Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (702)

plakát

Birdman (2014) 

Americki film.

plakát

Civilizace (1989) 

Človíček meets Bolek & Lolek in the house of Albert Barillé...akorát, že každý ze zúčastněných je lepší než Civilizace.

plakát

Konečné zúčtování (1989) 

Vcelku pohodový trash, který fandu na taliánský brak i docela potěší. Vyčpělá americká hvězda, nesmyslné scény (Roundtree zasažen dávkou ze samopalu vzápětí vstává jako by se nechumelilo), renegáti na motorkách, Bangkok, nahotiny, tajemný úchylný zabiják s malajským nožem, vietnamské trauma, chytlavý klávesový hudební motiv na každém rohu a jako bonus padouch jménem Slizko.... Plakát na IMDB je mimo a očividně patří k filmu http://www.csfd.cz/film/6012-zajatci-dallasu/

plakát

Ještěrka (1990) 

Strašně, strašně zbytečný film. Žánr, název, cover, tvůrci, provenience a ročník. Vše nasvědčuje slušné béčkové podívané, ale opak je pravdou. Pár kamerových exhibic a to je asi tak vše. Žádné gore, akce či nápad, cokoliv, co by ospravedlňovalo vznik téhle námětem tolik neoriginální a ultralevné záležitosti.

plakát

Polibek kobry (1986) 

Čekal jsem akční nářez, ale jedná se spíše o takového hooodně vylouhovaného Indy Jonese. Krotký dobrodružný film bohužel nenabízí nic moc, proč by si ho měl člověk uchovat v paměti. Snad jen slušný hudební doprovod a skutečnost, že pozdější poměrně obludózní italská péčko star Milly D´Abbraccio tady ještě vypadá před tisícem plastik jako člověk. U nás vydal na VHS DAVAY.

plakát

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě (2014) 

Jednotlivé screenshoty by udělaly terno na výstavě současné fotografie, bohužel zpočátku vydařené mikro historky se scénáristicky časem přelijí do repetice a zůstane pocit poměrně špatně vyspalých Monty Python.

plakát

Bílý oheň (1984) 

Moc mě to mrzí, ale nemůžu dát víc. Viděl jsem totiž 83 min. verzi z německé VHS s českým rychlodabingem, před níž všechny další diváky varuju. Raději si sežeňte anglickou plnou verzi, ono se tam toho stejně moc nenamluví, smysl to nedává tak jako tak a kvalita obrazu bude jinde. Dostupná lokalizovaná verze je hlavně značně zkrácená, a to především ve znamení cenzury. Např. památná scéna, na níž nahoře odkazuje kolega Karlos80, končí v české verzi bodnutím do břicha, tedy vynecháním veškerého gore s motorovkou apod. a pokračuje plynule nástupem na motorový člun. Bohužel bez těhle scén je pak White fire jen další obyčejný a poněkud nudný lowbudget eurotrash, který nezachrání ani incestní hrdina s pořádně vyfoukaným hárem, ani odvážný kaskadér, co dostane dávku z plamenometu.

plakát

Pád domu Usherů (1982) 

Dle plakátu, galerie či zúčastněných to může nabudit zdání vydařeného eurotrashe, ale je to spíše jen další, a to velice krotká a poměrně nezáživná variace na Poeovu klasiku. Vydal Euro Video Film (č. 26) na VHS jako Pád domu Usheru.

plakát

Mravnostní policie (1987) 

Co já bloud si to zase sehnal. Původní zde uvedené žánrové označení a komentáře kolegů vůbec nevypovívaly o tom, že Mravnostní policie je prachsprostej softeroťák z 80. let. A na ty já čas opravdu nemám. Jinak samozřejmě nic proti, na rozdíl od pozdější produkce je to přirozenější a zároveň již oproštěno od mnohdy přechlupaceného bizáru 70. let. A také se to samozřejmě snaží sled pichů propojit jakýms takýms dějem, nicméně jiné linky jsou totálně mimósní. Krimi ? Na motivy románu ? Ntvl. Rozhovor francouzských policistů: "Cannes? To je město." Ne opravdu, proti tomu je i italská braková produkce 80. let hodná Oskara a tenhle film lze brát fakt jen v rámci žánru. Jediné, co mu asi získalo poněkud kultovní statut je obří zmutovaná verze Erica Cantony, který se s železnou pravidelností jednou za 15 minut objeví a někoho ve slow motion notně zmasí, takže ho nakonec musí hlavní hrdina zneškodnit ležícího na zemi střelou do zad. U nás vydala na VHS společnost FEX.

plakát

Americký Tiger (1989) 

Společnost Q film uvádí-- "A film by Martin Dolan", tenhle zapomenutý VHS label byl na Martina doslova vysazený a podařilo se mu tak lokalizovat řadu jeho perliček především z 80. let. A tohle je perla pořádná. Z obalu a cz názvu je to jasně pozdní vykrádačka americkejch akčních béček, jenže něco smrdí už z názvu původního, americký už byl totiž Ninja, Shaolin, Samuraj, Bojovník a kýho šlaka, ale Rikša ? Inu Itálie. Miami just got hotter... (motto). To, že ten film prakticky nedává žádný smysl asi znalým není třeba vysvětlovat, jedná se však také o podivný mix kriminálky, thrilleru se sektami, satanem a čarodějnicí, špetka sleazy, špetka gore, dost gay(lord) a dost jízdy rikšou z first person pohledu. Díky Serdžo. ///SPOILER/// A ti tvrdý miamský poldové! Známej floridskej reverend se právě před očima tisíců věřících promění v mix prase a kozla, tedy čórta a oni na to znuděně čumí a zahlásí, tak půjdeme ano! Dyť jo, v Majami denní chleba.