Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 567)

plakát

Indie Game: The Movie (2012) 

Pro mě jeden z největších zážitků letošního roku. Emocionálně nesmírně silný, skvěle vygradovaný a jako celek opojný v tom, že ukazuje herního vývojáře nejen jako fanouška, který si váží respektu jiných fanoušků, ale především odvrácenou stranu kreativních autorů, kterým se bortí svět téměř ze dne na den. A kolikrát k tomu stačí taková blbost jako pozdní upload na Xbox Live. Z hlediska objektivních kvalit by to bylo za čtyři, ale filmu, ve které na férovku zazní, že jsou dnešní mainstreamové tituly vlastně strašné sračky, mám chuť pořádně přisolit.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Nemuselo jít o úplnou hovadinu. Jen kdyby Willík a Shyamalabong nespoléhali na to, že jim jedno ohrané téma vystačí na celovečerák, když ho obalí hromadou triků a nechutného designu a do jeho středu postaví nesympatického mamlase, kterému budete chtít po úvodním voiceoveru zarazit kopí do řitního otvoru. Malý Smith je tragéd, protože neumí hrát. Velký Smith je tragéd, protože ho pořád protlačuje do první ligy. A Shyamalan je... já vlastně nevím. V tomhle filmu byl očividně jenom jako dělník. Jenže většina kreativních rozhodnutí je úplně padlá na hlavu a výsledek je v podstatě stejně nekoukatelný (a míň campy, takže není tak zábavný) jako Bojiště Země.

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

"Did you speak to any of the victims?" - "We have spoken to all of the victims." - "Really?... What did Lindsay say?"

plakát

Šílený Max: Dóm hromů (1985) 

V podstatě o ničem, byť dějově pořád výrazně hustší než jednička s dvojkou dohromady. Nechápu ale, proč Miller zahodil největší devizu série (auta a honičky) a nahradil je capartíma smradama a kecáním regulérně o hovnech. Za snovou rubačku v dómu, obstojné finále a humor jít pod tři úplně nejde.

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

Wow. Vedle jedničky vlastně mistrovské dílo, které je nasáklé atmosférou, narvané kulervoucí akcí a hlavně má konečně děj a postavy, k nimž baví přimknout.

plakát

Šílený Max (1979) 

Ok, chápu, australská kaskadérská škola se vyblbla do sytosti a Miller ji celkem slušně nasnímal. Ale možná by nebylo na škodu přibalit i něco jako příběh, protože sledovat hodinu "ničeho", která se těsně před koncem prostřednictvím velestupidní naháněčky v lese přepne do revenge thrilleru, je asi stejně zábavný jako nechat si trhat nehty bez anestetika. Echt, když fikčnímu světu tu blízkou budoucnost nežerete ani omylem, protože jde vlastně o americkej jih (se 70's hadrama!) s nabušenějšíma fízl kárama.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Pilot: Velká slabota, která se snaží zavděčit nerdíkům a sama o sobě nabízí strašně málo. Nudný casting, přepjatá snaha o humor za každou cenu, nijaká akce a triky na úrovni starších sezón Smallville. Možná se to v dalších dílech usadí a chytne, ale po pilotu to nijak zvlášť nemám touhu zjišťovat. Ten filmovej look, o kterým tu většina lidí mele, jsem nezaznamenal. Studiovka až na půdu! UPDATE po 20 epizodách... it gets better and better.

plakát

Rivalové (2013) 

V technické přesnosti připomínající Laudův motoristický perfekcionismus, zároveň však charakterově živelné jako Huntův osobní život. Ve výsledku chutná kombinace, která chytře pracuje s realitou i žánrovými klišé a poskytuje jeden z nejuspokojivějších filmových soubojů, které jsme na plátně v posledních letech viděli. Adrenalin, soupeřivost, respekt!

plakát

Gravitace (2013) 

Znáte ty kecy o tom, že Gravitace doma fungovat nebude? Nevěřte jim. Ne že by se v domácích podmínkách vytratila určitá nabubřelost a přetaženost Cuarónova materiálu, nicméně Blu-ray nabízí ve spojení s kvalitní aparaturou výrazně silnější zážitek než IMAX (kde si pod kvalitní reprodukcí opakovaně představují přepálený zvuk bez diferenciace kanálů), když dovede konečně strhnout, pohltit a ke konci emocionálně ždímat. Pořád si trvám na tom, že konstrukčně nejde o nic víc než repetetivní storku o znovuzrození, které by ještě více slušelo zkrácení na středometráž, avšak Cuarónovo uchopení je natolik kouzelné, že si ho asi vážně nejde nezamilovat, nebo ho alespoň neobdivovat. Blu-ray referenční!

plakát

Muž taiči (2013) 

Vlastně docela fajn ozvěna osmdesátkových arénovek, která v úvodních 30 minutách dovede i celkem slušně strhnout vymazlenými souboji. Jenže kolem půlky se začne děj tříštit víc než kosti, Keanu začne být extrémně k smíchu, což vygraduje k léty profajtovaným obratům a finále, které nejenže film nevygraduje, ale vyloženě degraduje směrem k posmutnělému "hmmm". Komu nevoní osmdesátkové ozvěny a při vandammovských roznožkách už nemívá příjemné mrazení v zátylku, může jít pohodlně níž.