Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 085)

plakát

Apokalypsa: 1. světová válka (2014) (seriál) 

Vážně si myslíte, že je lidstvo an sich smysluplná záležitost? No prosím, pusťte si toto. Jako zázrakem se vám během chvíle v ruce objeví žiletka, copy se samy svážou do oprátky a objevíte nečekanou schopnost zfalšovat recept na arsenik. Doporučuji všem farářům - vyserte se na blábolení, zahoďte kolárek a jděte si ven zaprcat i se staršími chlapci, protože vaše služba spolku živočichů, nejvíce připomínajících tupé mravence, je zcela zbytečná. Bůh není.

plakát

Starci na chmelu (1964) 

Zatímco se pokrokoví lidé snaží dát najevo, jakou jedinou správnou barvu mají ty důležité životy, zde, v zaprděném Knedlíkolandu, zcela prostém kvalitního vývoje, televize vysílají podobné hnoje (rým je zcela náhodný). Z pohledu člověka, co si každý den hned po ránu flagelantsky sešlehá zádíčka bičem provinění za svůj původ i orientaci a urputně se pak snaží fixkami tmavších odstínů uvést obličej do společensky přijatelného stavu soudím, že film je naprosto rasistický! Kde jsou Afričané, Afroameričané, Asiaté, Indiáni, Inuité, o Sinhálcích nemluvě? Pepík Laufer to se svým španělsko-židovským původem sám nevytrhne, neboť zbytek osazenstva svítí jako halogenka v nosorožčí řiti. Pravda, najdou se polehčující okolnosti. FIlip četl zajímavou literaturu, kupříkladu. Celkové vyznění snímku naleptává autoritu.... autorit. Kolektiv působí chvílemi velice komunitně (ovšem pozor, nepleťte si nás, nové, pokrokové lidi, s komunisty! Na to jsme hákliví. S nimi nemáme pranic společného, a každého, kdo to nepochopí, zkádrujeme, společensky vyčleníme, znemožníme mu pracovní uplatnění a donutíme jej veřejně si posypat hlavu tunami popela). Avšak, bohužel, výše zmíněné klady jsou oněmi pověstnými rarášky, co mají nalákat nevědomé a pomoci ukrýt skutečné zlo, které je v díle obsaženo. Kupříkladu takový gender, že. Na první pohled vypadá film vyváženě, neboť zastoupení jednotlivých pohlaví je prakticky shodné, ovšem! Kde jsou translidé? Pokud tak někdo vypadá, tak je to dáno pouze tím, že svazácká móda vycházela z veliké části z přešívání poválečných přebytků z UNRRY, a vrcholem kadeřnického umu byl účes zvaný ,,na blbečka". Pragmatický Jeník sice působí velice nadějně, co se propagace LGBT týče, autoři se však rozhodli přiděliti mu vztah se starší dámou. Což sice boří hranice trapných stereotypů, ovšem proč! nemohl být oním partnerem starší pán? Josef Kemr se přímo nabízí! Jak jinak by působila scéna v potoce, kdyby si tam s Honzíkem nelovili jen raky. Stejně tak se dá nalézt až úmyslně nevyužitý potenciál ve snovém párování brigádníků a brigádnic. Stačila by snad jen polovina dvojic stejného pohlaví a snímek mohl vyznít úplně jinak. A Libuše Havelková s rukama ve škopku, máchající, ždímající, drhnoucí? Výsměch rovnoprávnosti. Takto skutečně ne, prosím. Vyzývám k umístění filmu na index, za kterýmžto účelem rozjíždím petici. Spolu se svými spolupracovníky budeme velice bedlivě sledovat (jak jen nám to ganja dovolí), zda se připojíte, nebo zda zůstanete opodál mezi zpátečníky. Važte dobře. Doba se mění, dlouhý pochod institucemi je dokonán a brzy budeme mít setsakra jiné prostředky, abychom vás poučili, polepšili, případně podrtili. Přijde ten den.....

plakát

Hotel Mumbai (2018) 

