Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Jedna z těch lepších Marvelovek... Je to zase trošku jiné a výlet na střední školu jsem si náramně užil. Samozřejmě se nabízí srovnání s Amazing spidermanem od Sony. Když to řeknu co možná nejjednodušeji: velkolepost šla v tomto případě stranou. Jelikož film nepotřeboval kvůli prázdnému ději tři špatné záporáky, mohl se více soustředit na hlavního hrdinu. Spiderman takový jednodušší film už dlouho potřeboval.

plakát

Wind River (2017) 

Tento typ filmu mám opravdu rád. Jednoduchý kriminální příběh, v pěkně drsném a mrazivém prostředí... Jeremy Renner se tu vyloženě našel a Elizabeth Olsen by jste si v mžiku vzali domů. Skvělá práce jak za kamerou tak před kamerou. Přesto že nemám co vytknout nemohu se zbavit pocitu že té dokonalosti něco chybělo.

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Musím přiznat, že po sedmém díle jsem si říkal, že když si to nemohli odpustit producenti, tak já jim to neodpustím při závěrečném hodnocení... Nicméně posledních dvacet minut mě absolutně rozstřelilo a tím pádem tam tu pátou hvězdu prostě musím dát... Za mě poslední dvacetiminutovka nejsilnější seriálový zážitek tohoto roku.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Bohužel byl tento seriál exemplárním případem nedoceněného díla. Rozmlsané sváteční diváctvo původního zpracování seriálu nedocenilo tento skvělý a dospělejší koncept. Je to obrovská škoda, protože toto zpracování mělo možná větší potenciál, než původní seriál, včetně odnože s přídomkem Atlantida. * Za skvělý nápad, * Za obsazení, * Za zpracování a * Za příběh... Pátá hvězdička utekla tvůrcům jen z důvodu velmi neuspokojivého zakončení seriálu.

plakát

Croodsovi (2013) 

Narážky na tchýni si pamatuji do teď! :D

plakát

Stážista (2015) 

Obyčejný film, ale tak příjemně natočený... Ať si každý říká co chce, ale ten film byl fajn. Jediným mínusem filmu (pro někoho plusem) je, že i když si u žánru přečtete nápis komedie, jsou chvíle, kdy se ve filmu o hlavního hrdinu bojíte a čekáte, kdy ten sympatický pán umře. To se naštěstí nestane a po shlédnutí filmu ve Vás zůstane příjemný pocit.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Hodně dlouho jsem se filmu bál. Abych byl upřímný, při prvním koukání jsem po 15 minutách usnul a přes rok na film nesáhl. Nedávno jsem však neměl na co kouknout a tak jsem si předsevzal, že tomu filmu musím dát ještě jednu šanci a dostat se za půl hodiny filmu. To se mi vyplatilo. Z filmu se nedá vypíchnout téměř žádná velká scéna, ale ten Dicaprio prostě umí strhnout pozornost a bavit. Příjemně se na film koukalo, ale v brzké době se opakovaná projekce konat nebude.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Síla se probudila. J.J. Abrams vzkřísil další silnou značku a pomohl ji vykročit vstříc novým mladším divákům. Někomu nemusí být po chuti příběh podobný epizodě IV, ale pokud nad tím přimhouříte oči, dostanete skvělé dobrodružné scifi, které v kinech dlouho chybělo. Dokázal bych si sice představit ten film pro starší publikum v trošku drsnějším pojetí, ale i když je to spíše rodinný film, budete se nesmírně bavit. Natěšenost na další epizody maximální.

plakát

Steve Jobs (2015) 

Shodou náhod jsem pár dnů před shlédnutím filmu poslouchal mluvené slovo knihy od pana Isaacsona, takže jsem měl velmi dobrý přehled o životě a patáliích Stevena Jobse. Film byl dobře natočený, herecký výkon uchvacující. Jediné mínus na tom všem bylo, že se jednalo pouze o chvíle před jeho důležitými tiskovými konferencemi. Je to škoda. Kdyby se scénáristé zaměřili například na vývoj jednoho produktu od začátku až po představení v podobě konference, mohl to být ještě silnější zážitek.

plakát

Spectre (2015) 

Jako samostatný film se určitě povedl a není mu moc co vytknout. Nicméně v dnešní konkurenci mission impossible a kingsmanů to bylo tak nějak málo. Měl jsem pocit, že tomu filmu chyběl pořádný drive. Na druhou stranu je to pořád ten Bond, který začal u pokerového stolu. U bitek Craiga s Davem Bautistou budou fanoušci akce chrochtat blahem. Tohle bylo něco, co sérii dlouho chybělo a sice pořádný záporák, který se ve fyzickém souboji hlavnímu hrdinovi nejen vyrovná ale také mu rozhodí úsměv.