Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (294)

plakát

Santiniho jazyk (2011) (TV film) 

Mnozí v tom budou vidět jen kopii Šifry Mistra Leonarda, ale já jsem navýsost spokojen. Šifry pro mně totiž nejsou vůbec důležité, stejně se v nich po čase ztrácím... Co mne nadchlo, je fantasticky podaná architektura Jana Blažeje Santiniho Aichla, jejíž krása je nevýslovná. Vynikající kamera (to světlo!), vše podpořeno přímo nebeskou hudbou... Zelená Hora, Plasy, Kladruby, Sedlec, Křtiny, kdyby to byl dokumentární film, dal bych pět bez mrknutí oka. A nemůže mi to zkazit ani ten příběh, aspoň to nebyla ta dokumentární strnulost... Poklona, pane režisére Strachu.

plakát

Queen: These Are Days Of Our Live (2011) (TV film) 

Vždycky jsem měl rád I Want To Break Free, ale nikdy jsem neviděl videoklip - až teď. Docela mazec :-)) Viděl jsem tedy jen druhý díl dokumentu, ale moc se mi líbil, dozvěděl jsem se o mých oblíbených Queenech (moje babička říkávala: "Zas posloucháš ty Kmíny?") i dost nového a zajímavého.

plakát

Frankie a Johnny (1991) 

Krásný a uvěřitelný příběh o tom, jakou dá práci vzájemné sbližování dvou lidí, kterým už život uštědřil nějakou tu ránu. A jak je to někdy opojně krásné a jindy zas zoufale bezvýchodné... Že to Michelle s Alem bude spolu slušet, bylo jasné dopředu, ale jak se k tomu, probůh, dopracovat...

plakát

O rodičích a dětech (2007) 

Prostě Michálek, co dodat? Visačka kvality. A scénáristická spolupráce s Jiřím Křižanem, úplně jiný žánr než Sekal a přesto to opět funguje. No a herci? Somr ani nepotřebuje komentář. "Jestlipak poznáš, co je to za keř, do kterýho chčijem? ... Patří mezi řešetlákovitý." .. A Davida Novotného mám čím dál radši, sympatickej pohodář co výborně hraje sympatický pohodáře... Taky skvělá Mariana Kroftová, kterou jsem vůbec neznal ... (no není divu, doporučuju mrknout na její curriculum vitae...)

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

No tohle je brutální. Věřím, že takhle nějak opravdu vypadá pověstná "pralesní liga". Novácké seriály se pomalu stávají pojmem, nestačím se divit... Senzační dialogy, výborný výběr herců, hudby... Návrat Luďka Soboty, tahle civilní poloha mu sluší. Fanatický hrající trenér Ondřej Vetchý koncertuje. Nádherný týpek přežvykujícího drsňáka v podání Ivana Trojana. Sympaťák David Novotný Rooneymu jako by z oka vypadl. Nechutně krysovitý pokladník Pavel Kikinčuk. Supjovej doktoj Leoš Noha. Něco mi říká, že Okresní přebor nezestárne a stane se klasikou.

plakát

Moje krásná učitelka (2011) 

Jojo, vyndat si košili z kalhot je velká životní změna :-) Jen kdyby potom tak proklatě netáhlo na ledviny...

plakát

KOndoMEDIE (2001) 

"Víš, co se mi nejvíc líbí na ragby? - Když můžu ve sprše kamarádovi namydlit záda." Depardieuův dezorientovaný přiblblý rasistický mačo chlapák je fakt týpek... Jak nalézt ztracenou orientaci aneb homosexuálem být či nebýt, toť otázka... Daniel Auteuil nese Pignonův strašlivý úděl statečně a s grácií sobě vlastní. A k tomu malá bezva rolička pro moji oblíbenou Armelle Deutsch a příjemný večer je na světě :-)

plakát

Maverick (1994) 

Nechat se okrást, pokud je tou zlodějkou Jodie Foster, může být moc pěkný zážitek :-) Ale ani pánská část té trojky mi nevadila, naopak, všichni byli skvělí... I když, přenést děj do Švédska a mít tam tu jejich trojku - dvě zlodějky a jednoho kořena - by mohlo být ještě kouzelnější... No, ale teď vážně míněné hodnocení: 85% plus bonus za půvabný úsměv Annabelle Bransfordové = 5*

plakát

Kamera na cestách (2009) (seriál) 

Úžasný dokument... Viděl jsem sice zatím pouze první díl - Izrael - ale ten má pro mne zdaleka největší cenu, neb jsem tam kdysi pracovně jezdíval. Francouzům čest a sláva, natočili všechno (včetně krásných staveb Bauhausu v Tel Avivu, jejichž fotky mi zmizely s ukradeným notebookem...), je to krásně vyvážené, po všech stránkách povedené. A ty záběry z ptačí perspektivy - v HáDéčku fakt pošušňáníčko... / ... I ostatní díly drží nasazenou laťku... / ... Portugalsko, taky nádhera. Je mi blízký způsob snímání kamerou.

plakát

Vynález zkázy (1958) 

Krása... Jeden z vrcholů české kinematografie vůbec. Nejpoetičtější zpracování verneovek, jaké si vůbec lze představit. Jako by sám Mistr Jules stál po boku Mistra Karla když film točil... Jeho Vynález zkázy předběhl svou dobu o parník - nebo spíš o Nautilus. Myslím, že teprve nyní Tim Burton se začíná na jeho úroveň dorovnávat, ale má k tomu nesrovnatelně jiné prostředky...