Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (1 036)

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

To co dělali obchodní zástupci a lékaři byl hnus, ale přenýst to na filmový plátno tak, aby to nebyla nezáživná nuda jde hodně těžko. Trojice Blunt, Evans a Garcia je přesvědčivá, ale to je asi tak všechno - 55%.

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) odpad!

Tak jestli předchozí Svobodovi díla měla aspoň něco do sebe a hlavně měla trochu reálný základ, tohle byl silnej tabák i na mě. Mohl jsem si ukroutit hlavu prakticky od začátku, tolik nesmyslů nasekaných do 90 minut jsem dlouho neviděl.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Fyziku jsem ve škole nesnášel, takže životopisný film o teoretickém fyzikovi a otci atomové bomby jsem si nechtěl ani pustit. Ke sledování mě přemluvilo skvělý hodnocení a hlavně osoba mého oblíbeného režiséra. Bylo mi jasný, že mě film buď nebude bavit, nebo mě Nolan dokáže zaujmout i tématem, kterýmu nerozumím. Bohužel na celé čáře zvítězila první možnost. Je to nekonečných 180 minut plných dialogů, který mi nic neříkali. Ve filmu je tolik postav a jmen, že jsem při skoro každé zmínce o komkoliv nevěděl, kdo to je. Nemám ve zvyku stopnout něco, co mě nebaví a dokoukám vždycky všechno, tady mi to dalo zabrat a ty tři hodiny jsem doslova přetrpěl. Smekám před všema, kteří si Oppenheimera užili a rozuměli všemu, o čem se mluvilo. Já si budu z filmu pamatovat asi jenom zkušební odpálení bomby a kozy Florence Pugh. Za Cilliana Murphyho, kterej mě svým herectvím baví dávám hvězdu navíc, ale za mě 30% a už nikdy víc.

plakát

Zabiják (2023) 

Vzhledem k tomu, kdo Zabijáka natočil, jsem byl na konci lehce zklamanej. Film je dost chladnej, bez větších emocí. Fassbender vlastně nemá moc co hrát, jeho postava sleduje lidi, jezdí autem, z 80% mluví monologem a když se s ním na scéně objeví někdo jiný, tak si stejně moc nepokecají. Líbily se mi scény z příprav vražd a mazání stop, v tom šel Fincher do detailu. 70%, ale čekal jsem přece jen trochu víc.

plakát

Smrtící ticho (2020) 

V půlce filmu jsem myslel, že není co řešit a bude to už jen nahánění pachatele, kterej se sám odhalil. Všechno bylo nakonec jinak a i když jsem si byl jistý, kdo je nakonec vrah a nebyl jsem proto ke konci překvapený, tak děj plus atmosféra se doplňují fakt dobře.

plakát

Zatmění (2023) 

Musím ocenit snahu o natočení něčeho novýho. Pan režisér už dovedl překvapit netradičním pojetím pohádky, ted to zkusil v jiným žánru a aspon za mě se mu to povedlo velice dobře. Funguje to jako thriller, i jako komedie, dobrý zvolení herců a výbornej závěr.

plakát

Největší dar (2022) 

Vím jistojistě, že víckrát tuhle pohádku už neuvidím.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Když divák srovná tuhle novinku s předešlýma věcma, tak to vlastně nepřináší nic novýho. Jenže o to právě jde, ona už tahle série nejde víc posunout, protože je dokonalá. A za to, že si Mission Impossible drží pořád takovou laťku, tak nejde dát nic jinýho než plnej počet.

plakát

Ještěr (2023) 

Obsazený a zahraný je to na jedničku, ale já byl po konci stejně nasranej. Komorní krimi-thrillery mi vůbec nevadí, ale Ještěr byl na mě místama pomalej až moc. Navíc asi po hodině jsem začal tušit, jak to celý nakonec bude, takže ani ten závěr, kterej se mimochodem povedl, mě už tak nepřekvapil. Prostě jsem po všech těch recenzích a hodnoceních čekal o něco víc.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Co se týká akce, tak ty scény jsou stejně jako v předchozích dvou filmech výborně natočený a jsou zase dost brutální. Hudba taky super. Ale ten příběh, to je teda něco, nic debilnějšího už asi nešlo vymyslet. 60%.