Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (399)

plakát

Katka (2009) 

Kdyby to byl celovečerní hraný film, budu mu vyčítat útočení na diváka otřepanými klišé a příběhem se stokrát viděnou zápletkou. Zajímavé, jak skutečný život může být občas klišovitý a Katčin život (v tom nejhorším slova smyslu) nepřekvapivý. Dokonalá ukázka o špinavém, bídném a svým způsobem zbytečném životě závislých lidí a o úpadku jedné sympatické lidské bytosti až na to nejhorší dno.

plakát

Strings (2004) 

Celý film stojí na geniální myšlence, že loutky si jsou svých ,,nitek" vědomy a přeseknutí lanka vedoucího od hlavy znamená jistou smrt. Divák se dočká všeho, co má správná fantazy mít: bojové scény, temné intriky, mystika, shakespearovská love story nebo až lehce kýčovité kulisy na vás čekají v jednom z nejoriginálnějších snímků posledních let.

plakát

12 opic (1995) 

Asi jako, když jsem poprvé viděl Matrix. Až s odstupem času mi dochází, jak chytré a působivé to vlastně bylo. Navíc ústřední herecký trojlístek a pan režisér ve vrcholné formě. Těším se na opakované shledání, ten film za to totiž stojí.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Vaření z vody, z kterého občas vzniká pořádný guláš. Celý film je vizuálně nabušený a děj zběsile uhání kupředu, jako celek je to ale takové zvláštně sterilní. Burtonovi snad poprvé chybí moment překvapení, děj je od první scény viditelně šablonovitý a divák je vždy o krok (nebo dva) před postavami. Děti budou nadšené, dospělí vypnou mozek a můžou se kochat skvělými triky a přesvědčivou Miou Wasikowskou a filmový recenzenti si smutně přiznat, že Alenka není zas taková pecka, jak Tim sliboval a že se zařadí po bok Planety opic či Marsu,který útočí!.

plakát

Kletba zlatého květu (2006) 

Vizuálně úchvatné, herecky přesvědčivé, příběhově předvídatelné až chladné. Začínám mít pocit, že všechny filmy Zhanga Yimou jsou tak nějak na jedno brdo. Většina scén je natolik přestilizovaná a přezlacená, až to opravdu hraničí s kýčem. Koukatelné to je, v žánru wu-šu jsou ale filmy mému srdci bližší, než je Kledba.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Film vyčnívá brilantní režií a přesnými hereckými výkony, ale nikoliv příběhem. O tom, že Stbáci byli sice svině, ale taky jen lidi, stejně jako ti co jim donášeli a bla...bla...bla...Snímků podobného ražení se po revoluci vyrojilo víc než dost a Kawasakiho růže rozhodně patří mezi ty lepší. Pravdou zůstává, že se mě film nijak zásadně nedotkl a místy mě i nudil. Nedivím se, že Kawasaki boduje na různých festivalech, protože vypadá opravdu světově. Bohužel, jen vypadá.

plakát

Zoufalci (2009) 

Myslím, že nemá cenu filmu něco vytýkat, protože je podle mě přesně takový, jaký ho chtěla slečna režisérka mít. Svoje (spokojené) diváky si určitě najde, já ale Zoufalce vnímám jen jako nekonečný sled epizod(ek) party obyčejných (až plochých) postav. Toho času nelituji, znova bych už na to ale nešel.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Pro mě se zatím jedná o nejslabší díl Potterovské ságy. Moc zdlouhavé, nepřehledné a hlavně zbytečně temné. Yatesovým Fénixovým řádem jsem byl před pár lety nadšen, následující díl mě ale uspal a nechal chladným. Celé je to vlastně jen nutná vata pro (snad) nadupané finále.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Sice předvídatelné, ale hlavně strhující a působivé drama, o tom jak lehce se dá zmanipulovat dav, a že slova jako diktatura nebo vyvyšování vůdce (jedince) jsou stále aktuální. Tvůrci se naštěstí vyhnuli přehnanému filozofování a moralistickému kázání. Další důkaz toho, že v Německu vznikají i výživnější věci, než nesmrtelná Kobra 11 a otravný ovčák Rex...

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

I přes přehršel výbuchů a akčních scén, se Ritchiemu podařilo vytvořit tu správnou Holmesovskou atmosféru s napínavým detektivním případem. Atmosféra staré Anglie je znamenitá stejně jako herectví všech zúčastněných. Svižná podívaná, jež pobaví bez rozdílu věku, ortodoxní vyznavače předlohy i akce chtivé mlaďochy. Jen ten protivně otevřený konec působí krapet rušivě.