Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (2 537)

plakát

Píseň moře (2014) 

Za prvé: nebeská sláva budiž distributorovi, který nejenže tenhle film do našich kin procpal, ale neváhal ho nasadit i v titulkované verzi, díky čemuž jsme si s kámošem nemuseli připadat jako duo perverních úchylů, jdoucích na pohádku bez jakéhokoliv dítěte poblíž, díky, díky! Tom Moore dokázal už v Brendanovi a jeho tajemství Kellsu, že je to nedostižný borec současné animace, kterému hnusné 3D zastupované i disneym s pixarem nesahá ani po kotníky, tady ale přidává něco navíc (v Brendanovi je nejlepší písňová scéna, tady z ní udělal hlavní motiv filmu). Trochu zamrzí, že výtvarno nehýří tolika nápady a různorodým zpracováním čehokoliv, ale zas na druhou stranu je všechno víc ukotveno v jednom směru, což je vlastně taky super, stejně jako nádherně tajemné, mystické podhoubí, které krásně těží z Irských bájí, ovšem, on je celý film tak nějak... Dokonalý a skvělý. A teď mě omluvte, jdu najít nějakou mušli a udělám si z ní píšťalku.

plakát

Malcom and Melvin (1997) 

Ralph Bakshi kdysi býval dobrej režisér, co snad jako jedinej dokázal natočit dobré animované fantasy, ale tahle záležitost ztělesňuje většinu toho, co na jeho dalších filmech bylo špatné a navíc k tomu přidává příběh, který je jen zoufale nudný (stejně jako animace a cokoliv dalšího s tímhle filmem spojeného). I pozorování tlejícího listí by bylo zábavnější, než tohle.

plakát

Once Upon a Girl.... (1976) 

Bylo nebylo, ještě než se Jack dostal k magickým fazolím, pozoroval lepou děvečku, kterak si užívá s žábou. Moment, co? Nejem i jistý, jestli by tomuhle filmu pomohlo, aby byl co se sexuálních scén týče ještě mnohem otevřenější a úchylnější (a tím pádem v téhle podobě i vtipnější), nebo naopak usedlejší. tak jako tak, výsledek je trojice pohádek přebásněných tak, aby si to nakonci mohlo alespoň pár osob rozdat, hrané pasáže jsou zcela zbytečné a tvoří jen rámec pro příběhy, které by mohli být mnohem zábavnější, obzvlášť, když nejlepší a nejujetjší příběh přijde hned na začátku. Něco podobného, jako část tvorby Ralpha Baksiho , jen trochu otevřenější a víc kašlající na příběhové podhoubí.

plakát

Lines Horizontal (1962) 

V tomto filmu "horizontální čáry" se vašemu ctihodnému oku představí........ Horizontální čáry! ....... hm... Slabé, dokonale sterilní, nezajímavé a nudné. Howgh. PS: a kdyby si někdo myslel, že jsem tenhle komentář obšlehl sám od sebe z profilu filmu Vertikální čáry, tak by měl sakra pravdu, jen ta hudba tu není moc dobrá.

plakát

Lines Vertical (1960) 

V tomto filmu "vertikální čáry" se vašemu ctihodnému oku představí........ Vertikální čáry! ....... hm... Slabé a až na hudební doprovod dokonale sterilní, nezajímavé a nudné. Howgh.

plakát

Této noci procitnu (2013) 

Podivunehodný prapatvar plný zcela nezajímavých výjevů několika málo existencí (například když křeček pozoruje pár při sexu a následně se rozhodně porodit hejno malých křečátek), lítá tam do toho celého můra a je tam pár hezkejch záběrů na holuby... Tenhle film prostě hrozně chce být nějakou hlubokomyslnou sondou minimálně do duše všehomíra, ale jakékoliv pokusy o hloubku tu hrozně selhávají, buď půobí nudně, nebo vyloženě prvoplánově a hloupě (ženština v průběhu filmu po(s)tupně vzpomíná na mladí, první střih, láska, krása, mládí, druhý střih, najde svého vyvoleného ožralého, ale pořád se objímají, třetí střih, teď už ji začne mlátit. NE, KURVA DRÁT, tohle TOHLE má být sakra co?! Ty vole, to už se z něj rovnou moh stát hitler!). Na jednu stranu, animace je relativně povedená, byť je na ní vidět nízký rozpočet, tak z projektu jednoho člověka nelze očekávat po řemeslné stránce o moc víc, kéž by byl ale celek propracovanější, takhle tenhle pokus o animovaný, psychologický art zoufale selhává. Vhíííí. odkaz na film zde (vimeo)

plakát

Death Billiards (2013) 

Japonské animované hrátky uvádí - Smrtící kulébr! A ano, pozorovat tenhle mač s pošťuchováním kulí po zeleném stolu je zábavné, jak z hlediska technického, kdy kresba vypadá velmi hezky, tak z hlediska dějového, kdy se tvůrci nesnaží všechno dopodrobna vysvětlovat jak pro blby s plastovou vidličkou místo hlavy a nechávají tak prostor pro divákovu imaginaci - to je do háje v takovémto filmu jen ku dobru věci (stejně jako střídmá stopáž i sympatické zakončení, prosté doslovnosti a se zajímavou myšlenkou). PS:doufám, že někdo natočí film o tom,kterak jsem si při biliáru vykloubil koleno,to by byla epická podívaná!

plakát

Khoda (2008) 

Audiovizuálně propracovaná záležitost, která sází na hutnou atmosféru a nezřetelný, nevyřčený příběh. Temné barvy, nehezké výjevy, izolace, strach... OK, tohle samo o sobě stačí na povedenej animovanej film, tady je ovšem zajímavá i animační stránka, kde se nádherně povedlo skloubit dohromady 2D i 3D prvky do fungujících obrazů, což je věc natolik výjimečná, jako náhlé zjevení Yettiho smilnícího s Marií bohorodičkou uprostřed finále ligy mistrů.

plakát

Zatôichi kenka-tabi (1963) 

Zatojči dál putuje Japonskem a tentokrát se připlete mezi střet dvou klanů yakuzy (a tohle má českou transkripci do háje jakou?), pak je v tom nevinné děvče, nějaký ten únos, pár ukázek Zatojčiho schopností (ať už v ovládání katany, nebo schopnosti prokecat z kohokolov cokoliv). Jestliže je tu něco, čím by se tenhle díl odlišil od předchozích, tak asi závěrečným soubojem, který vlastně není soubojem, ale spíš s bitvou s desítkami účastníků a taky je tu trochen víc humoru, než obvykle. Prostě další výborný díl o slepém masérovi, který by pravděpodobně dokázal na deset částí rozsekat hmyzoidní křídlatku japonskou, neboť jí pár chvil před tím obehrál v kostkách a usvědčil z podvodu.

plakát

Kutoja (2005) 

ole oléé, ole oléé, hlááádce obráááce, ole oléé, ole oléé, hlááádce obráááce.... Zrzavá ženština na kraji útesu štrikuje šálu a trochen se to pokoní. Natolik nudné, podprůměrné a nezajímavé, že se mi na to nechce obětovat ani jediný další slovo. Howgh.