Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 215)

plakát

Neviňátka (2021) 

Znepokojivá a originální podívaná s dětmi z chladného Severu, aneb jak by měli vypadat hororoví X-meni ! Scénarista Thelmy natočil slowburn sociální drama s hororovým nádechem, kde skupina dětí ze sídliště, většinou s nějakou vadou v sobě objeví skryté nadpřirozené schopnosti ( telepatie, telekineze) a postupně začínají s touhle schopností experimentovat a graduje to do nepěkného závěru. Film hodně těží ze skvělých dětských hereckých výkonů ( ten ústřední malý "villain" byl fakt prvotřídní fakan), z nepříjemné atmosféry a dojde i na pár šokujících scén ( Scéna s kočkou je vyloženě vrchol, ale né hezky se kouká ani na zlomenou nohu). Dětí rozhodně nejsou tak nevinné jak vypadají a dokážou být vskutku zlé ke svému okolí. Dobrý film, který i přes svou delší stopáž mě držel v pozornosti. Slabší povahy budou film trávit hůře. Pro fanoušky severské tvorby takřka povinnost. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7.5/10.

plakát

See for Me (2021) 

Home Invasion subžánr začíná být vyčpělý jako Exorcismus a See for me naštěstí přinese něco nového, ale stačí to? Na lepší průměr ano. Slepá dívka hlídá kočku v opuštěném sídle, které napadnou 3 zloději, kteří mají v plánu ukrást skrytý sejf. Jediná pomoc hlavní hrdinky je veteránka Kelly, která ji pomůže skrz novou appku See for Me. Film má docela rychlý spád, hezký vizuál, pár menších zvratů a docela dost napětí- což jsou plusy. Mínusem jest dost nesympatická hlavní hrdinka, opět absence gore a fakt, že se to celé drží až moc při zemi. Nápadem se snaží být film lehce invenční, ale pořád tu chybí něco, co by film vykoplo alespoň na lepší nadprůměr. Film však nejspíš nikoho výrazně neurazí, kdo Home Invasiony má rád, tak See for me patří k těm zajímavějším za poslední dobu. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10.

plakát

Krycí jméno Lev (2020) 

Asi nejhorší komedie od Danyho Boona a jeden z nejhorších Francouzských filmů za posledních 5 let. Nezasmál jsem se ani jednou, přišlo mi to celé trapné, nudné a nezajímavé. Dost možná to způsobil i otřesný Slovenský Dabing, kde by i sebelepší vtip nevyzněl vtipně. 2 hvězdy ze soucitu k Boonovi a mé oblíbené Francii.

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Krotitelé duchů nové Generace a je to zábavná podívaná pro všechny věkové kategorie.Příběh se odehrává 3 dekády po prvním díle, kde sledujeme matku s 2 dětmi stěhující se do malého města, konkrétně na farmu, kde jim děda zanechal své dědictví a dobrodružná jízda může začít.Má to nádech Stranger Things a možná za to může i mladý Finn Wolfhard, který tam hraje, ale velmi mě bavila Mckenna Grace ( mimochodem úžasná kariéra v 15 letech ..Malignant, Ready Player One!!), která hraje dívčí vědátorskou nerdku a je bez debat nejzajímavější i nejlepší postavou. Občas zafunguje i humor, byť nic šíleného se nekoná, vizuál je v pohodě, ale CGI monster mi přišlo jako slabší stránka filmu, naopak potěšili Marshmallows, kteří byli morbidně roztomilí a klidně by si zasloužili ještě 10 minut navíc.Film samozřejmě hodně sází i na nostalgii a odkazy, které samozřejmě fungují. V závěru je film i hezky srdceryvný a něžnější pohlaví by mohlo dojmout, což se počítá.Není to žádná velká pecka, ale jako hororová komedie pro děti, kde se zabaví i dospělí to funguje dostatečně.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5.7/10.

plakát

Tichá noc (2021) 

