Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 655)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Už název "Prezident USA: Lovec upírů" dává tušit kravinu. Nicméně co netušíte dokud neuvidíte jak moc velikou. Film obsahuje nespočet celkem iritujících momentů: překvapení/zjištění pro hlavního hrdinu, která jsou dávno jasná úplně všem (hlavně divákům). Upíři producírující se na denním světle. Zcela náhodné proměny pokousaných (někdo prost umře, někdo se promění... v čem je klíč jsme nepobral). Brutální výsměch fyzikálním zákonům. Možná měl někdo říct Timurovi (a jeho partě), že pokud točil komedii/parodii neměl by se brát tolik vážně. Ve výsledku si normálně nemůžu ani vzpomenout proč sem nechal tu jednu hvězdičku místo absolutního odpadu. Hopkání po jedoucích koních? Ne... Dostavníkem (tou částí kde jsou koně) poražená zeď (nebo dveře?... to je fuk. kůň není tank)... já fakt nevím...

plakát

Accident Man (2018) 

Boyka dostal příležitost na odvetu. Milé… obzvlášť když u toho sekundoval Darth Maul. To byl za mě top filmu mimochodem. A trénovali s mým oblíbený vybavením od RDX (žádné okoukané/trapné Venum nebo UA). Za mě malé plus ;). Casting obecně vzato moc fajn mimochodem. Teď film… Film jako takový je vlastně vykrádačka Johna Wicka. Ale taková “zvláštní”. Prostě scénář se inspiruje Wickem, kde jen může, ale v tom dobrém. Tu idiotskou myšlenku “všemocné globální organizace” si třeba odpustili. Takže vlastně vylepšení... Co mi ale nesedlo, byl komentovaný styl vyprávění. Moc mluvení a křečovitá snaha o hláškování. Pozn.: náplasti adkins pobavily.

plakát

Accident Man 2: Zabijákova dovolená (2022) 

No… tentokrát se vydal film cestou bez zjevné inspirace a hned od začátku přidal na absurditě a křečovitém humoru. Recykloval si pár postav (což mi radost neudělalo, takže tentokrát za casting mínus). Zhruba v polovině se film stal už celkem otravný (uřvanej retard byl moc). Dokonce i ke konci (kdy se víc rube než žvaní) je snaha nacpat humor i tam rušivá. Ty tři hvězdy jsou tedy s odřenýma ušima.

plakát

Action Jackson (1988) 

Včera jsem se dozvěděl, že Akční Jackson zemřel. To zasluhovalo repete filmu mého dětství. Nutno říct, ten film je jako balzám. Ten film má vše co dnešní filmy nemají a chybí mu to, na čem si ty dnešní staví v první řadě… ještě pár let woke culture a bude na 5 hvězdiček. Pozn.: překvapilo mě jak moc herců se zde sešlo z filmu Commando.

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

No asi to mělo hloubku... a rozměr... a přesah... a já nevím co všechno. Pro mě to byla "jen" hodina dějepisu kdo to byl ten Eichmann. V hlavě to měl sakra srovnané, to ano... ale abych se musel dívat hodinu 40 na to jak si v base povídá s nějakým maníkem (kterého komunita bůh ví proč za to nesnáší), to je trochu moc. Možní více flashbacků a konfrontace reality a jeho výkladu světa by pomohla k vícero než jen dvěma hvězdičkám.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Mám rád inteligentní filmy, mám rád sympatické herečky, mám rád pocit když se chci s hlavním hrdinou ztotožnit (něco jako "přál bych i být jako on a chodit s někým jako je ona") a to vše zabalené pocitem že ten děj sice máš přečtený (jo klišé), ale způsob jakým se servíruje je svěží a překvapivý.

plakát

Africký super had (2017) (TV film) 

Lepší dokument o krajtách (a možná i o hadech obecně) jsem neviděl. Celý dokument je o jednom unikátním záběru za druhým. Ne není to je o tom jak “had někam leze”, ale také jak plavou, jak loví (od tyto doby budu říkat “jako krajta v kurníku”), nebo dokonce kladou vejce. Záběr z hnízda (v den líhnutí) je jeden z nejimpozantnějších. Většina záběrů je v neskutečném detailu. National Geografic jsou prostě machři. Jediné co se IMHO úplně nepovedlo byla “krajta vs impala”. Ale chápu, že natočit tohle ještě lépe vyžadovalo nejen zručnost ale i štěstí (kterému se muselo pomoci střihem).

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

překvapení sakra příjemné a svěží. Jen je obrovská škoda že to tempo jak to říct... kolísá. Z 200% akce se najednou zvolní tak na 50 a trvá... trvá.... hele Praha hraje zase Curych... trvá... baf! 200%. To je snad jediné co mi vadilo... jo a pak sem tam ta Bourneova prkenná robotí chůze. Ale to bylo přes závit jen párkrát. Díky tomu všemu se na zadek z filmu neposadím, ale na šedý průměr ho padnout taky nenechám. To si nezaslouží.

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

No žádná sláva to není a mrzí mě to. Captaina America mám z tlupy MARVEL postaviček moc rád a proto seriál, který nese jeho DNA jsem celkem očekával. Díky střídmému počtu dílů (8 + kraťas) jsem čekal nějaký labužnický počin ve kterém si někdo vyhraje. No a ono P.R.D. Přišlo mi to spíš jako instantní kaše (nebo abych byl dobový - vajíčka v prášku). Je to odfláknuté a bez nápadu. Peggy se navíc občas chová jako totální slepice (jen proto, aby se náhodou nekonalo nějaké to násilí... ke kterému nakonec stejně dojde a vše se ještě zhorší). Prakticky vše stojí jen a jen na tom nádherném nostalgickém vzhledu poválečné Ameriky. Přiznám se, že kdyby to bylo posazené do současnosti, dal bych hodnocení mnohem horší :(. Takhle je mi čím dál tím víc jasné, že šlo jen o pokus na vyplnění mezery mezi vysíláním mnohem lepších Agents of S.H.I.E.L.D. 2. řada. Peggy pokračuje přesně tam kde začala. Chová se jako slepice. Vše je tak dětské a naivní až je to otravné. Opravdu netuším proč je nutné tlačit do seriálu naivitu a roztomilost hodnou animáku pro děti.