Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (1 030)

plakát

Fargo - Season 5 (2023) (série) 

Pátou řadu jsem sjel během dvou večerů. Po jejím konci mám smíšený pocity. Neřekl bych ani zklamání, ani nasranost, ale něco mezi tím. Navnadil mě úvodní parádní díl a já si hned vzpomněl, že podobný pocity jsem měl po úvodní části první série, která byla nejlepší. Další tři díly ještě jely v hodně vysokým tempu a já se nemohl dočkat dalšího dne, až sérii dokoukám. Klasický Fargo, hodně záporáků, jeden lepší než druhej, nechybí psycho magor, výbornej morbidní a černej humor. O to větší bylo druhý den moje zklamání. Slušný tempo šlo úplně do kopru, převládaly dlouhý konverzace, scény s hlavní hrdinkou mi přišly hodně přitažený za vlasy. Když už se zdálo, že pátá série znova nabírá dech a přijde velký finále, tak poslední díl byl asi to nejhorší, co jsem ze všech sérií Farga viděl. Z tohodle se dalo vytřískat o dost víc, ano, je to lepší než předchozí dvě série, ale těm dvou úvodním to nesahá ani po kotníky - hodnocení mi nakonec vyšlo na čtvrtou hvězdu, ale teda hodně upocenou - 70%.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Z poloviny rodinné drama, z druhé poloviny soudní drama. Vyšetřování jednoho pádu z okna, jedna podezřelá. Je to zajímavý film, dobře natočenej. Čím víc se blížil konec, tím víc jsem se těšil na závěr s tušením, že se stane něco bombastickýho a tím víc jsem byl nakonec z konce zklamanej. Zbytečně nadhodnoceno, za mě 65%.

plakát

#annaismissing (2023) 

Patnáctiletá hledá patnáctiletou, do toho sociální sítě - myslel jsem si, že to bude film s cílovou skupinou dnešní mládeže, kteří nepustí mobil z ruky. A on se z toho vyklubal dobrej thriller, jednoduchej, napínavej do poslední minuty. Fakt dobrý, nečekal jsem to.

plakát

Barbar (2022) 

Fajn horůrek na puštění před spaním. První polovina s poznáváním sklepních prostor se povedla. Škoda, že to v tom baráku nezůstalo až do konce, protože po opuštění sklepa se ubrala noha z plynu. Závěr mi potom připadal lehce odfláknutej, takový to rychle všechno ukončit, nic nenatahovat. 60%.

plakát

Bastard (2023) 

Historický drama z dánských vřesovišť, který není špatný, ale víckrát už ho asi vidět nemusím. Mikkelsen nemá moc co hrát, celý dvě hodiny má stejnej výraz, spíš bych vyzdvihnul hlavního záporáka, ten byl skvělej. Film ve mě nevyvolal skoro žádný emoce, pro někoho kulervoucí závěr mě nevzal - 60%.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Pamatuju si, že když jsem tenhle skvost viděl premiérově na VHS kazetě, chodil jsem ještě na základku a stal se okamžitě mým nejoblíbenějším filmem. Sjížděl jsem ho tenkrát snad každý týden. I teď, po nějákých třiceti letech, si Posledního skauta rád dám v reprízách v TV, i když ho znám nazpaměť a dabing, kdy Bruce nadaboval Pyško se nedá s tím prvním od Soukupa vůbec srovnávat. Pecka film.

plakát

Silent Night (2023) 

Asi je zbytečný hledat v tomhle snímku nějakou logiku. Borec se během pár týdnů zotaví z průstřelu krku a začne zosnovat svou pomstu, kdy se během osmi měsíců naučí řídit auto, střílet a za pomocí výukových videí se z něj stane i mistr sebeobrany, takže může zlikvidovat celej gang. Aspoň, že se tady vůbec nemluví, to by tomu mohlo ublížit ještě víc.

plakát

Úsvit (2023) 

Těšil jsem se na novou českou krimi ze starší doby, místo toho jsem zůstal s otevřenou hubou. Kdybych věděl, do čeho jdu, tak do toho určitě nejdu. Že je už skoro nutnost míchat do filmu když ne homosexuální scény, tak aspoň nějakou postavu, která se vymyká normálu, si nějak zvykám. Tady se to posunulo ještě o level výš. Obsazení a herecký výkony jsou dobrý, vyniká hlavně Křenková a za tu dávám druhou hvězdu, ale námět a téma není nic pro mě. Svoje fanoušky si to ale určitě najde…

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Téma zajímavý, obsazení hvězdný a to je tak všechno. Film je neskutečně dlouhej, pro mě byl i občas nepřehlednej. Absolutně to postrádalo jakoukoliv atmosféru. Tři hvězdy s odřenýma ušima - 50%.

plakát

Čuník (2022) 

By mě zajímalo, kolik měl tenhle kousek rozpočet, protože náhodně posbírat pár lidí někde v supermarketu, tak to snad nemůžu natočit hůř. Strašná amatérština. K obsahu filmu - je smutný, že se dokáží lidi vyžrat tak, že jsou jako koule, je smutný, že se najdou imbecilové, kteří se jim za to smějí, nebo je i šikanují, ale ještě smutnější je natočit o tom něco, co na konci nemá hlavu ani patu. Vůbec nevím, o co vlastně hlavní hrdince šlo a ten tajemný hrdina - vrah, to byla taky mňamka. Žádný vysvětlení, kdo to byl, kde se vzal, proč to dělal. Zbytečnej film a ztráta času.