde o zajímavý experiment s obstojnou atmosférou. Greenscreen jde z většiny scén cítit na sto honů a někdy je to přímo do očí bijící ale k tématu filmu se tenhle přístup zvráceným způsobem hodí. Do šedých procent imho film nepatří ale že by se jednalo by´t o průměrný zázrak to taky ne. Jak jsem napsal, zajímavý experiment ve kterém více věcí spíše nefunguje ale to film nebrání být zábavný. O dvě třídy lepší a zábavnější než Feast 2: Sloppy Seconds.

plakát

Yeogogoedam (1998) 

Atmosférický psychologický horor skřížený se sociálním dramatem. Na lekačky zapomeňte tady jde o něco úplně jiného :).