Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (68)

Predátor 2

Predátor 2 (1990)

Ve scéně, kdy jde Predátor (Kevin Peter Hall) pro krále Willieho (Calvin Lockhart), skočí do louže a pomalu kráčí k němu. Drogový boss vytáhne meč z pochvy a v záběru na Predátora je v odrazu louže vidět, jak si vypne maskování a roztáhne ruce, kdežto v dalším záběru je opět maskovaný.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

V úvodu filmu Frank (Jean-Claude Van Damme) vzpomíná na náročný trenink, který absolvoval a ve kterém mu v jeho závěru mistr předával rodinný meč. Když mu Senzo Tanaka (Roy Chiao) meč předává, podává mu ho tím stylem, že je meč opřený o mistrovo rameno. Poté Frank stiskne rukojeť, aniž by se meč nějak hnul, avšak v následujícím záběru meč o mistrovo rameno opřený není.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

Ve scéně, kdy Chong-li (Bolo Yeung) eliminuje Jacksona (Donald Gibb) a mává jeho čelenkou Frankovi (Jean-Claude Van Damme) nad hlavou, v záběru horní kamery je vidět, jak Victor (Ken Siu) drží Franka jednou rukou kolem krku a druhou přes hrudník, kdežto v následujícím záběru má Viktor kolem jeho krku obě ruce.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

Během závěrečného souboje mezi Chong-lim (Bolo Yeung) a Frankem (Jean-Claude Van Damme) Frank Chong-liho přeskočí a dopadne daleko od něj. Přesto však v dalším záběru stojí bojovnící u sebe a Chong-li navíc inkasuje kop špičkou nohy.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

Když při svém prvním souboji Frank (Jean-Claude Van Damme) zlomí rekord nejrychlejšího KO, ukazuje jeho hodnota na tabulce přibližně 12 vteřin. V souboji s černošským bojovníkem jej Frank vykopne z ringu během přibližně 5 vteřin, ale zde už o žádném rekordu není ani zmínka. Nejde však o chybu, ale důsledek střihu filmu. V původní verzi byl tento zápas mnohem delší.

Krvavý sport

Krvavý sport (1988)

Během semifinálového souboje utrží Frank (Jean-Claude Van Damme) od Pace (Paulo Tocha) zákeřný úder pravou rukou. Tržnou ránu má však na pravé straně obličeje.

Vinnetou

Vinnetou (1963)

Když Apačové přivazují Old Shatterhanda (Lex Barker) k mučednickému kůlu, vychází ze svého stanu náčelník Inču-čuna (Milivoj Popović-Mavid) a pevnost má za zády. Když se pak pomalu zastavuje, natáčí se směrem ke svým lidem, tedy na pravou stranu, ale v dalším záběru (když zvedá ruku), má pevnost opět přímo za zády.

Rychlejší než smrt

Rychlejší než smrt (1995)

Ve scéně, kdy spolu před střelbou hovoří Herod (Gene Hackman) a Ace Hanlon (Lance Henriksen), je na začátku rozhovoru vidět, že jsou od sebe do 3 metrů. O několik záběrů později jsou však od sebe mnohem dál, aniž by se kdokoliv z nich pohnul.

Predátor

Predátor (1987)

Ve scéně, kdy predátor Dutchovi (Arnold Schwarzenegger) doslova „přišpendlí“ hlavu k pařezu, je možné si všimnout, že predátorovo kopí změní rozpětí bodců, aby objalo Dutchův krk.

Discopříběh 2

Discopříběh 2 (1991)

Ve scéně, kdy otec Jirky (Láďa Potměšil) vytáhne v kuchyni z kastrolu 100 tisíc, jde o poměrně objemný balíček. Když však poté Jirka (Rudolf Hrušínský) mává balíčkem na skládce, je jeho objem sotva poloviční.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Na večírku se Jason (Kurt McKinney) baví s Deanem (Dale Jacoby) a Scott (Kent Lipham) Jasona pocáká punčem. V dalším záběru je vidět, jak se Dean už otáčí a je na na odchodu, ale v dalším záběru stojí opět přímo naproti Jasonovi a až poté odchází.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Na večírku hodí Scott (Kent Lipham) na Jasona (Kurt McKinney) velký kus dortu, který se mu přilepí na košili na levé straně hrudníku, ale když se Jason otočí a dojde k Deanovi (Dale Jacoby), není po dortu ani případném fleku na košili ani památky.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Po konfliktu na večírku přijede rozčilený Jason (Kurt McKinney) ke hrobu slavného mistra Bruce Leeho a prosí ho o pomoc. Po chvilce si klekne a klečí pouze na jedné noze, zatímco druhou má jen pokrčenou, kdežto hned v dalším záběru klečí na obou nohách.

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se (1986)

Ve scéně v závěru filmu, kdy Ivan (Jean-Claude Van Damme) bojuje s Ianem (Rolf Pohnel) a v rohu ho začne škrtit, přijde rozhodčí, aby se pokusil nefér chování zastavit, načež jej Ivan napadne a rozhodčí vylétne z ringu, je možné vidět, že dopadá na žíněnky.

Titanic

Titanic (1997)

Když jde Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) na večeři do první třídy, přichází k němu Molly Brown (Kathy Bates) s otázkou: "Doprovodíš dámu k večeři?" Chvíli poté se otáčí Cal Hockley (Billy Zane) a volá na Rose (Kate Winslet), ale je vidět, že ona i s Jackem a Molly stojí na místě a povídají si, kdežto v dalším záběru pomalu pochodují vpřed.

Peklo Manitoby

Peklo Manitoby (1965)

Jedná se v pořadí již o šestý film, kde si spolu zahráli hlavní role Lex Barker a Pierre Brice.

Batman

Batman (1989)

Poté, co Bruce (Michael Keaton) pošle svůj batmobil zničit továrnu a objevuje se Joker (Jack Nicholson) ve vrtulníku, je možné všimnout si, že Batmanův pásek jen visí a spadne o několik centimetrů níže.

Batman

Batman (1989)

Když Joker (Jack Nicholson) hodí střevíc prostředkem katedrály, je zřetelně vidět, že při pádu se směr jeho letu nijak zvlášť nemění. Je tak nelogické, aby dopadl na schodiště před Batmana (Michael Keaton), když schody vedou podél zdí.

Batman

Batman (1989)

Zvon, který Joker (Jack Nicholson) shodí v katedrále, by měl při své váze na zemi nadělat mnohem více škod, než film ukazuje.

Batman

Batman (1989)

Když Batman (Michael Keaton) v katedrále u zvonu bojuje s jedním z Jokerových (Jack Nicholson) poskoků, chytí jej nohama a shodí dolů, je možné vidět ruce kaskadéra.

Reklama