Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (492)

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Já nevím čím to je, ale mě to prostě nebavilo. Na to že mám tak rád komiksové filmy mě Watchmen nijak zvlášť neuchvátil, ani příběhem ani scénami, které se snažili být něčím odlišné. Na mě je to takový pomalý průlet dějem. Nebavil jsem tak jak jsem čekal, ale taky jsem se vyloženě nenudil. Postavy nejsou nijak nápadité, tudíž ode mě nemají žádný ten plus. Oceňuji rvačky a kostýmy, protože mě bohužel nic jiného nezaujalo.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Naprostá paráda na kterou se dá dokola koukat a stejně se té parády nedokážete nabažit. Co si budu sám povídat, druhý Iron Man nemá převratný děj, ale celkem dostačující. Celé se to staví na skvělých hercích, zajímavých scénách a vychytávkách štábu. Kamera střih, zvukové efekty. Jde vidět, že celý tým fungoval a Jon Favreau si to umí okočírovat. A už se to dostává do toho ústředního Marvelovského Universa, což ukazuje potitulková scéna a hlavně činnost SHIELDU lehce zakomponovaná do děje. Aspoň ta snaha celý svět propojit. I po pátém shlédnutí jsem neuvěřitelně nadšený.

plakát

12 opic (1995) 

Twelve Monkeys je možná žánrovka sama pro sebe. Od tohohle samotného podžánru se odvíjí hodně snímků současnosti. Nějak to nezasáhlo do světa filmu, ale na jedno shlédnutí úplně stačí. Bohužel to není bomba, který mě uchvátila a mluvil bych o ní se známými jako o "hustym filmu". A možná jsem trochu zklamaný z Bruce, protože jeho výkon bych neoznačil za přesvědčivý, ani za dobrý. Za to Brad Pitt se svým výkonem může pyšnit.

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Asi to nejlepší na tomhle snímku jsou jednotlivé charaktery postav. Bob Ford byl pro mě celou dobu nepředvídatelný, chováním odlišný a takový zvláštní. Ten lepší Affleck se do něj položil naplno, neoznačoval bych to jako vžití se do role, ale jako užívání si jí. Dále mě potěšila postava Jeremyho Rennera, jemu role sedla, škoda, že je jí tak neskutečně málo oproti ostatním. Ale to už by zasahovalo do nesvižně svižného děje. Vše jde až k pěti hvězdičkám, ale vadilo mi prostředí a podobné detaily, které jsou režisérsky nezvládnuté.

plakát

Klub sráčů (2000) 

Dlouho jsem neviděl takovou stupidní sračku jako je tohle. To je ale tak hrozně stupidní, že jsem se u toho párkrát zasmál. Takže za nudu to nepovažuji. Ale dějově je to ta největší prasečina co jsem viděl. Hlavní přičinění té jedné hvězdičky má český dabing, který je udělaný tak špatně až to doladilo vtip ve filmu.

plakát

Krotitelé duchů (1984) 

Jde hlavně o mé vzpomínky, jako malý jsem Krotitelé duchů žral. Taková hezky provedená komedie o přízracích, duších a podobně. I po dnešním shlédnutí to beru jako kvalitu. Celý snímek je řádně propracovaný jak se patří, kamera, střih nebo efekty. A nezapomenutelná píseň.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Jen z nejlépe atmosferických filmů. Ta atmosféra srší napětím snad v každé scéně. Ať už jde o přestřelky, dialogy mezi přáteli nebo rodinou. Pár zvratů ve scénách, jako zatýkání a střílení "vlastní krve". Al Pacino v nejlepší formě, do role Tonyho Montany se dostal svižně a dobře se v ní představil. Všechny jeho scény vypadali tak doopravdicky. Celkově ale chybí pořádná lomcující podívaná.

plakát

Hunger Games (2012) 

Prostě parádní hudbou podpořená časovaná bomba. Já jsem si Hunger Games krásně vychutnal skoro každou vteřinou. Nemohl jsem si totiž nevšimnout špatného střihu v prvních scénách. To mi ale vyvrátili dění. Osobitost jednotlivých postav je ztvárněno naprosto bravurně. Dokázal jsem si udělat slušný obrázek snad o všech. A Josh Hutcherson je frajer, Peeta zahrál prostě na jedničku. Dlouho jsem neviděl mladého a tak přesvědčivého herce. Celkově je Hunger Games dobře prokreslený sci-fi svět, který má co nabídnout. Škoda toho ratingu, jinak by se určitě hladové hry ukázaly ve vší parádě. Trochu jsem i doufal ve špatný konec, od půlky jsem si říkal jak by to vypadalo dobře. Postupně jsem se dostával ale do vědomí, že to musí skončit prostě dobře a stejně to bude vypadat hezky.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Ukázka toho, že existují filmy, na které není radno dívat se často, protože by se razantně snížilo hodnocení. Poprvé jsem to viděl asi před třemi lety, teď zase v roce 2013. Nevím jestli se na to v blízké době kouknu. To protože by mi to začalo lézt na nervy, takhle si Sin City drží svojí originalitu. Když to vidím v takovémhle intervalu, můžu vidět tu novou krásu. Jinak by v tom byla tuctová podívaná. Hrozně se bojím dvojky.

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Příběhově je šestá epizoda naprosto nezvládnutá. To se vážně nepovedlo. Dějová linka není nijak zajímavě obsáhlá a tím pádem se stává špatnou. Ale klasicky to celé vyvažuje obrovská horda sci-fi podívané. Vizuální honičky vesmírem, neuvěřitelné bitky doprovázející svižnými dialogy. Pár scén u kterých se dá pozastavit. To vše ale až u konce tohoto dílu. Což je vážně škoda, protože si Návrat Jediho mohl najít kouzelnější děj. Dopadlo to, jak to dopadlo.