Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (518)

plakát

Duna (2021) 

To takhle přijde producent za režisérem a nabídne mu tři sta míčů s tím, že musí natočit jen půlku knihy a musí to utratit všechno. A ten druhý samozřejmě kývne.. Takže se dočkáme tří hodin megalomanské, digitální nudy..Velkolepé záběry na všechno, ty dolary jsou znát. Jo,jo. V kině ok... Navíc se to celkem věrně drží předlohy, asi víc než původní film z osmdesátek. Herecký ansábl příjemně překvapil, hlavní hrdina ok a Jason Momoa se opravdu výborně!! zhostil role válečníka Duncana Idaha, lepší než dobrácký strejda z Lynchova filmu. Ale dál? Rozvleklé, poloprázdné, místy záběr za záběrem kopírující Lynchův film !, bitvy možná podle knihy, ale natočené stylem pouliční demonstrace rozháněné policisty někde na Národní (dvě skupiny vytáhnou obušky či co a jde se na věc, ještě horší než směšné bitvy z původního filmu). Navíc ani nechci vědět, kolik stála digitální přeměna bílého doktora Keynese na černou doktorku Keynsovou...jasně. Zaměnitelná hudba pana Průměrného k tomu. Přestat lynčovat Lynche za původní film, se čtvrtinovým či třetinovým rozpočtem natočil mnohem lepší film skoro ve všech ohledech (a to bez práva na finální podobu filmu), a navíc celý.

plakát

Akira (1988) 

Kdyby Stanley Kubrick stvořil nějaké anime, nejspíš by vypadalo podobně. O smyslu téhle psychadelické jízdy se dá mluvit asi dlouho, ale faktem je, že mě to chytlo a nepustilo až do konce. Co dodat? Snad jen škoda, že si postavy byly dost podobné, příběh těžko pobratelný a chtělo by to méně drog. Jinak Ok.

plakát

Kiri: Šokugjó korošija gaiden (2015) 

Shaku Yumiko, tentokrát v roli profesionální vražedkyně, pořád válí ..! Film je typicky japonsky přehnaný, a ani zápletka vskutku světoborná není. Ale akční scény jsou zvládnuty slušně, byť jistě velmi naivně. Průměrný odpočinkový film na jedno deštivé odpoledne..

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Dá se k tomuto vůbec něco normálního napsat? Statham dobrý, triky skvělé, Bingbing Li kočka. A asi poprvé jsem měl možnost vidět predátora, lovícího v čínských vodách ťamany. Ten průnik Číny do Hollywoodu je vskutku velkolepý (osobně mi nevadí). Jinak další z naprosto nekonečné řady naprosto průměrných a zaměnitelných filmů, z 90 procent tvořených digitální animací..

plakát

Tomb Raider (2018) 

Z mého pohledu mnohem, mnohem lepší, než ty filmy s Andělínou z přelomu tisíciletí. Ruku v ruce s restartem herní série se změnila i Lara samotná a volba Alicie Vikander není vůbec špatná, naopak. Na roli se výborně hodí. Navíc je to celé Tomb Raider mnohem víc než ty výše zméněné filmy. Z mého pohledu asi nejlepší herní adaptace. Devadesátky byly super, ale dvoujehlanová Lara mi fakt nechybí. Jeden z mála případů, kdy preferuji nové pojetí před starým, to se vskutku nestává často.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Tenhle kousek to u mě bohužel pěkně odskákal. Poprvé jsem ho viděl, když mi bylo jedenáct nebo dvanáct...ideální věk, že..:) Takže ve výsledku jsem ho dalších dobrých patnáct let proklínal do nejhlubších pekel, doufajíc, že se Leone smaží v pekle pro nudily hned vedle Kubricka, bičován Tarkovským. Jak jsem se mýlil..! Jako dítě člověk prostě víc ocení přímočaré klasiky jako Sedm statečných či El Dorado. Konečně po dvaceti letech dozrála touha vidět znovu, a...jednoznačný útok na metu nejvyšší. Dále již škoda slov, jdu si zahrát na Harmoniku, a někdy si zase jistě dám příběh Hodného (Bronson), zlého (Fonda) a ošklivého (Robards)..!

plakát

Power Rangers: Strážci vesmíru (2017) 

Jeden z nejbizarnějších výdobytků televizních obrazovek, morfující parta teenagerů, se vrátil. A tentokráte s velkou pompou na plátna kin, s velkofilmovým rozpočtem v zádech. Tato původem japonská série (Super Sentai frančíza) je tu s námi již nějakých třicet let, tak proč to nezkusit znova, pro moderní mladé diváky, zvyklé již na jiné společenské pořádky. A tumáš. Máme tu opět pětici barviček, každá příslušící jednomu strážci. A jména si bere rovnou z nejslavnější, původní party. Jenže ouha. Místo sympatické pětky čtyř bělochů a jednoho černocha tu máme sraz tří bělochů, jednoho míšence a jednoho černocha nevyjasněných sexuálních orientací, nedej bože na někoho zapomenout či někoho urazit. Takže i když mi to s filmem příjemně uteklo (pardon, k ději se moc nevyjadřuji, ale kdo zná seriál, zná i tohle - bum bum, zordi, bum bum, megazord, bum bum, vyhráli jsme, jde se domů) taky tyto hollyúdské tendence sociální progrese a genderového liberalismu mi fakt vadí čím dál víc. A čím víc to do filmů budou cpát, tím víc mi to bude vadit.

plakát

Kingsglaive: Final Fantasy XV (2016) 

Japonci jsou jiní - to víme. Protože natočit tak neskutečně precizní technikou animovaný film, sehnat na dabing hollywoodské herce, a pak to hodit rovnou na Blu-ray a mít z toho takříkajíc kulový, to chce skutečný srdcaře. Nemluvě o tom, že rozhazovali kde mohli, sehnali nejlepší animátory pod sluncem (minimálně pod tím vycházejícím), ale jaksi zapomněli najmout příčetného scénáristu a režiséra. Takže ve výsledku pro****li rozpočet průměrné banánové republiky sice pompézně, ale tak nějak bez hlubšího smyslu - alespoň tak se to může jevit nám tady. Nu, jsem fanoušek, tak to máme za 3*. Na hru se těším jak malej Mitsubishi, doufám, že to letité čekání stálo za to ! Jo, a SPOILER na konci : Sean Bean je sice jenom dabér, ale to ho před jeho filmovým údělem nezachrání. :)

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

U seriálu je důležité, aby člověku sedlo obsazení. To by se zde dalo nazvat, řekněme, Rabín (Leonard), gay ( Sheldon), a krásná blondýna (bez komentáře..). No a když je jednomu z celého ansáblu nejsympatičtějším hercem Ind (!!), je něco špatně. Občas jsem se mírně zasmál, ale Sheldonovo pitvoření jsem vzdal po pár dílech.

plakát

Mylène Farmer : Désenchantée (1991) (hudební videoklip) 

Písnička je úžasná, ale videoklip - krom svého štědrého rozpočtu - prakticky ničím nevyniká. Rozhodně v tomto případě se nedostavil ten pocit, že píseň a klip jedno jsou, a rozdělíme li je, jsou jen poloviční.