Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 387)

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

3D KINO/// Obsazení 9/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// PLUS: především úvodní titulky, které jsou naprosto úžasné, moje oblíbená Bingbing LI alias moje oblíbená Ada Wong, potěší i další postavy a rovněž tak herci jako Kevin Durand, Michelle "hraji ve všech akčních filmech" Rodriguez a Sienna Guillory, efekty, akce, perfektní hudba MÍNUS: je to v zásadě jenom akční výplach u kterého nesmíte moc přemýšlet (nejlépe vůbec) a taky mě to v celkovém kontextu nechalo chladným, prostě akce na jedno zkouknutí, snahu oživit mrtvé postavy nebudu raději komentovat***Celkem 78%***Tuhle sérii mám prostě rád a i když si asi pátý díl tak vysoké hodnocení nezaslouží (přinejmenším za scénář), přesto si nemohu pomoct. Jen jsem vypnul mozek, uvolnil se a kochal se krásnými záběry a hodně zajímavým hudebním motivem./// PS: V současné době vyšla hra s pořadovým číslem 6, bude se ho snažit i filmová série dohnat a přijde se šestým filmem? Pokud bych do toho počítal i animované filmy, tak už ta filmová série tu herní překonala.

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: příběh, některé nové, ale i staré známé postavy, dějově to krásně do sebe zapadá a lépe to vysvětluje "budoucí" chování postav, které už známe, máte znovu chuť se podívat na první řadu, která dějově následuje MÍNUS: snad mi tu jen chybí hlavní představitel (i když náhrada taky není špatná)***(Celkem 72%)***Fanoušky rozhodně potěší, budou se cítit jako doma a dost jim toho osvětlí. Nové diváky pak dokáže určitě nalákat. Technicky je to zhruba stejně kvalitní a možná o fous více akční./// PS: nestává se příliš často, aby k novému seriálu udělali hned záhy prequel (napadá mě teď snad jen Caprica k Battlestar Galaktice). V tomto případě to ale nebyl špatný krok.

plakát

Ďábel (2010) 

Blu-ray/// Obsazení 4/10 Děj 8/10 Atmosféra 9/10 Prostředí 9/10/// PLUS: výborná atmosféra, hudba a zvuky, kamera, záběry na venkovní budovy, déšť, celkem pochopitelné chování postav a řekl bych že je i výhoda v obsazení méně známých herců MÍNUS: někdo by přesto uvítal známější tváře, (pozor spoiler) v kom se skrývá samotný ďábel jsem poznal hned od začátku, je to ta postava u které si říkáte jestli tu není zbytečná(konec spoileru), asi by mi nevadilo kdyby tu bylo víc postav a bylo to o čtvrthodinky delší***(Celkem 77%)***Jakékoliv filmy s ďáblem jsou pro mě od počátku nestravitelné a nudné. Tento je jiný. Dokáže vybudovat výbornou atmosféru, baví, je zajímavý a obejde se bez zbytečných klišé (neříkám nezbytných). Navíc je dobře technicky natočen, viz. úvodní titulky/// PS: Z určitého důvodu mi to připomíná sérii Nezvratný osud.

plakát

Moje krev (2009) 

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Prostředí 5/10/// PLUS: snad jen Ashley Greene, možná někoho zaujme ujetá rodinka, občas dobrá atmosféra MÍNUS: docela nelogické chování postav, stejně tak i divné vyústění některých scén, kamera toho mohla nabídnout víc, začátek docela nudí***(Celkem 39%)***Jen další z kanadských filmů, tentokrát hororů, který ale opět nepřekročí krvavé vody průměru./// PS: Myslela si že narazila na pošahanou rodinu, co udělá až zjistí že to je tak trochu její rodina? A není to docela velká náhoda?

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

KINO/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// PLUS: atmosféra, kterou umí jenom Chris Nolan, hlavní hudební téma je strhující, herecké obsazení je skvělé, příběh má o čem vyprávět, líbila se mi "nová" Catwoman a úplně nejvíc mě zaujala postav kterou hrál Joseph Gordon-Levitt MÍNUS: je to dost dlouhé a vyžaduje to velkou dávku soustředěnosti, směry, kterými se některé postavy ubírají se mi moc nelíbí***(Celkem 85%)*** Temný rytíř povstal je jak všichni víme završením jedné trilogie a nutno připomenout že hodně kvalitou vyrovnané. Tento počin bych sice zařadil až na třetí místo, přesto se jedná o zručné natočený, herecký pestře obsazený a technicky dokonalý film./// PS: Když jsem se před čtyřmi lety těšil na Temného rytíře a před zhlédnutím slyšel jen tu největší chválu a tvrzení že se jedná o nejlepší film za posledních deset let...pěkně jsem si tím naběhl, sice to byl pětihvězdičkový film, ale já čekal něco nečekaného, takže jsem odcházel z kina zklamán a rozčarován. Proto jsem se na toto pokračování těšil opatrně. A udělal jsem dobře.

plakát

Šéfe, jsem v tom! (2009) 

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Prostředí 5/10/// PLUS: prozatím stále oblíbená Lindsay Lohan, která určitě brzy získá zajímavější role, zhruba od poloviny snímku si zvyknete na děj a budete se občas i bavit, jsem celkem rád, že se to obešlo bez trapných scén MÍNUS: po všech stránkách docela průměrná komedie, nebýt tady Lindsay jdu ještě o hvězdičku níž, scénář určitě není pro každého a taky není moc pravděpodobný a reálný***(Celkem 52%)*** Jste v tom? A šéf vás chce vyrazit, protože jste zapomněla na nějakou maličkost. Upozorněte ho na to, že jste v tom i kdyby to nebyla pravda, určitě si tak pomůžete k úspěšné kariéře. Ale teď vážně! Zdá se vám to jako zajímavý námět, pokud ano tak vám zaručuji že se budete dobře bavit./// PS: Hlavní představitelka poslední roky ztrácí půdu pod nohama a docela se plácá z průměru do průměru. Možná to má vliv na její osobní život a nebo obráceně její chování má vliv na nabídky od producentů či režisérů. Je načase aby se holka vzpamatovala a vypracovala se zpět do první ligy.

