Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

MM11 

všechny recenze uživatele

Příliš snadný terč… Pokleslá komedie s bezzubou snahou být v ostře satirickém duchu navrch. Nedivím se, že tolik lidí hází kamenem, Olmer si o to říkal už tím prorockým názvem. Byť to není dvakrát svižná podívaná, tak bych primární problém neviděl přímo v něm a snad ani v hercích (obsazení má i dobré hráče, kteří jsou však na okraji a primární roli vyzobávají režisérovi toporní oblíbenci). Nejhorší je scénář a jeho vyžívání ve vulgárních vtipech a primitivních dvojsmyslech. Pobaví jeden z dvaceti, přičemž po jistých jdou na diváka mrákoty (pověstná „výměna“ mezi Přeučilem a Kostohryzovou fakt vede). Skoro až úsměvná je rozbujelá kritika poměrů a pokusy rýpat dokonce i do konkrétních politických stran (!), což vyzní v jednom sledu s obskurním product placementem na Becherovku obzvlášť šíleně. Když se na film podíváte právě dobovou podmíněností, tak se budete bavit aspoň tou obskurností devadesátých let v českém filmu, právě díky tomu podle mě bude za několik let Nahota na prodej kultovní guilty pleasure. Tak „vysoké“ cíle tahle nevyvedená taškařice asi mít nebude, přesto jako připomenutí stojí snad i za vidění. Otrlým bych doporučil… P. S. – Simona Chytrová je zoufalá herečka, ale tohle je jediný film, kde jí to doopravdy sluší. ()

brzozin odpad!

všechny recenze uživatele

Osobně mi to připadá, jako Olmerůlv pokud natočit Bony a klid 2 v porevolučním prostředí. Ovšem jediné pojítko je tady Roman Skamene coby velebos mafiánů. Jinak se jedná o napsrosto podrůměrnou sračku, jeden z nejhorších porevolučních filmů (a to už je co říct). Pamatuju si z toho jen dvě věci. Totálně sutpidně se tvářící Sobota, který si tu chtěl střihnout svého druhého Fratiška Koudelku, ale vyšel mu z toho Forrest Gump. A nezbytný sexy prvek všech porevolučních filmů - tedy kozy u bazénu. Zbytek je jen nezáživná vata. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zbavit Blbce karlovarského Richmondu je těžší než ochutnat všechny lázeňské prameny. Ale pořád to není tak těžké, jako pobavit se u této "komedie". Debilní Vitoušek má totiž do roztomile zabržděného Františka Koudelky z STS Chvojkovice Brod dost daleko, i když fyzická podoba by tu byla, a jeden vzteklý Pinďour to nezachrání. Já bych se tedy hodnocením klonil spíše k odpadu, ale zaujal mne porevoluční průlet Carlsbadem ve splašené Škodě 1000 MB a za to jednou hvězdou zaplatím. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Filmu nechybi velice levny humor,ktery neni podle meho gusta.Take muzeme videt honicku aut v podani mercedesa a skodovky stovky.Nekolik polonahych prostitutek a dve opravdove vse zerouci kozy.Samozrejme take znovu zrozeneho z ameriky,z emigrace navrativsiho se Jaru Kohouta.Pana Vaclava Sloupa jakozto ruskeho mafiana s jeho "Panimaju".Za tu snahu delat humor a bavit lidi a za zarazeni pana Skopecka s panem Potmesilem (i kdyz ten se objevi ve filmu velice kratce) davam hvezdy dve. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Ještě větších blbců, než jsme doufali“ má Luděk Sobota ve filmografii víc, než jakýchkoliv dalších postav a v pointě si na podobných hloupých Honzech udělal kariéru. Ale spojení rok 1994, Luděk Sobota, Vít Olmer….to zkrátka nemohlo dopadnout vyloženě dobře. Do toho ještě boss Roman Skamene, slizák Jan Přeučil….kurňa, když to vezmu kolem a kolem, tak z toho ještě pražský komik vybruslil celkem se ctí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Točilo se Liblicích, Svatém Janu nad Skal, Ruzyni, Doksech a Karlových Varech. (M.B)

Reklama

Reklama