Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 934)

plakát

Světáci (1969) 

Pár vtipných momentů nezachrání hodinu a půl dlouhý film bez šťávy. Přehrávajcí Bohdalka, nechutný Libíček a zbytečně přepálené hudební scény. Na druhou stranu potěšil Oldřich Nový v jedné ze svých posledních rolí.

plakát

U pokladny stál... (1939) 

Film, který prvních 20 minut fičí jako uragán směrem k divákově duši. Potom zpomalí, půl hodinku před koncem skoro zastaví, jen aby na posledních pět minut zase nabral nejvyšší tempo. Burian doopravdy válí jak drak a tolik vtipných gagů pohromadě se jen tak nevidí.

plakát

Adelheid (1969) 

Je opravdu málo našich filmů, kterým jsem dal plný počet. Adelheid si ho zaslouží. S Vláčilovou režii jsem měl u Markéty Lazarové i na začátku tohohle filmu docela problém. Jeho tempo, ve kterém se snaží všechno precizně a dokonale vykreslit a vcucnout diváka do děje, je sice pomalé, ale funguje na stoprocent.Čepkův herecké um a sexappeal Emmy Černé prostě taky udělá svoje.

plakát

Pink Floyd: The Wall (1982) 

Písničky od Floydů, které znám názvem, bych mohl spočítat na jedné ruce. Z osazenstva znám jenom Waterse a celkově mě ta skupina nijak nebere, takže The Wall je spíš jen doplňokovou podívanou. A jak to dopadlo? No nic moc. Sice filmem zněly povětšinou chytlavé melodie a animované sekvence byly naprosto dokonalé a geniální, ale výsledek je trošku jedna velká nuda. Alan Parker mi prostě moc nesedí.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Začátek nabízí divákovi spoustu odkazů, symbolů a nápadů, ale všechny stečou do jednoho proudu. Proudu průměrnosti. Herecky zvládnuté, ale na takový Osudový dotek to nemá ani zdaleka.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Krásné, nezapomenutelné, dechvyrýžející, fascinující záběry přirody. Ale pořád to není dost, aby to mohlo "soupeřit" v jednom žebříčku s takovými perlami, jako je Terminátor 2, Klub rváčů nebo jakýkoliv jiný film, umístěný v TOP. Jsou to přeci jen obrázky...

plakát

Škola základ života (1938) 

Až neskutečně aktuální film na téma školství. Zub času se na humoru projevil, ale stále to dokáže vyvolat radost a vykouzlit úsměv :-)

plakát

Medvěd (1988) 

Je to krásné, je to dojemné, roztomilé a uronit slzičku je snad "povinnost", ale je to neskutečně dlouhý a místy, alespoň pro mne, nezáživný.

plakát

Nejistá sezóna (1987) 

Úsměvný film, ale cimrmanovský humor mi teda vtipný, zábavný nebo komický vůbec nepříjde. Smoljak mluví jak Simonka Chytrová, Svěrák hraje každou roli úplně stejně. Petr Brukner je na facku, a ani nemusí promluvit.