Černě humorné psychologické drama s očekávanou globální katastrofou lehce připomínající i aktuální světovou situaci je docela originální i bizární, ale zároveň né příliš záživné a zábavné.Potěší slušný herecký cásting, kde mě nejvíce bavila drzá Annabelle Wallis, ale zbytek herců byť odehraje svůj standard, tak ničím vyloženě nenadchne. Film je podán komorní formou, odehrává se během jednoho večera v jednom domě a s minimem postav a příliš to negraduje, humorný mi film nepřišel, dialogy obyčejné a atmosféra je dusnější lehce až v závěru a to mi ke spokojenosti moc nestačí.Díky originálnímu námětu to na průměr vyjde, ale nejsem cílovka, takže film možná více potěší jiné fanoušky.Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 5/10.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Jeden z očekávaných seriálů roku Zaklínač dle reakcí asi nenaplnil úplně svůj potenciál. Fanoušci her i knížek jsou poměrně zklamáni, ale pro mne jakožto nepolíbený předlohou jen čistě z pozice diváka milující Fantasy jsem si to užil víc než dost.Henry Cavill se opět potvrdil, že je velká cástingová trefa a skvělá je i Freya Allan v roli Ciri. Trochu mě zde zklamala Yennefer, která celou sérii nemá žádné schopnosti a její linie je tedy docela nezajímavá. Marigold tradičně skvěle zpívá a zbytek postav mě až tak nezaujal. Dějově je to podobně jako první série docela náročnější na orientaci ( spousta měst, lokací, názvů a postav). ale podobný problém jsem měl i u GOT, až někde u 3-4 série jsem se pořádně začal orientovat v postavách a městech, takže to jako výtku neberu. Co však docela zamrzí, že se šetří akcí ( jedno monstrum za díl je docela málo), ale když se objeví tak sánka dole. Všechny monstra patří ke špičce všech Fantasy a fakt, že je to Rko ( nevzpomínám si na jiné Rkové Fantasy), tak místy šťavnaté Gore seriálu sakra sluší, leč chtěl jsem ho více. Naštěstí je seriál dostatečně zábavný, výpravně drahý a poutavý i v těch komornějších scénách, takže jsem k nudě nesklouzl ani jednou a to se počítá.Já jsem spokojen.Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10.

plakát

Šílený bůh (2021) 

Magnum Opus od mistra praktických efektů Phila Tippeta, který se podílel na Star Wars, Jurském Parku, Hvězdné Pěchotě a Dračí Srdce si natočil originální, depresivní, snový a bizární Stop Motion Animáč, kde jasně vítězí forma nad obsahem, ale je to dílo velmi originální a zásadní, které bude pro jednu stranu instantní kultovní klasika a pro druhou nekoukatelný a nestrávitelný opruz. Tenhle projekt se začal vytvářet už v roce 1987 a teprve až teď se stal kompletní, což je samo o sobě šílený úlet. Nejsou zde však dialogy, děj je vykládán imaginací a zvuky, což není úplně jednoduché vždy pochopit, co se děje a proč a většina událostí jsou groteskního rázu, takže pro diváky dávám varování. Not for everyone!! Každopádně fanoušek Post apokalyptických světů, bizárů, filosofických přesahů a praktických efektů nejspíš bude vrnět blahem. Občas to bylo weird, občas nečekaně divoké a místy neskutečně stylové a krásné. Velmi zajímavé, těžko se film hodnotí, ale já si tuhle animovanou a zvrácenou variaci na Mad Maxe docela užil a fandím ji. 7/10.

plakát

Nesnáším tě, lásko (2021) 

Zřejmě jedna z nejlepších čistě romantických komedii za posledních pár let. Indie žánrovka s neznámými herci a ze štědrým rozpočtem funguje svěže, nápaditě, romanticky i zábavně a celý film těží především ze zábavné zápletky, kde dva ústřední hrdinové bojují o nejlepší flek ve firmě a dělají si různé naschvály. Lucy Hale je nádherná i velmi roztomilá a Corbin Bernsen zahrál odtažitého, chladného, sebevědomého nemesise s lehkými psychopatickými rysy výborně. Skvělé tempo, příjemný humor, skvělé dialogy, skvělí herci za kamerou i trochu té vášně a jako celek to opravdu skvěle funguje. Solidní věc. Příběh 4/5, Akce 0/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 1/5, Emoce 4/5, Herci 4/5.8/10.

plakát

Král Richard: Zrození šampiónek (2021) 

Tyhle sportovní drama ze dna až na vrchol mám hodně rád a tohle určitě se zařadí mezi mé oblíbené. Will Smith je perfektní, jeho životní moudra a rady pohladily na srdci, emoce jsou funkční, dramatické scény jsou dusné  ( návštěva policie vrchol!!) a bavily i scény s Tenisem. Silný a neuvěřitelný příběh. Bavilo mě to víc, než bych doufal. 8/10.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

I hate this cashgrab movie! První blockbuster roku, kde jsem fyzicky vyloženě trpěl film dosledovat. Matrix trilogie byla revoluční, ale nejsem až tak zarytý fanda jako ostatní, takže od nového Matrixu jsem čekal alespoň zábavnou akční podívanou a dostal jsem šíleně ukecanou romantickou sračku s levnými efekty, nudnými herci, nezajímavými dialogy, komplikovaným dějem, kde jsem se vyloženě ztrácel, utahaným tempem a sakra bolestivě nudnou a nezáživnou PG-13 Akci- to byl šok. Tady bylo špatně snad úplně vše a nebyla zde ani jedna scéna, která by se mi aspoň trochu líbila, což u takové značky je velký špatný. Jupiter Matrix Fail. Vyloženě urážlivý film. Příběh 2/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 2/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 1/5, Emoce 0/5, Herci 3/5. 3/10.