Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (19)

plakát

Vlčí bouda (1986) 

No, věřím, že tehdy, v roce 1986, to bylo šokující a strašidelné a umím si představit, že takový film mohl na plátně působit jako zjevení. Obzvláště po prvním Vetřelci (1979). Mně to ale z dnešního pohledu připadá takové duté, jako vydlabaný sněhulák. Ten příběh by snesl "víc za uši" :-) Nápad výborný, Macháček geniální, Kocábova hudba / vrzání / dýchavičné zvuky naprosto fantastické.

plakát

Tělo (2012) 

Důmyslná past, jen co je pravda ... a to i na diváka, pochopitelně! Je těžké napsat něco originálního a nic přitom neprozradit. Mně se to líbilo :-)

plakát

Umělec (2011) 

Bezesporu největší filmové překvapení roku a pro mě báječné černobílé osvěžení. A němé. V roce 2012. Páni! Ještě ani teď, když se snažím popsat své dojmy, nemůžu uvěřit, že ten film, na který jsem se dívala, NENÍ z roku 1927 ...! Vynikající po všech stránkách: od originálního nápadu přes fantastické herecké výkony až po dokonale sladěnou hudbu. Nádhera. Tvůrci se mistrně a elegantně poklonili éře němých filmů, a já se hluboce klaním jim. ... A šestou hvězdičku si právem odnáší famózní Uggy! ;o)

plakát

Gulliverovy cesty (2010) 

Nu, takhle jsem se u filmu už hodně dlouho nenudila ... I když budu brát toto "moderní, rodinné a komediální" pojetí s OBRovským nadhledem (ostatně, jinak to ani nejde), toho, čím by mě zaujalo, zbývá žel LILIPUTÁNsky málo ... Jednu hvězdu za povedené úvodní i závěrečné titulky a vtipnou scénku na pláži (prostřelená Coca-Cola), druhou bez váhání uděluji generálu Chrisi O'Dowdovi. Ten "největší prudič v celé zemi" mu šel vážně skvěle ... :o)

plakát

Uprchlíci (1986) 

Uprchlíci pro mne vždy budou mít hned několik NEJ: nejlepší společný film dvojice Pierre Richard a Gérard Depardieu, nejdojemnější holčička v dětské roli, jedna z nejkrásnějších filmových melodií Vladimira Cosmy, a v neposlední řadě jedny z nejkomičtějších Richardových scén (odjištění granátu v bance, ženský převlek a přejetá paruka, ...). Úžasný citlivý příběh o lidském přátelství a skvělá komedie v jednom. Šafrán filmového plátna!

plakát

Box (2009) 

Tou 1 hvězdičkou hodnotím nápad s krabicí a ďábelským obchodem: za 1 stisknutí tlačítka 1 milion a 1 smrt. Hm, a tím, bohužel, končím. To, v co se vyvinula zápletka, pro mne bylo velkým rozčarováním a naprostým zklamáním. Čím mě měl tento počin oslovit, tím mě zcela bezpečně minul ... Film jsem s přemáháním dokoukala až napodruhé, skutečně jsem od toho čekala něco jiného. Škoda.

plakát

Smrt přichází v bílém (2003) 

Tak teď nevím: byla to hororová komedie nebo horor s komediálními prvky? Nu, ať tak či tak, já se skvěle bála i smála zároveň (čímž ovšem nechci tento kousek nikterak shazovat). Myslím, že se tvůrcům povedlo namíchat ze strachu, napětí a černého humoru opravdu dobrý koktejl, a vůbec to nedopadlo tak zle jako kombinace dýňového dortu s čokoládou a slaných brambůrků ... ;o) Oceňuji nápad a výbornou pointu. A asi největší radost mi na konci udělal pan "sběratel" ... :o)

plakát

Já, padouch (2010) 

Milá a příjemná podívaná, která vám zlepší náladu. Nebo alespoň u mě to tak fungovalo. Začátek mi sice přišel trochu nudný a nezajímavý, ale jen co se na scéně objevily tři holčičky, bylo mi jasné, že už se rozhodně nudit nebudu. Skutečná zábava se rozjíždí (symbolicky) v zábavním parku, kde po zlomové scéně u střelnice film nabere ten správný kurz a drží si ho až do konce :o) A určitě je na místě vyzdvihnout opět výborný český dabing, zvláště hlavního hrdiny (pardon, padoucha), kterého se ujal skvělý Jiří Lábus. ... A ještě něco: animace jízdy na horské dráze byla tak věrohodná, že mi to zahoupalo se žaludkem - prima! ;o)

plakát

Shutter (2004) 

Decentní, a přitom velmi působivá lahůdka. S mírností až plachostí, charakteristickými pro tuto kulturu, o to ostřeji kontrastuje krutost, rovněž typická pro asijský svět. Výsledkem je kvalitní horor s dobře vystavěným příběhem a nezadržitelně narůstajícím napětím. Závěr, umocněný na druhou, je pak zcela ohromující ... Taková atmosféra se žádnému americkému remaku nepovede.

plakát

Rango (2011) 

Špičková animace, vybroušená grafika, skvělý původní dabing (Johnny Depp - Rango, Bill Nighy - chřestýš Jake, Lew Temple - Furgus, majitel koloniálu, Ned Beatty - starosta), vtipnými odkazy a humorem nabito jako kvér rychlého pistolníka, a navrch ještě výborná muzika ... Zkrátka a dobře, máme tu nejlepší animovaný western, amigos! ;o) Další zábava zde http://www.rangomovie.com/ ... :-D