Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 402)

plakát

Polibek od Putina (2012) 

Putinovo Rusko je rozhodně zajímavý námět na film a bezedná studnice případů porušování lidských práv a násilí na opozici. Takže každý dokument o novodobém Rusku je vlastně zajímavý. Filmařsky mě ale tenhle moc nenadchnul.

plakát

Hořčice mi stoupá do nosu (1974) 

Jedna z nejlepších komedií s Pierrem Richardem plná nejen bláznivého, ale i černého humoru Hlavně při scénách v nemocnici jsem se smál už tehdy před lety, ale ani teď v roce 2015 mi to nepřipadlo o nic míň vtipnější.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Příjemná skoro sci-fi, u které jeden nemusí úplně zavírat obě oči, aby si dokázal představit, že by se to takhle mohlo stát. A jeho drahá polovička neusne a na konci není úplně zmatená a dokonce řekne, že se jí to líbilo. Takhle by měl vypadat večerní rodinný program u bedny. Originální nápad podpořený dobrou režií a kamerou a doplněný nevtíravou hudbou, která tu mystiku okolo toho perfektně doplňovala. A ve světle nedávno proběhlých událostí zde na ČSFD mě samozřejmě nejvíc upoutal dialog dvou vědců nad dvěma pokusnými myškami (upozorňuju, že jsem koukal na česky dabovanou verzi): 1. vědec: "No to mě POSER". 2. vědec: "No to mě KURVA POSER". No není ta čeština krásná????

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Nesouhlasím s verbalem, že by musela mít přes hlavu igelitku, protože mě se tahle ženská líbí od hlavy až k patě. Taky se mi líbí tenhle výtvarný styl, použitý v jedničce i dvojce a tak mě to i ovlivňuje v celkovém hodnocení. Musím ale přiznat, že jakmile skončí epizoda s Evou Green a Joshem Brolinem, tak filmu sakra spadne řetěz a kdyby skončil v tu chvíli, tak se vůbec nic nestane.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Film pro ně zajímavý asi jen pro to, abych se dověděl něco o Mrázkovi, o kterém se v minulosti dost mluvilo, ale mně to nějak minulo. Zas tak hrozný to nebylo, ale bohužel Ondřej Vetchý byl Mrázkovi možná podobný fyzicky, ale že je to gauner největšího kalibru, to bych mu nevěřil, ani kdyby mi přikládal pistoli k hlavě. A to že Nikoljev má nakoukaného Tonyho Scotta a snaží se jeho obrazové prostředky zamontovat za každou cenu zbytečně do filmu mě vysloveně sralo.

plakát

Krakatit (1948) 

Vávrovi se krásně s prostředky, které tehdy měl k dipozici, povedlo natočit atmosférický sci-fi film, který téměř doslova kopíroval knižní předlohu. Což by nevadilo, kdyby některé důležité pasáže nebyly vypuštěny kvůli zachování filmové délky. A tak vlastně celé dobrodružství s princeznou je jen taková osekaná epizodka, která jakoby neměla ve filmu místo. A tak z ní vychází princezna jako nafrněná kráva, což nebyla pravda a mě to osobně dost vadilo. To nejdůležitější se prostě odehrávalo v Baltinu a ne v Týnici, kde Prokop ale strávil neúměrně moc času a tak na události z Baltinu už prostě nebylo místo.

plakát

Zulu (1964) 

První půlhodinu se nic neděje, akorát se 2 důstojnící hádaj o pravomoce. Když přijde bitva, je to zpočátku zajímavé, ale když to trvá přes hodinu a půl, tak už to taková zábava není. A ačkoliv se jednalo o dramatický snímek, tak jednání některých vojáků při obraně mi přišlo vyloženě k smíchu.

plakát

Dvojnásobná vražedkyně Lizzie Bordenová (2014) (TV film) 

Ani vlastně nevím, proč tenhle film natočili. Všechno je dopředu jasný jako facka, soudní líčení není nijak zvlášť napínavé a tak jenom Christina Ricci se svým nevinným kukučem zachraňuje alespoň průměrnost tohohle filmu.

plakát

Než přijde zima (2013) 

Film se táhne jako podzim a zima dohromady, ale přesto jsem se nenudil, hlavně díky oběma hlavním protagonistům. Jejich rodinné soužití s minimem slov bylo ukázkové a chápu, že po mnoha letech manželství může být katalyzátorem nějakého konfliktu cokoliv. Daniel Auteuil tyhle smutné hrdiny hrát fakt umí.

plakát

Muž v ohni (2004) 

Nemít Tony Scott Denzela Washingtona, tak jsou některé jeho filmy skoro nekoukatelné - tohle je jeden z nich. Klišé nad klišé, melodramatické scény, neschopní zabijáci vs. superhrdina a k tomu ošklivá (opravdu ošklivá) Dakota Fanning.