Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (87)

plakát

Transformers 3 (2011) 

Jednička splnila klukovské sny o tom, že jednou někdo natočí film o robotech měnících se v auta, který bude tak sakramentsky cool, dvojka připomínala akční inferno a trojka se snaží si vzít to lepší z obou dílů. Musím uznat, že Michael si vzal některé kritiky k srdci a bylo to ku prospěchu věci. Nejvíce film poznamenalo samotné 3D, kdy se stříhá opravdu minimálně a bitky vypadají moc dobře se spoustou zpomalovaček je to lahoda na velkém plátně. V ILM zase jednou ukázali jací jsou to frajeři a co všechno se da pomocí pořádného balíku zelených bankovek vytvořit. Ikdyž je film pouze o deset minut delší než jeho předchůdci nemůžu se zbavit dojmu, že 154 min na tuhle přehlídku pomačkaného plechu je opravdu příliš. První polovina by zasloužila pořádně prostříhat a kldně i vyškrtnout pár postav. Nejvíc filmu ubližuje fakt, že už nemá v podstatě čím překvapit a jede se pořád najistotu. Nějaká transformace, výbuch, transformace zpět a tak pořád dokola. Hra na temnější hru přinesla své plusy i mínusy, je hezké vidět že se občas v záběru objeví nějaká padlý voják, občan, ale že hlavní hrdinové by přežili snad i výskok z letadla bez padáku mi dost vadilo. Scéna s mrakodrapem no comment, spiderman by se kurva zapotil ! 4* z lásky k téhle sérii.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Vaughn, McAvoy, Fassbender...nic víc netřeba dodávat, tohle se musí vidět.

plakát

Thor (2011) 

Jednoznačně to nejlabší co vyšlo z dílny Marvelu. A že je to veliká škoda, protože ten svět co nám Branagh naťuknul nevypadal vůbec k zahození. Jenomže to je asi tak všechno co se mi na tomhle filmu líbilo. Akční stránka je mizerná, veškeré scény ze země na ploše 2km² někde v kulisách zaprášeného Nového Mexika a když už tomu nepomůže ani rozkošná Natálka je divák v pozici kdy lituje vstupného za tuhle 3D rádoby akční fantasy podívanou. Vážne by mě zajímalo kde všude se tak moc mrhalo penězi, protože tohle na nevypadá na blockbuster za 150 míčů ani náhodou. Definitivní prohra celého filmu i jako předkrmu před natřískaným létem.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Nečekal jsem žádné filozofické veledílo, ale jen zábavu u které mě bude Zack utvrzovat v tom, že má současně ten nejvíc cool vizuál v továrně na sny. Ano utvrdil mě v tom. Ve všem ostatním ovšem selhal. Sucker Punch je slepenec audiovizuálních orgíí ze snového světa s jednou hodně temnou realitou mladé dívky. která nenabízí absolutně nic co by divák mohl považovat za samozřejmost u podobně laděného filmu, kde by jste hlavním hrdinkám měli držet pěsti od prvního rozseklého protivníka až po úplný konec. Film jsem viděl včera a kromě hlavní hrdinky si už vlastně nepamatuji jiné postavy, nebo jejich charaktery. Tento film je plochý jak žehlící prkno a krom vypiplané akční stránky a dokonalého hudebního podkresu ( opět! ) v podstatě už nemá co nabídnout. Jednou za rok až budu mít chuť jen tak koukat dvě hodiny na krásné obrazy, které ve výsledku nevyvolají vůbec nic, šáhnu po tomhle filmu.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Někteří zachraňují celé planety, jiní se spokojí jen se svoji rodinou. Mám raději ten druhý typ. Russel nedal na krásná očka svůdné Olívie a raději si zvolil cestu věčného útěku se svojí rodinou. Jestli mu tento snílkovský plán vyjde nebo ne tady nebudu vyzrazovat, jen dodám že to bude běh na docela slušnou trať. Přeci jenom osvobodit manželku z vězení a rychle šupem za hranice není žádná legrace, no ikdyž v pár minutách docela ano, protože film sklouzává do zajetých hollywoodských kolejí ( teď pomůžeme hlavnímu hrdinovi ať to stojí co to stojí ). Možná proto jen 4 hvězdy, možná proto že jsem nedostal odpověd v čem je Elizabeth Banks tak výjmečná, že bych pro ní risknul celý život a dítě v pěstounské péči. Raději se na to vykašlat a příliš nešpekulovat, jen se na dvě hodiny zavřít a v klidu si vychutnat tenhle útěk za lepším životem. Liam Neeson potěší, ale při povaze jeho postavy mi není jasné proč dostal tak málo prostoru, jedna scéna je zatraceně málo Haggisi ! :)

plakát

F (2010) odpad!

