Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (113)

Ant-Man

Ant-Man (2015)

Ve filmu je narážka na dalšího hrdinu, kterému Marvel v té době chystal vlastní snímek. Je skryta ve větě: "Máme tu lidi, co šplhají po zdech." Což je, samozřejmě, Spider-Man, který se pak - v podání Toma Hollanda - v rámci MCU poprvé objevil ve filmu Captain America: Občanská válka (2016).

Muž z oceli

Muž z oceli (2013)

Ještě před oficiální premiérou režisér Zack Snyder prozradil, že na satelitu, který Zod (Michael Shannon) ve filmu zničí, je logo Wayne Enterprises, což je předzvěst toho, že se Superman (Henry Cavill) v některém z příštích filmů setká s Batmanem.

Šťastní až do smrti

Šťastní až do smrti (2011) (seriál)

V květnu roku 2013 byly práce na seriálu stanicí ABC zastaveny. Produkční společnost však seriál nabídla jiným televizním stanicím, přičemž stanice USA Network už dříve vyjádřila o titul zájem.

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010)

V závěru filmu je na mapě možné vidět místa, kde se vyskytli hrdinové z týmu Avengers. Dále je označeno i jedno místo v oceánu, které odkazuje na postavu Namora.

Iron Man 3

Iron Man 3 (2013)

Tony Stark (Robert Downey Jr.) si v jedné scéně kupuje jed proti mravencům. Není to náhoda, nýbrž odkaz na komiks - a v době vzniku Iron Mana 3 připravovaný film - Ant-Man (2015).

Imigrant

Imigrant (2013)

Původní název snímku byl Nightingale, poté se změnil na Lowlife. Až měsíc před oficiálním promítáním na festivalu se název změnil na The Immigrant.

Scary Movie 5

Scary Movie 5 (2013)

Po filmu je před začátkem závěrečných titutků sestřih nepovedených scén z natáčení. Jedna scéna pak následuje i po skončení titulků.

Bláznivá holka

Bláznivá holka (2008)

Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007).

Šťastní až do smrti

Šťastní až do smrti (2011) (seriál)

V sedmnáctém díle druhé série jsou parodovány dva snímky z roku 2010, ve kterých hrál Leonardo DiCaprio hlavní roli. Jane (Eliza Coupe) roztáčí káču a mluví o nové realitě, čímž odkazuje na Počátek (2010). Poté se Jane snaží "zblbnout" Brada (Damon Wayans Jr.), aby si myslel, že se děje něco jiného, čímž odkazuje na Prokletý ostrov (2010). V šestnáctém díle druhé série je pak parodován horor Noční můra v Elm Street (1984). Skoro všichni v partě mají sny o tom, jak mají sex s Davem (Zachary Knighton) a nechtějí už znovu usnout. Později je tento horor i zmíněn a Dave přijde v kostýmu zabijáka Freddyho Kruegera.

Šťastní až do smrti

Šťastní až do smrti (2011) (seriál)

Damon Wayans, představitel Francise, a Damon Wayans Jr, který ztvárnil Brada, jsou i ve skutečnosti otec a syn.

Šťastní až do smrti

Šťastní až do smrti (2011) (seriál)

Ve třináctém díle druhé série nazve Brad (Damon Wayans Jr.) všechny své kamarády jako postavy ze seriálu Přátelé (od r. 1994). Nazývá je podle jejich stejného charakteru. Dave (Zachary Knighton) je Ross (David Schwimmer), neboli smolař, který hledá, co vlastně chce. Alex (Elisha Cuthbert) je Rachel (Jennifer Aniston), hloupá kráska. Penny (Casey Wilson) je Phoebe (Lisa Kudrow), bláznivá holka, která často neví, o čem mluví. Max (Adam Pally) je Joey (Matt LeBlanc), "děvkař", který se moc nechce vázat. A Jane (Eliza Coupe) je Monica (Courteney Cox), vše musí být podle ní. Na Brada (Damon Wayans Jr.) tedy vychází Chandler (Matthew Perry), vtípkař, který často uvolňuje atmosféru.

85. Annual Academy Awards

85. Annual Academy Awards (2013) (pořad)

Oscara za nejlepší film ohlásila první dáma Michelle Obama přímo z Bílého domu.

Šťastní až do smrti

Šťastní až do smrti (2011) (seriál)

Je pravidlem, že v každém díle je zmíněn nějaký hollywoodský film nebo herec.

Lesní duch

Lesní duch (2013)

Diváci se v názorech na film velmi rozcházejí. Někteří odcházeli z kina daleko před koncem filmu, jiní ho označují za nejlepší horor posledních let.

Ant-Man

Ant-Man (2015)

Režisér Edgar Wright vytvořil cca minutovou ukázku, aby přesvědčil studio k souhlasu s produkcí. Po veřejném potvrzení na Comic-Conu v San Diegu roku 2012 byla poté zmíněná ukázka účastníkům této akce exkluzivně předvedena.

Reklama