Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (795)

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Krásný film o umění, vztazích a s neuvěřitelným zvratem k tomu.

plakát

Božská Ema (1979) 

Perfektní dílo perfekcionalistickeho režiséra. Jen škoda, že se netočilo ve Stráži nad Nežárkou. I přes normalizaci v době natáčení je toto dílo řekněme svobodné a o své době naprosto vypovídající.

plakát

U mě dobrý (2008) 

Jeden z mých nejvíce oblíbených Hřebejku, resp. čtvrté místo. Lehkost tohoto filmu je úžasná, vždycky mě naplní dobrou náladou a pobaví. Zápletka je jednoduchá, ale postavy jsou zajímavé a skvěle zahrane.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Život mexického dělníka mě nějak zvlášť nezajímal, toto prostředí půlky filmu mi připadalo dost mimo, ale už v t2 se dlouhá dějová linie odehrává právě zde, resp prostor mezi t1 a t2. Všechny scény s Arnoldem byly pojaty jako částečná nadsázka, což v kině skvěle fungovalo. Linda je parádní a tak je tento díl i přes několik nefungujících částí scénáře skvělé zadostiučinění pro fanoušky série. Na rozdíl od nového star wars, které opravdu nefunguje.

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Top dílo české kinematografie. Michálek je jeden z nejtalentovanejsich filmařů, herecké obsazení na které zde vsadil funguje perfektně. Pohled na českou mentalitu za protektorátu tu dlouho chyběl.

plakát

Kráska v nesnázích (2006) 

Herecky skvěle obsazené, myšlenka zajímavá. Jenže ten film celou dobu avizoval úplně něco jiného než ve skutečnosti je. Nedostali jsme ani vypočítavou mrchu ani její využívání hodného člověka. Všechno je to přirozený vývoj postav který tím taky ale postrádá hlubší zápletku. Nejlepší scéna je Abrham a Hrušínský před domem.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Po dlouhé době velmi kvalitní film s myšlenkou. Úspěch jsou jednoznačně herci, ale i ti méně známí tady září a mají prostor. Krásné výhledy na Berounku.

plakát

Tátova volha (2018) 

Nechápu proč ten film nemá konec. Celou dobu k němu vede, rozhodně ho nijak nebagatelizuje, takže opravdu nechápu.

plakát

Kouzelná romance (2007) 

Kdyby to bylo scary movie tak by to dávalo větší smysl a vypadalo normálně.