Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (4 161)

plakát

Dva šlechtici z Verony (1966) (TV film) 

Herci výteční (samozřejmě, obsazení je prostě tehdejší extratřída legend), jinak ale poměrně rozvláčné a nezáživné. Z hlediska historického velmi zajímavé (i jakožto domácí adaptace Williama), ale kromě herců to nemá nic, co by dnešního diváka výrazněji zaujalo. 55%. Koneckonců, ani hra samotná má do toho nejlepšího skutečně daleko.

plakát

Star Trek: Discovery - Season 4 (2021) (série) 

Tak sestup kvality se tentokrát nekoná, prostě je to úplně stejně debilní jako posledně. První tři díly se mi kupodivu docela líbily a zanechaly ve mně naději, že se to snad bude dokonce i zlepšovat, ale velmi rychle vše spadlo do zajetých kolejí v nichž mě nebavil děj, všichni mě s***i (pravda, taky méně než posledně), Star Trek to nepřipomínalo ani z warpu a dostavil se samozřejmě také pravidelný festival nekonečného pláče, na němž samozřejmě pláčou naprosto všichni, a to ať se děje naprosto cokoliv. A já pláču také, protože nevěřím, že tohle tvůrci můžou skutečně pořád myslet naprosto vážně. Hrůza a strašlivá nefunkční parodie. Těším se na další řadu. 40%.

plakát

Mr. Bean: Animované příběhy (2002) (seriál) 

Není to tak dobré, jako hraný Bean (samozřejmě), ale kvalitou do něj vskutku nemá nijak daleko. Bavím se u každého dílu, ta animace je boží a dává té postavě úplně nový rozměr a neskutečně mě baví nová postava paní domácí. Uvidíme, jak dlouho nastavená laťka vydrží, ale po téměř dvaceti dílech jsem fakt spokojený. 85%. Lze doporučit fanouškům i (nedej bože) neznalým.

plakát

Oscar 2022 (2022) (pořad) 

Nejlepší přenos od doby, co Oscary sleduju, což je asi sedm let. Jistě, opět byl plný šílenosti a hrotů, které zastínili všechno ostatní, naprosto šíleného a nepochopitelného diváckého hlasování (ty první místa jako vážně?), ale zase na druhou stranu se to docela vynahradilo vítězi, kteří mi ve většině případů padli do noty. A neskutečnou radost mám z Cody, ten film si všechna svoje vítězství opravdu nesmírně zaslouží, neboť je fantastický. Návrat do Kodaku se relativně povedl (in memoriam, hudební čísla, oslavy výročí velkých bijáků a překvapivé reuniony) a Akademie asi tápala méně než jindy, ale takhle je to asi OK. Užil jsem si to. Will Smith se smál! Viděli to všichni. Všichni!

plakát

Zelená planeta (2022) (seriál) 

Další revoluční dokument z dílny sira Davida s naprosto neuvěřitelnými záběry. Informačně nesmírně obohacující, umožňující vidět vše dosud neviděné. Tu laťku, kterou sami sobě nastavují, asi zase překročili... Je nutné psát víc? Není. 100%.

plakát

S.O.S. Titanic (1979) (TV film) 

Jeden z těch slabších filmů, které popisují plavbu Titanicu a jeho následnou zkázu. Ne že by to bylo vyloženě špatné, to určitě ne - natočeno je to dobře, docela to odsýpá (jako všichni hodnotím tu kratší verzi), je tu poměrně hvězdné obsazení (z dnešního pohledu) a závěrečná padesátiminutovka je opravdu vydařená. Jsou tam všechny podstatné věci, expozice s postavami je taky docela zajímavá a je vidět, že Jim opisoval i tady. V konkurenci tahle verze ale prostě úplně neobstojí. 65%.

plakát

Mise Titanik (2020) (TV film) 

Další výprava k vraku Titanicu a další průzkum jeho současného stavu (ten dokument s Cameronem je něco jako jeho pokračování). Další přehlídka nádherných záběrů z mořského dna, ale fakt mi není jasné, proč se všichni tak diví, že ta loď koroduje a jsou na ní bakterie. Ale to je jen drobnost, jinak je to jako celek od začátku do konce nesmírně zajímavé.

plakát

Titanic - návrat k mizejícímu legendárnímu vraku (2020) (TV film) 

Další dokument, který zkoumá výhradně vrak a to, jak vypadá dnes, jak se změnil od doby před patnácti lety a snaží se najít odpověď na to, jak dlouho potrvá, než zmizí zcela. A je u toho Jim a další zanícení lidé a je to krásné. 100%.

plakát

Poslední tajemství Titanicu (2005) 

Jim Cameron a další jeho expedice k vraku Titanicu. A tentokrát to vzali pánové opravdu podrobně, a to je dobře, protože celá stopáž (90 minut) se věnuje pouze vraku (včetně málo provařené zádi) a zkoumá její útroby a skryté poklady. A pro mě jakožto fanatika do Titanicu je to nesmírně působivá, fascinující a dechberoucí výprava... Jako vždy. Krásné a úchvatné. To kouzlo, které tenhle majestátní vrak má větší než jiné, je stále naprosto neuvěřitelné. 100%.

plakát

Maigret - Maigret má starosti (2004) (epizoda) 

A pokračujeme... Opět za plný počet, a není se co divit. Tradičně perfektní herecké výkony a všechny ostatní náležitosti, zajímavý případ, milostné (minimálně) trojúhelníky a to vše podle výtečné předlohy, která se též může řadit k tomu nejlepšímu, co Simenon s Maigretem napsal. 90%. Takhle vypadá poctivá detektivka z klasické školy.