Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (193)

plakát

Vidím tě (2019) 

Nechápu tak průměrné hodnocení (když pominu, že tady všichni řeší vzhled Helen Hunt). SPOILER Skvělý thriller, který v první polovině pracuje se zdánlivě iracionálními dějovými motivy hororu a druhé polovině se díváme optikou někoho jiného, což přinese nejeden zajímavý zvrat. Jediné, čeho je škoda, je nekominikativnost narace. Bylo by fajn dílo dotáhnout co se týče dramatických oblouků, skoků v čase a větší míry náhledů do psychologie postav, aby divákovi motivace postav na první dobrou víc sedli. Zvlášť v závěru. Každopádně určitě nadprůměr.

plakát

Past (1997) 

Přiznám se, že nechápu zdejší průměrné hodnocení. Zajímavá zápletka, úžasná výprava, kamera až skoro westernová a velmi netradiční vrah-dobrák Danny Glover, který sice nemá motiv, ale tak nějak mi to ve vyprávění vůbec nevadí. V tomto filmu tak nějak stylisticky i atmosfericky velmi cítím vliv Uprchlíka, u kterého Jeb Stuart figuroval jako spoluscenárista. Celkově si Stuarta vážím jako velmi zručného scenáristu. Vždyť (ano spoluscenáristicky) stojí za legendární Smrtonosnou pastí, zmíněným Uprchlíkem i skvělým Kriminálem, i když jeho filmy jsou s hodnocením tak trochu na houpačce. Past bych však zařadil k těm skvělým ve zmíněné trojici. Velmi jsem se bavil.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Velmi hravá režie a scenáristicky skvěle zpracované téma. Jediné, čemu jsem moc nevěřil, je až moc stylizovaná postava novinářky, ale na druhou stranu se díky ní a jejímu charakteru se vůbec rozjel nejen hlavní, ale i několik vedlejších konfliktů. Hauser, Rockwell i Kathy Bates byli úžasní.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 14: Tragédie (2020) (epizoda) 

Rodriguez a Star Wars to je jeden velkej akční nářez ala Desperado ve vesmíru. Velmi napínavý scénář, dynamická kamera a skvělá režie. Tak to má být!

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Stylisticky velmi povedené dílo. Obzvlášť režie, kamera, kostýmy a výprava TOP!

plakát

Glimmer Man (1996) 

Takový fajnový nenáročný lehce komediální thriller s děravým scénářem, který přehnaně sází na náhodu a odkloňuje se od logického chování. Proto tři hvězdy. Z pozitivního hlediska oceňuju hravou režii se správnou dávkou špinavosti a vtipy. Dvojka Seagal a Wayans tak není k zahození - i když jejich chování je často nelogický úlet.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Před 11ti lety, když jsem byl na filmu v kině, u mě převažovalo neskutečné nadšení a hodnotil jsem film jako krásných 5 hvězd. Po zhlédnutí v roce 2020 jsem stále v domnění, že má film skvělou režii s precizně natočenou akcí, výtečnou smyčcovou hudbu Dannyho Elfmana, vycházející z motivů původního hudebního autora Brada Fiedela a prakticko-digitální efekty, které mi přijdou o hodně lepší než například v Genisys, kde byly efekty naprostým digitálním úletem (naštěstí v Dark Fate jsem s vizuálním pojetím spokojený). KAŽDOPÁDNĚ jako pěst do oka mě udeřily nelogičnosti a užitá klišé ve scénáři (což je škoda, když na scénáři neoficiálně pracoval i Jonathan Nolan) - hlavně v druhé polovině filmu Kyle Reese strhne jako pírko stranou Marcuse, který je v dalších scénách najednou těžkým terminátorem a pak tu máme samozřejmě takové maličkosti, které se sice dají domyslet, ale často jsou opravdu náhoda ala kompoziční motivace je na vrcholu a realističnost jde úplně stranou (signál odboje, lidský transport Johna Connora). A na vrch mi ještě nesedla postavY Johna Connora a Katherine Brewster. Brewster je do počtu a vůbec není využit potenciál herečky, Connor je hrozně nesympatický a negativní (ale dá se omluvit tím, že je hold ve stresu). I tak se jedná o slušnou akční podívanou s mnoha odkazy na předchozí terminátoří filmy. 3,5/5

plakát

Univerzální voják III: Znovuzrození (2009) 

Plusy filmu: Skvělá choreografie zkombinovaná s hravou dynamickou kamerou, skvěle zvládnutá atmosféra, mínusy: nedotažený scénář, nepřesné ztvárnění Černobylu (pro znalce historie šílenost), ukrajinské obsazení a výprava šla vidět prostě všude, i tam kde být neměla

plakát

Lovci duchů - Carry On (2020) (epizoda) 

Není to mizerný závěr, jen v podstatě zbytečný. Jelikož nám všechny otázky zodpověděla s15e19, tak je epizoda Carry On jen epilog pro diváky bez představivosti se značným klišé. Každopádně děkuji tvůrcům za skvělou jízdu, kterou co se kvality týče, dokázali udržet v 15ti sériích. Bylo to úžasné!