Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (117)

plakát

Batman navždy (1995) 

Zajímavý, že tyhle adaptace začínám naplno doceňovat až s postupujícím věkem. Nadsázka, radost, barevnost, karikatura, nadhled, chuť a prvotřídní herectví, choreografie, skvěle vykreslená scéna. Navíc Goldenthalova muzika dokonalá v každém jednotlivém tónu. Superhrdinové a Kilmerův zadek v latexu (vzpomeňme na Clooneyho bradavky v Batman a Robin). Prostě komix, poctivej, hravej, radostnej, parodickej i idealizovanej naráz. Čistá práce.

plakát

Ventolin - Disco Science (2017) (hudební videoklip) 

Absolutně božské, pro mě určitě objev roku. Je tam všechno a je to naprosto dokonalé.

plakát

Řetěz (1981) 

Film s neuvěřitelným trololo potenciálem. Všichni sou mrtvý, nikdo nic neví, lidi toho nakecaj... Policajt je postřelenej na ruce, šéf s komandem přijede, podivá se na něj: „Tak tohleto ti nedaruju!“ Postřelenej beze slova odchází do západu slunce. Jakože cože?

plakát

Noční host (1961) 

Vynikající komorní drama o tom, co nejde říct, vysvětlit, ani zapsat do protokolu. O zkušenostech s nenávistí, o mezigeneračních propastech, a nakonec i o tom hate speech... Vala tradičně geniální, Hrušínský a Růžek taky paráda. Skvělá Hlaváčová. Sto bodův...

plakát

Poslední přesun (1995) 

This is soooooooo 90's!!! Bartoška s Mrkvičkou v postapo drámu, s neuvěřitelnejma hláškama, sprostý jak dlaždiči. Záběr na pokuřujícího Mrkvajze se slajdovou elektrickou kytarou v pozadí k nezaplacení. Jakto že jsem tuhle perlu dosud neznal?

plakát

Vyhnání z ráje (2001) 

Tenhle film byl pro mě velikým překvapením. Tak první třetinu mi trvalo, než jsem seznal, že odpor je zbytečný, a skočil na tu hru. A pak už to byl jenom koncert a ďábelská jízda. Vynikající záležitost, klobouk dolů.

plakát

Tajemství velikého vypravěče (1971) 

Vynikající výpravná podívaná s nepřebernou plejádou hereckých jmen od nejstarší po nejmladší tehdejší generaci, Dietlův scénář, Liškova hudba. Dostal jsem se ke sledování náhodou a čekal jsem prostý dramatizovaný dokument, ale je to mnohem, mnohem víc.