Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (194)

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Za mě nejlepší nekomediální seriál. Absolutně dokonalé pojetí medicíny roku 1900, kdy ještě lékaři neměli ponětí o krevních skupinách, natož o antibiotikách a operačních postupech. Úžasná dobová atmosféra, perfektní postavy a děj, při kterém se nenudíte. Žádná postava není přímočaře negativní ani přehnaně svatá, každý si zkrátka nese své břímě. Třešničkou na dortu je dobovost se vším všudy - objevuje se tu rasismus a nejen předsudky kvůli barvě pleti, ale i kvůli společenskému postavení, dále korupce, prostituce, drogy nebo válka a imigranti. První série je tak za plných pět hvězd a snad bude takhle kvalitně Knick i pokračovat.

plakát

Lidská stonožka 2 (2011) 

Další díl Lidské stonožky je podle mě ještě odvážnější a nechutnější, tudíž už i nehodnotitelný. Zkrátka nevím, jestli je to mistrovské dílo nebo totální odpad, který by další lidé neměli vidět. Každopádně se chystám zhlédnout i třetí díl.

plakát

Interview (2014) 

Drzá a provokativní, tak bych tuhle komedii popsala nejstručněji. Dvojka Rogen/Franco je mi čím dál víc sympatická a budu se těšit na jejich další společný počin. Oceňuju, že se pustili zrovna do Kima a nepřekvapuje mě, že byl tento snímek v některých státech zakázaný. Přece jen navážet se do severokorejského diktátora chce dávku odvahy. Samozřejmě se kluci nevyhnuli fekálnímu humoru, takže nečekejte rozumnou srandu bez sprosťáren.

plakát

Lovci lidí (2008) 

Na Lovce lidí jsem narazila náhodou a bylo mi sympatické, že je to norská věc. Co mi už tak sympatické nebylo - ústřední "hrdinka" tupá blondýna, u které mi bylo hned jasné, že zůstane jako jediná až do konce. Nechápu, proč vybrali zrovna ji, protože vrozená inteligence k jejím silným stránkám opravdu nepatřila. Aby to dorazili úplně, tak při střelbě z luku (ze kterého samozřejmě nikdy nestřílela) se poprvé netrefí a hned napodruhé naopak trefí chlápka přímo do srdce. A aby mě naštvali ještě víc, tak se dočkáme otevřeného konce.

plakát

Applikace (2014) (pořad) 

Absolutně zbytečný pořad o něčem, na co přijde každý majitel chytrého telefonu sám.

plakát

Zvrácená sestrička (2013) 

Už podle traileru je jasné, že to nebude žádná velká hitparáda. Čekala jsem průměrný film, ve výsledku je to ale spíš podprůměr, přitom potenciál to mělo daleko větší. Vadilo mi přílišné přehrávání hlavní postavy (které bylo asi úmyslné) a taky si myslím, že mohli vybrat větší šťabajznu. Sestřička se tvářila jako by hrála v pornu a ne v hororu.

plakát

Velká šestka (2014) 

Právě jsem dokoukala Velkou šestku a musím okamžitě napsat komentář. Tenhle animák je naprostá bomba. Po Lego příběhu jsem si myslela, že mě dlouho nic jiného z animovaného světa tak nedostane. A opak je pravdou. Velká šestka je veselá, dobrodružná a emotivní podívaná. Není plná klišé, dokáže vás překvapit i potěšit a dojmout. Postava Baymaxe je asi nejroztomilejší animovaná postavička vůbec. Český dabing mu rozhodně neuškodil. Navíc se mi líbí myšlenka spojení dvou měst - Tokya a San Francisca. Rozhodně je to film co stojí za opakované zhlédnutí. Díky komentáři KevSpa jsem viděla potitulkovou scénu, která opravdu potěší každého fandu komixů.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Nejlepší film Bena Stillera. Docela dlouho jsem se Mittymu bránila a lituju, že jsem na něj tenkrát nešla do kina. Tohle je totiž pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec. Ať už dokonalou muzikou, bezvadným hereckým obsazením, lokacemi a příběhem, který člověka vezme za srdce. Walter Mitty byl na začátku šedá myš a snílek, ze které se díky jednomu negativu vyklubal super sympaťák a parťák do života. Opravdu takhle pozitivní dojem z filmu jsem už delší dobu neměla. Zaslouženě plný počet hvězd.

plakát

Whiplash (2014) 

Bez práce nejsou koláče, asi tak bych definovala snahu píli, kterou Andrew vkládá do bicí. Nečekala bych, že to bude tak fantasticky zahrané, jak od Milese Tellera, tak od J.K. Simmonse, který si Oscara zasloužil na plné čáře. Dokonale zahrál dirigenta-učitele-sociopata a když v jedné vteřině ukázal svou lidskost, v další to zazdil krutou hláškou. Být na místě Andrewa, asi brečím každý večer doma do polštáře, zatímco on dělal opak a trénoval o to usilovněji. K plnému počtu hvězd chybělo opravu jen málo.

plakát

Jessabelle (2014) 

Nedotažené do konce. Mohlo to být mnohem lepší, ale to by si tvůrci museli dát práci, třeba rozvinout více voodoo koncept nebo pokračovat v příběhu a neutnout ho tak nesmyslně. Snažili se o otevřený konec, ale akorát to zazdili. Čekala jsem, že se taky víc dozvím o otci, to jeho podivné chování stálo přece za větší vysvětlení. Tenhle typ hororu se přesně bude vyjímat na nějakém televizním programu, kde z něj budou dělat megafilm.