Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

To je ona! Filmová lahůdka, která se každou další minutou stopáže nebezpečně přibližuje k piedestalu s názvem "Duševní orgasmus". Ježiš co to kecám. Nejsem malý děcko, aby mě pořád někdo vedl za tlapku od bodu A do bodu G a já musel mít další schematickej příběh s happyendem, ve kterym když se ztratim a nepobírám, tak je film rozbitej a zaslouží si opovržení. Ne vážení přátelé, tak tomu není. Atmosféra a detaily, to je to, oč tu kráčí. Klady? Všechno skvělý, na co si teď jen vzpomeneš. Vážně, fakt to tam je. Tenhle kousek je jak tvoje první tvarohová buchta, se kterou chceš zestárnout.

Ponorka

Ponorka (1981)

Ty vole, to mi nikdo neuvěří. Já tam byl s nima!

Jdi a dívej se

Jdi a dívej se (1985)

Deprese. Krutost. Zmar. A přesně takové války bývají. Jeden z nejlepších válečných filmů s naprosto vynikající kamerou, hudbou, hereckými výkony a atmosférou. Syrové vyobrazení roku 1943 očima běloruského chlapce.

Onibaba

Onibaba (1964)

Psychologické drama v minimalistické podobě. A mě dokonale pohltilo. Vynikající kamera, skvělá hudba, i ti tři herci si to dávali. Ale ta atmosféra, to bylo něco! Kurosawa je režisérský pojem japonského filmu a jeho kousky Sedm samurajů, Rašomon nebo Ikiru jsou kvalita sama, ale tento snímek se jim hravě vyrovná, ne-li rovnou předčí. Takže pocta Šindóovi.

Závrať

Závrať (1958)

Hitchcockovy filmy od nejlepších po průměr: Vertigo, Okno do dvora, Psycho, Na sever severozápadní linkou.