Oslava sikhismu? Proč ne. Náboženství, vedoucí ku službě druhým je poněkud lepší variantou opia lidstva než to, které stálo za masakrem z roku 2008, ne?

plakát

U Zlaté rukavice (2019) 

Málokdy se mi podaří sehnat filmový matroš, díky kterému odložím touhu na trošku toho špiritusu, a zlatá rukavička to dokázala na nejméně dvacet minut! Čímž jsem ve střízlivosti učinil životní světový rekord, zneklidnil příbuzny i sousedy nechutným tichem a klidem, téměř vyvětral acetonovou vůni a překročil Nešporovu pětiletku. Pravda, po titulcích této lahodné seznamovací reality show (skutečně se držela reálií jako Benda křesla) to chtělo trošku spláchnout, že.

plakát

La sombra de la ley (2018) 

Hannibal Urinace famózně nečitelný, základní štěpení španělského davu, vedoucí časem až ku dominovým hrátkám v Guernice, naznačeno dost zjednodušeně, pár tojro navíc by se tvůrcům šiklo. Vše však přebíjí již jednou zmíněný herecký výkon mistra Tosara. Perfectamente!

plakát

Vikingové - Peklo (2018) (epizoda) 

Proč dávám za pět, ptáte se, když seriál uvadá jako Mišíkovo růže, Floki na Islandu buď pobulívá, nebo przní mech, Ivar kokotí na kvadrát, Hvitserka bych oholil letlampou a Lagertha prcá kudlankáře? Protože, spoiler vole, ten konečně uhynul! Ten nejhorší herec všech dob, který zjevně opisoval od Jiříka Pompeje nejen topornost, ale i slavičí hlas, chcípnul! Tančil bych mu na hrobě, kdybych nebyl takový lenochod.

plakát

Neznámý voják (2017) 

Asi tu bude spoiler, řekl bych. To se tak jednou národ Finů, který vytvořil civilizaci z mechu, kapradí a omrzlin, bránil národu Rusů, co vytvořili civilizaci z kreténů. Helsinští to nečekaně skoro uplichtili, aby při první příležitosti zkusili získat ztracené na agresorovi zpět. Proto se můžeme podívat, jak se sešel Koukal Chechtomen, Dvojnik Kylo Ren, Heikki Vodkokoski a Takki Pitkänen se strejdou, který umí bojovat. A ještě si k tomu přivedl na výchovu souseda, jehož hlava po celé dětství sloužila otci kováři střídavě jako buchar nebo kovadlina. Film pak sleduje jejich veselé trampoty ve smutné době, nebo tak něco. Vynikající válečné drama, ve kterém by Suomíkům fandil snad i Koněv. Patoplků pomálu, akce dosti, lidskosti pak do sytosti. Jen jedna věc se vymkla reálu. Takhle svobodomyslný voják by konce nikdy nedožil. O to by se jeho vlastní sbor degenerálů postaral, že.

plakát

Jim Jefferies Alcoholocaust (2010) 

Pokud ve svém snivém světě věčného panice nesměle doufáte, že se někdy připletete mezi dvě lesbičanky jinak, než jako okopávaná oběť jejich politického aktivismu, dejte si tady Džimíka. Snad vám konečně udělá v erotických nadějích jasno.

plakát

Mravnost nade vše (1937) 

Už nastavovali zrcadlo? Já přijdu, až nastavěj zrcadlo! Ano, půjčil jsem si odjinud, pravda. Ale sedí to jako prdel na kolík, ne? Už má babička mi říkávala - všimni si, že ty největší mravopočestnice jsou staré, ošklivé a přistěhovaly se odjinud, takže si nikdo místní nepamatuje, co dělaly jako mladé, nezatuchlé a snesitelně vyhlížející.... Vynikající Hugonek.

plakát

Jimmy Carr: Laughing and Joking (2013) 

Rozesmál mi ženu! No dobrá, ušklíbla se, přestala mým směrem házet předměty a špitla hromovým hlasem ,,TO JE DOBRÝ", aby po chvíli opět semkla brvy a metla piano, ale i tak. Je to hrdina jako Neckář, když v Šíleně smutné roztlemil Zombáčkovou.