Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (522)

plakát

Ballade på Christianshavn (1971) 

Fraška o obyvatelích jedné ulice na Christianshavnu. Za jejich zády se spekuluje o prodeji a zbourání domů za účelem nekalého bysnysu. Nastrčený nový domovník se zaplete s nájemníky bytů tak "nešt´astně", že je korupci včas zabráněno a vše se zase v dobré obrátí...Za 35let snad druhý nebo třetí dánský film, který jsem vydržela zkouknout celý!

plakát

Sommer i Tyrol (1964) 

Našla jsem to (+další) v kůlně na tříděný odpad - že by alespoń kouzelná krajina Tyrol, jak ukazuje barevný obal? Ano, barvité tyrolské exteriéry tu jsou, ale jinak opět nekoukatelná slaboduchá zábava. Teprve po nástupu císaře Josefa na filmové plátno to dostane alespoń trochu koukatelnou komediální formu.  Ani se nedivím, že to domácí obyvatelstvo hází rovnou do odpadu.

plakát

Goldfinger (1964) odpad!

Další fraška ze série frašek o bublegum-agentovi pro imbecily a obdivovatele slaboduchých "kultovních"škvárů - hlavně že to má punc kultu, že? Knoflíková válka na baterky, hojně zdobená nastrčenými sex-bombami.

plakát

Dr. No (1962) 

Jedna hvězda za starou=klasickou filmovou školu, která dokáže oslnit a zaujmout barvitým dobovým  film-dyzajnem a přepychovými original-lokalitami. Laciný pohádkový námět se tak drží celkem slušně nad vodou, avšak od okamžiku, kdy 007 dorazí na ostrov Crab Key se divák musí proměnit v 5-ti leté dítě, aby spolkl všechny ty nesmysly a nereálné akce, které se tu na něj postupně valí.

plakát

Srdečné pozdravy z Ruska (1963) odpad!

Další slátanina o britském pohádkovém supermanovi, opět v podání odpudivého seladona s vyždímaným ksichtem a odporně chlupatýma nohama,FUJ, musím se smát, jak se tu všichni nad tímhle chcípáčkem rozplývají=krásný, charismatický, ale jedině tak pro slepice. Průměrný herec, zde 33-letý a vypadající jako vyžilý 50-ník! ...Žádný zajímavý  dobový dyzajn či luxusní původní lokality-dvě věci, které, jako jediné, drží řadu těchto agent-pohádek jakžtakž nad vodou. Zato se můžeme prokousávat šedivým otřepaným a upovídaným dějem s několika směšnými a omšelými ekšn. Never more, děkuji very mač!

plakát

Co se vlastně stalo s Baby Jane? (1962) 

Film na jedno, to první, zkouknutí = jakže to tedy nakonec dopadne? Když se to dozvíme, avšak s podivným otevřeným koncem, nemá film už při dalších reprízách příliš co nabídnout. Haulyvůd ani jeho obludnou reklamou (+obludným byznysem) stvořené a nehorázně nadhodnocené "hvězdy" mě nikdy nijak zvlášt´ nezaujaly na rozdíl od mnohých tady, kteří rádi zapomínají nebo ani nevědí, co za skutečné HVĚZDY jsme u nás měly ca. až do 80.let 20. století - poté, zvláště pak od 90.let, to šlo rychle od 10 k 0 = do Haulyvůdu! ...Místo Bette Davis si dovedu živě představit Věru Ferbasovou a místo Joan Crawford např. Jarmilu Glázrovou - zajímavé by to určitě bylo, ale co je jednou pryč, už se nevrátí, bohužel....Jedna hvězda za skvělou Marjorie Bennett v roli Dehlie Flagg.

plakát

Četník a mimozemšťané (1979) 

Zejména první ca. půlhodinu se dialogy nemluví, ale řvou = neposlouchatelný úděs. Atraktivní, ale zároveń slaboduchý, na-jedno-kopyto-nezábavný děj - snad pro děti? V obličeji už velmi vyzáblý Funés = grimasy (+samozřejmě řev), na kterých stojí a padá jeho herecké umění, zde už vůbec nefungují.

plakát

Křupaví mazlíčci (2017) odpad!

Tak tohle je opravdu přes čáru! Určitě ne pro děti! Tenhle zběsilý a neustálý řev a chaos s podivným dějem poberou těžko dospělí, natož děti. USamerická filmová klišé nacpaná do jednotvárně únavné animované USamerické megalománie. Ca. po půl hodině jsem to vzdala a myslím, že většina dětí to vzdá ještě rychleji.

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

To jsem si zase dala! Sedm Oscarů mě sice varovalo, ale zkouknout jsem to musela, bych se k tomu měla právo vyjádřit. Film, který, jako jiné velkofilmy z té doby, potřebuje nutně velké plátno nebo dnes minimálně TV od 40-ti palců výš, jinak by asi ani zdaleka mnohé tolik neoslnil. Pro diváky bez mozku, hodnotící filmy podle Oscarů a s nimi spojené oficiální kritiky, jde opět o dílo nejvyšší kvality, dokonce  prý vrchol světové kinematografie(mám se zasmát nebo spíš zaplakat?). Pro nás, co máme svůj vlastní úsudek a žádné Oscary a jiná ocenění nás nemohou v žádném případě ovlivnit, jde o plytce  odvyprávěný, nezáživný a zdlouhavý počin, zabalený mj. do arabských kostýmů a kouzelných scenérií. O´Toole je zde úplně mimo mísu, naopak mi tu sedí Quinn i Sharif, které ale jinak vůbec nemusím. Nikdy více!....Jedna hvězda za krásné a krásně seřazené koně na železničních vagonech.

plakát

Královna Alžběta (1998) 

První nadšení z filmu rychle opadne při dalších reprízách = stále více a více vyplouvá na povrch okatá komerce, rutinní režie a další jako-na-běžícím-pásu vyrobená "zakázka". To samé platí i pro pokračování ve filmu Královna Alžběta: Zlatý věk.