Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (51)

plakát

Český lev 2015 (2016) (pořad) 

Filmy jsou točeny primárně pro zábavu. Tak proč je ocenění nejlepších taková nuda ?! Česká televize opisuje v zahraničí téměř všechny zábavné programy, tak by mohla jednou "okopnout" třeba Baftu. .... Ocenění byli fajn, akorát nevím, jak velký přínos českému filmu byl pan Milota. Asi tím, že přestal točit ... Takoví lidé mají dostat nějaká státní vyznamenání, ne filmové ( za jeden dobrý film).

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Dobrý námět, ale chtělo to určitě lepší realizaci. Nelogičností je na film, který vlastně není komedií až až. Tvůrci evidentně v DDR nežili, protože by paní oslavovaná v TV a zvaná na stranické žranice nečekala na trabanta "jenom" tři roky atd. Snaha nacpat do tohohle filmu všechno, co slyšeli nebo četli o DDR je evidentní. Určitě se diváci v Německu smějí jiným věcem v západní části a jiným ve východní. To se nám u Pelíšků nebo Pupenda nestane :)

plakát

Místo nahoře (2004) (seriál) 

Rozjezd byl o poznání povedenější, než u NKM a ČB. Uvidíme, co dál........ Zlepšlo se to :) .......

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Dílo totálně mimo realitu a jeho oceňování absolutně nechápu. Může to snad vysvětlovat pouze snaha filmových "odborníků" o to najít někoho "jiného", pokud možno "umělce", který nebude tak odporně komerční jako ti Hřebejkové, Svěrákové, Michálkové atd. Bohužel je to jenom "nuda v Brně"... To už v Brně fakt nežijou normální lidi ?! Podle téhle "výpovědi" tam totiž není ani jeden ! ... Imho: Tenhle film si zaručeně podruhé nepustíte a nevěřte všem, že je to nejlepší český film ... není.

plakát

21 gramů (2003) 

Benicio & Naomi for Oscar !!! ... Nádherný, silný film. Režisér důvěřuje vaší paměti, takže pokud chcete mít 100% zážitek, nesmíte od plátna odtrhnout oči ani na minutu. Ono vás to ostatně ani nenapadne :)

plakát

Štvanec (2003) 

Řekl bych, že je to velmi dobře natočená kravina (za dvě pro režiséra a za čtyři mínus pro scénáristu). Křížit Uprchlíka, Ramba není recept na úspěch.... T.L.Jones je výbornej a B.D.Toro (až na scénku s holčičkou v trávě) taky. Zato Connie Nielsen jsem tu rádoby tvrdou policistku nevěřil ani za mák. Pokud si tenhle film necháte uniknout, tak opravdu o nic zvláštního nepřijdete.

plakát

Ikarie XB 1 (1963) 

Američani mají v tomhle žánru "2001 v.o." a my máme tenhle krásný film. škoda že ho tak málo lidí zná.

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Krásný, současně smutný i vtipný film. Takové filmy se ve "státech" netočí... Pořád se tenhle film dá půjčit v půjčovnách, tak neváhejte ! Fakticky byste o moc přišli.

plakát

Olověná vesta (1987) 

Imho nejlepší film o válce ve Vietnamu. Snad proto, že neukazuje jenom "masakr v džungli", ale dává také velký prostor "výcvikovému táboru", který ztvárnil Kubrick tak, že na něj do smrti nezapomenete !!!

plakát

Občan Kane (1941) 

Filmařsky dokonalé, vskutku "mysteriózní" dílo, které si ovšem bude cestu k širší divácké obci hledat vždycky těžko. Tak už to s geniálními díly bývá.