plakát

Láska rohatá (2009) (TV film) 

TV/// Obsazení 9/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// PLUS: nejvíce samozřejmě potěší herecké obsazení, které je prvotřídní jak u staré školy, tak i u mladých tváří, z nich všichni patří mezi mé oblíbené, především pak roztomilá Táňa Pauhofová a zlá Hana Vagnerová, rovněž triková stránka je na televizní pohádku výborná, exteriéry, výprava a kostýmy rovněž ostudu nedělají MÍNUS: prvně taková drobnost, interiéry působí lacině, skoro jak z nějaké studiové pohádky, větší průšvih je jednání a chování postav z nichž, některé jsou úplně zbytečné (oba zlodějíčkové-Zedníček a Hádek), jiné jsou jako nějaká karikatura nebo jedinci patřící do jiného žánru (Táborský, Konvalinková), ale chápu, že postavy tak byli napsané a herci se už jen snažili něco z nich dostat, nejvíc mě pak mrzí že chemie mezi Mádlem a Pauhofovou vůbec nefunguje a ani na minutu jsem jim nevěřil jejich lásku***(Celkem 59%)***Láska rohatá je povedená pohádka jen tak napůl. Před kamerou se sešla silná elita herců, spolu s krásným prostředím, triky a výpravou, nedokázali z toho však vykřesat kloudnou a koukatelnou pohádku. Dost jsem se nudil./// PS: Věděli jste že tohle byla první hned z několika dalších projektů (Vyprávěj, Expozitura) kde se spolu před kamerou setkali Pavel Zedníček a Hana Vagnerová? Vždy však mezi sebou měli jiný vztah. To možná svědčí a bohatosti a různorodosti postav, ale taky zřejmě o tom, že máme nedostatek herců.

plakát

Policie Modrava - Za lepších okolností (2011) (epizoda) 

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: neokoukaní herci, kteří hrají příjemně a uvěřitelně, krásné prostředí a občas podmanivá hudba, zápletka, která postupně nabírá na intenzitě, i proto je hodně zajímavá poslední čtvrthodinka MÍNUS: nemůžu si pomoc, ale přijde mi to hodně sestříhané, sice to ve výsledku moc nevadí, přesto je to očividné a některé postavy a dějové linie mají příliš málo prostoru, slyšel jsem že z toho mohl být seriál, tak si říkám škoda, že nakonec nebyl***(Celkem 71%)***Příjemná, oddychová kriminálka s normálními typy postav, zajímavou zápletkou a uvěřitelnými postupy při jejím rozšifrování. Nehraje si na efekt a to se v dnešní době taky počítá./// PS: Opravdu mě překvapuje, že se tohle nechytlo a spousta jiných a daleko horších scénářů vesele okupuje programy televizních stanic.

plakát

Tanec ohnivých draků (2010) 

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// PLUS: akční scény, přestřelky, výborná kamera, která střídá klidnější záběry s těmi roztřesenými při běhu, má to slušný i když trošku komplikovaný příběh, zvláště pří akci zní dobrá hudba a zvuky MÍNUS: mimo akčnější sekvence je děj trochu slabší, místy složitější a taky mi dalo práci najít motivaci některých postav, v závěru už je však vše jasnější, ohledně emocí, které najdeme téměř v každém asijském filmu, tentokrát mě tolik nezasáhli***(Celkem 68%)***Tanec ohnivých draků nijak nevybočuje ze zažité šablony akčních hongkongkých kriminálek. Kdo tedy má nakoukáno toho moc nepřekvapí. Přesto stojí za vidění pro svoji zběsilou a dobře natočenou akci a nemálo krve, výbuchů a přestřelek ./// PS: Divák má po takovém filmu pocit že Hong Kong není zrovna bezpečné místo, asi by si to chtělo příště pustit nějakou romantickou komedii.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 7/10/// PLUS: jednoznačně Jeremy Renner, který se mi zatím líbil v každém filmu ve kterém jsem ho viděl a rychle směřuje do mé TOP 10, rovněž potěší, že jsem konečně po dlouhé době (naposledy Království nebeské) mohl v kině vidět Edwarda Nortona, který kdysi patřil do mé topky, dále filmu nechybí napětí, vydařená akce a pěkné lokace MÍNUS: tedy ne že by to nutně musel být zápor, ale film je hrozně moc ukecaný, když se budete soustředit, tak vše co se bude dít bude pro vás zajímavé, ale je tu tenká hranice a kdo nevydrží více jak 2 hodiny v pozoru může se hodně rychle ztratit a začít se pěkně nudit, film je všeobecně méně akční a tak nemusí sednou každému***(Celkem 75%)***Nový Bourne bez Bournea je jako Bondovka bez Conneryho, kdo si zvykne na to že v hlavní roli je jiný představitel bude i tentokrát spokojen. Změnila se i režie, která mi popravdě více vyhovuje a je zároveň zajímavé jak si tvůrci poradili se "souběžným dějem" první postavy. Pro mě je tohle dobrý film./// PS: Bourneův odkaz je zajímavý úkaz toho jak použít znovu jednu látku a přitom se tvářit že je vše v pořádku.