Už hodně dlouho se mi nestalo, abych se při sledování tak moc modlil za brzký konec a to ten film má pouhých 75 minut. Naprosto nezvládnutá záležitost, kterou bych nedoporučil ani svému největšímu nepříteli. Tady je odpad plně zasloužený.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Není nic lepšího, než když se další filmový rok rozběhne s takovou odpočinkovou neotřelou pecičkou. Hodně dlouho jsem si říkal jak si s takovým materiálem poradí ze všech stran uznávaný Gondry. Poradil dobře, co dobře přímo na výbornou a nebýt tak nesympatického Rogena, ke kterému si prostě během filmu nemůžete vytvořit nějaký pozitivní vztah pálil bych plný počet. Seth hraje takovýho hňupa až to není pěkný. Toto a zbytečné 3D je jediná výtka k tomuto jinak svěžímu akčnímu filmu, který si na nic nehraje a jen vás dvě hodiny baví občas místy dost zvrhlou zábavou. Všechno zapadá tam kam má a nad tím vším zase ruluje Waltz. Ten chlápek je prostě k nezastavení a jeho Chudnofsky je jednoduchým ztělesnením zla. Zabíjel to v parchantech, extrémně to zabíjí i tady. Franco, Furlong a spol by mohli vyprávět :) s klidnýn svědomím 80%, které si dám určitě po uvedení na bd znovu.

plakát

Černá labuť (2010) 

První Aronofsky, který mě minul na plné čáře. To že je film z baletního prostředí o kterém nevím zhola nic mi vůbec nevadilo, rád se dozvím nové věci a něco se přiučím. To co mi absolutně nesedlo bylo pojetí scénáristy a vůbec styl jak se moc snažil diváka tlačit do nějaké prapodivné schýzy. Což o to Natálka to hraje náramně, minimálně nominace jistá. Když se zpětně ohlédnu nepřichazím na jediný důvod proč bych to měl vidět znovu. Možná za rok, možná za dva a nebo také nikdy..Nevím, nevím asi je chyba na mém příjimači, ale já ten film skoro protrpěl. Sry Darrene

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Jednoznačně největší zklamání roku. Už tomu bude dlouho co jsem po shlednutí nějakou filmu byl tak moc naštván jak se skoro všechno se dá pěkně pokazit. Příběh mě vůbec neoslovil, styl jakým je odvyprávěn by zasloužil pořádnou nápravu. Nový Tron asi nejvíce ze všeho lákal na akční scény, které budou podbarveny hudebním doprovodem elektronických mágů Daft Punku a že se mu to povedlo je jasná věc. V tomhle jediném novinka studia Disney nezklamala, je to to jediné co vás společně s hot třináctkou drží při vědomí. Cílovou pubertální skupinu tohle určitě osloví, ale já chtěl přeci trošku víc něž dvě hodiny 3D digitálního paskvilu.

plakát

Ďábel (2010) 

Devil by se dal popsat jen dvěma slovy a bylo by řečeno všechno - jednorázová blbinka. Shyamalanova totální neschopnost natočit po letech pořádný film vystřídal pokus o napsání příběhu o partičce lidí uzavřeném na ploše ne větší než bývá koupelna v panelových domech postavených za minulého režimu. Nemůžu si pomoct, ale nejsem zvyklý na to co se poslední dobou děje s takovou filmovou osobností jakou Shy je, dnes už snad jen býval. Scénáristicky je to jako pěst na oko, alespoň že ten rejža ví co dělá. Už od titulků se dá vycítit, že tohle netočí jen další z řady videoklipových rutinérů, avšak člověk, který by jednou mohl natočit pořádnou pecku a ne jen tuctový thriller z výtahu s troškou toho tajemna. Technická stránka moc fajn, na zbytek raději zapomenout. Slabší 3*