Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Prometheus (2012) 

Herci nevýrazní, postavy alias posádka lodi kosmické lodi byla vybrána asi někde na předměsti Brooklynu, jestli tehdy ještě existoval, někde na smeťáku či v Bohnicích, krom výjimek. Odkaz, malovaný po zdech jeskyní mně nějak neštymuje jako adresa vojenské kolonie. Scénář místy uhozený a trapný. Podívaná úchvatná a napínavá, i když nedopovězená, proto 3 a půl *.

plakát

Ruby Sparks (2012) 

Romanticky ani komediálně mně tento film až tak dalece nepřipadal. Spíše na mě působil psychologicky. Začátek filmu byl nudný, uprostřed filmu se děj začíná rozvíjet. Jediné na co jsem během filmu čekal, jaká bude pointa. Ta nakonec vypadla jako jedna nejtuctovější z nejtuctovitějších, čekal jsem, že bude nečekaná, ale scénař vyklopil tu zcela očividně se nevíce podbízející, slabota.

plakát

Sinister (2012) 

Precizní horor, který si vystačí i s málem. Stačila jedna maska alias pan Boogy, který si adoptuje pár dětí a horor je na světě. Podstatné je, že to plní svůj účel strachu či obav u diváka. Snad jen maličkost, pro kterou strhávám 2 hvězdy a to, že režísér Derrickson z diváka dělá obyčejného tupce. Hlavní hrdina si ven vezme baterku, ale doma zásadně pronásleduje duchy potmě, přeci by ho nenapadlo tuknout na vypínač a rozvítit si, to bychom chtěli asi moc. A pardon, jednou vypadla elektřina, možná proto, aby to nebylo až tak moc okaté.

plakát

Tajemný muž (2012) 

Hudba, kamera, střih na skvělé úrovni. I retrospektivní vyprávění jedné z hrdinek filmu tomu dává větší citovost. Hereckým výkonům nelze rovněž co vytknout. Režijní zpracování scénáře, až na pár nelogických či nemožných nesmyslů, je na vysoké úrovni. Námět filmu je zajímavý ale zpracování scénáře má největší slabiny, tady to trochu kulhá, a proto dávám 3,5 bodu.

plakát

Total Recall (2012) 

Akčně nabitý filmeček ale totálně nabitý a to je vše, jinak emočně či duševně zcela prázdný. Colin střílí nebezpečně přesně a ostrými do černého , roboti a ostatní protivníci střílí žaludami nebo slepými a to má být akční napětí ? Více jak 2 hvězdy dát nemohu, to bych degradoval film s Arnoldem.

plakát

Elitní zabijáci (2011) 

Akční podívaná od začátku až do konce, děj poměrně svižný, režii či hereckým výkonům také nelze co vytknout. Snad jen dějová maličkost, a to nelogičnost v jednání - bylo jednodušší zabít příslušníky SAS či osvobodit Huntera z rukou šejka ? Myslím, že to druhé. Budiž. A malinko mě iritovala role Owena, nebyl ani kladný, ani neutrální a ani záporný. Takže asi rozporuplná osobnost, ale nejsem si jistý, jestli to byl i záměr režie.

plakát

Hanna (2011) 

Zcela rozporuplný film. Režisér nám na začátku ukáže neohroženou likvidátorku Nikitu alias Hannu, která se během filmu vyvíjí v ustrašenou bambulku, jenž nepřemůže ani jednoho nácka, aby se nakonec přetransformovala v lítostivou holčinu, jenž nechce nikomu ublížit a to ani hlavní vražedkyni, která ji pobila vše blízké. Nějaké to bylo absurdní, jak by řekl Kefalín.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Klasická Atkinsonova komedie s osobitými gagy, která ničím vyjímečným nenadchne ale ani nezklame. Být kvalitnější děj či režie, tak je větší úspěch zaručen.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Nejdřív jsem si myslel, že režíser při natáčení asi hulil trávu, protože točení většiny scén za tmy, kde je vidět akorát nějaké stíny pobíhat, to není to pravé ořechové. Naštěstí v druhé půlce je něco točené i za dne. Na druhou stranu to vlastně bylo i jedno, příběh možná i zajímavý, ale scénář a režie stupidní, herecké výkony hvězd již tomu pak nemohly nijak napomoc.

plakát

Nájemní zabijáci (2011) 

Docela příjemné překvapení. Nečekal jsem od filmu nějaký hlubší kulturní zážítek, ale i přes pár nejasností to mělo šťávu, napětí a nějaký smysluplný děj, což se o mnoha Van Dammových filmů říci nedá.