Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (90)

plakát

Trabantem napříč Afrikou (2011) 

Vtip, kamera, hudba, odvaha a hlavně poznání. To jsou ty nejdůležitější ingredience, které tvůrci potřebovali pro namíchání vynikajícího afrického koktejlu, po jehož požití už mi nezbývá nic jiného, než ho ohodnotit tou nejvyšší možnou známkou. Klobouk dolů, pánové...a dámo :))

plakát

Poslední skaut (1991) 

Je pravda, že některé scény nevypadají zrovna dvakrát věrohodně.....ale komu na tom záleží, když voda je stejně mokrá a nebe pořád modrý? Jdu si zatancovat.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Není to úplných 100%, ale pět hvězdiček dám. A to hlavně proto, že "Temný rytíř povstal" je důstojným zakončením celé batmanovské série. Nolan tentokrát ubral vtípků, přidal více emocí a celý film nabil silnými dialogy. Nikdo už asi nebude tak nechutně dobrý jako Heath Ledger v roli Jokera, ale i s Tomem Hardym, který tentokrát představuje hlavního záporáka, se jedná o mimořádný filmový zážitek, který stojí za to vidět.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Dle mého názoru se jedná o jeden z nejoriginálnějších romantických příběhů, které v dnešní době může oko diváka vidět. Zpočátku jsem si sice říkal, že všichni hlavní hrdinové včetně vypravěče a trpaslíka cestujícího po světě jsou úplní magoři nebo taky že vidím nějak zeleně....Poté jsem ale poznal, že hlavní hrdinové (nyní už bez trpaslíka) jsou opravdu nehorázní magoři (myšleno v dobrém) a taky že opravdu všude zelenou barvu vidím ... Tohle je ale opravdu jen minimum z výčtu těch mnoha věcí, které dělají z tohoto filmu to, čím opravdu je a čím se může chlubit............A nyní ještě krátký přepis pro mého milovaného bratrance Kubu: "Pokud člověk chce dokončit základní vzdělání, musí tohle bezpochyby vidět."

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Opravdu originální film, který má blíže ke komedii než k dramatu, což se mi vzhledem ke zpracovávanému tématu líbilo. Zprvu se mi do něj ani moc nechtělo, ale hned po prvních minutách jsem poznal, že se bude na co koukat. A taky že bylo! Hlavní hrdinové spolu vytvořili vynikající herecký pár a společně se (alespoň z mého pohledu) zasloužili o zrození nové filmové senzace roku 2011!

plakát

Bullet for my Valentine: Live at Brixton (2006) 

Co na tom, že Bullet for my Valentine prezentují pouze písničky ze svého (v té době) jediného alba? I tak dokazují, že mají ohromný talent a hlavně chuť hrát vynikající hudbu, která se určitě nebude líbit všem... A právě v tom je kouzlo kapely, která mě přesvědčila o tom, že Brixton nebude má poslední zastávka v mém malém turné za jejím poznáním.

plakát

Metallica - koncert v Nimes (2009) (koncert) 

Sice jsem tam nebyl, ale i tak na mě dost zapůsobila atmosféra starověkého amfiteátru, v jehož prostorách Metallica nahrála asi svůj nejlepší živák, který jsem kdy od této kapely kapel viděl. Na celé show se mi líbila hlavně poslední písnička Seek and Destroy, na níž všichni bedňáci nachystali ty černé nafukovací míče, do nichž posléze všichni (ale hlavně Kirk Hammett) kopou a atakují jimi nevinné přihlížející...:)))

plakát

Sedm statečných (1960) 

Sedm statečných se statečně prodralo na první místo mých nejoblíbenějších westernů a myslím, že tam bez problémů zůstane. Hlavním důvodem jsou výborné výkony herců (zvláště Steva McQueena), přiměřená dávka humoru a v neposlední řadě vyobrazení divokého západu jako místa, kde ještě chlapi mají koule a taky se podle toho chovají!

plakát

Příšerky s.r.o. (2001) 

Všechno dle mého názoru sedlo tak, jak mělo, a tak vznikl vynikající film, který se může pochlubit především výborně propracovanými charaktery, svělými hláškami a (na animák) až nezvykle dobrým závěrem, který celý snímek posunul o třídu výš, a ne o dvě níž, jak to mají některé dobře rozjeté animované filmy ve zvyku! Strašák Sulley, vtipálek Mike Wazowski a roztomilá dívenka Boo pro mě tedy budou vždy znamenat něco víc, než jen pohodově strávenou hodinu a půl před televizní obrazovkou.

plakát

Avatar (2009) 

Vzpomínám si, že jednou o vánočních prázdninách jsem nevěděl do čeho píchnout, a tak ségra navrhla, že bychom mohli jít do kina, s čímž jsem jakožto "budoucí filmový fanoušek" souhlasil. Jediný žánr, který opravdu nemusím je horor, ale protože vím, že sestra by sama od sebe na nic takového nešla, výběr filmu jsem nechal čistě na ní. Jenže potom mi ukázala trailer k filmu, který vybrala (Avatar), a já se (trošku) začal bát, že se v kině budu (hodně) bát. Ale i tak jsem nakonec souhlasil s tím, že to bereme. Čím kratší však byla doba do začátku promítání, tím víc jsem měl stažené půlky. Poté jsme ale přišli do kinosálu, kde věkový průměr nepřesáhl 10 let. A tak jsem si začal říkat, že se někde musela stát chyba....Jenomže žádná chyba se nikde nestala! Bylo to tím, že lístky jsme si nekoupili na horor, jak jsem si zprvu myslel (já bláhový), ale na pohádku, z níž se nakonec vyklubal originální a ve většině případů naprosto dech beroucí film, který si hraje s detaily, nešetří s romantikou a hlavně končí dobře (spoiler :D) - prostě tak, jak správná pohádka končit má!