Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (904)

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál) 

Málokdy se stane že se shodnu s hodnocením lidí na ČSFD. Tady to ale výmečně sedí. 4 hvězdy si to zaslouží určitě. Kvalita je celou dobu stejná, herci umí hrát (nejsou to ti afektovaní japonci z japonských filmů) a dětské herce je třeba chválit za to že to uměli prodat. Občas to zaškobrtne (proto 4 hvězdy) ale v celku a co do kvality, určitě jeden z nejlepších seriálů za takových 5 let určitě. Sice je tu opět otevřená linie ale to už je bohužel součást seriálů mnoho dekád. On ten film (2010) nebyl úplně špatný, jen neměl čas to odvyprávět líp. Hezké, moc hezké, po xy letech jsem zvědavý na pokračování. Předlohu neznám.

plakát

Čtyřlístek (2024) (seriál) 

Není to úplně blbý ale není to žádný veledílo. Rozpohybovat tyhle postavy nebyl špatný nápad, podle mě byla otázka času než k tomu dojde (i po těch předchozích 2 "filmech" tak i seriálu z 90) ale co si budem, je to vyschlá řeka a půlku nápadů vyhodí pryč. Příběhy jsou takové tuctové nikam nic nevedoucí. Ale jo, je to pro děti a jsem raději za průměrný čtyřlístek hrdinů z Třeskoprsk, než ty fantasmagorický nesmysly z jůesej. V porovnání s tím co český rybníček dělal dříve je to brak ale když porovnám současnou tvorbu, budu rád když to zkusí znovu a nebo klidně v tomto formátu pojedou dál. Dám 3, dětem to stačí a dospělej se trochu zamyslí nad tím jak tady něco takového citelně chybí (vzpoměl jsem si na Kruana, Malého boha, strážce ...)

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Katastrofa jménem Marvel, pokračuje v pohřbívání svého statusu "Nejlepší vesmír v Hollywoodu" kdy sledujeme nounejm hluchou holku co se snaží vypadat jako drsňačka a vůbec ji to nejde. Bylo mi šuma fuk kdo, proč, jak, co, kde .... Už u 2 dílu jsem celkem postrkoval děj šipečkama. Příště bych volil seriál o prodavači párků u kterého si sekretářka Kriglpingla kupuje svačiny. To bude hit !

plakát

Franta mimozemšťan (2024) 

Měly by už konečně platit nějaké zákony u natáčení filmů, které by třeba nařizovaly tvůrcům bydlet měsíc na vesnici nebo malém městě aby konečně pochopili všichni zůčastnění že od 80tých let se "vidlákov" hodně změnil. Bydlím v ještě větší díře než jsou tyhle Huhovice (nebo tak nějak) a v životě jsem tu neviděl takový idioty, mentály a omezence, jako v takových filmech. Zasmát se není čemu, vidět není co, poslouchat dialogy je utrpení a herecky to nemá kdo táhnout, protože jsou jim napsány idiotské role ve kterých se jen pitvoří, křičí, uráží, nadávají nebo vedou trapný keci. Už za to prostě odpad (Pokud vás bude ukecávat drahá polovička že chce zase jít do kina na komedii, nenechte se ukecat jako já) Kromě 2, 3 světlejších (čtěte nejméně dementních a nejméně trapných)   momentů, tady je všechno opět typicky trapné, klišé, hloupé, nevěrohodné a unavené. Jako u mnoha jiných filmů je pro mě záhada že na tom jde vůbec vydělat tolik peněz aby se vyplatilo tyhle škváry neustále točit. Asi by se tomu dala udělit jedna hvězda za pokus udělat i v našich končinách mimozemskou variantu invaze ale fakt to nefunguje v takovém provedení.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

1- opět mě po 20 minutách šíleně rozbolela hlava protože zvuk byl na 300% a ještě to dunělo jak v tunelu (proč nikdo nechápe že kinosál 30 na 30 není stavěnej na takový zvuk) a všiml jsem si že to tentokrát vadilo opravdu většině lidí, kdy bylo v obzvláště uřvaných a dunivých věcí vidět jak si lidi zacpávají uši // 2- po příchodu jsme zjistili že nás tam bude asi 35. // 3- už jsem opět přísahal že se nenechám vylákat do kina na "hloupý film" ale jsem bohužel gentlama a bez doprovodu bych dneska manželku nikdy do světa nepustil // 4- film je kravina bez pravidel, kdy se v předchozích filmech něco dozvíš, potom to překroutíš, otočíš, popřeš a pak si ty věci doslova za pochodu vymyslíš a řekneš "tak to bylo, protože mi to věřte" // 5- film jako takový nemá děj (on ho má teda ale .....) a jde jen o to že se tam mlátí velký zvířata a u toho mimo kameru umírají tisíce a tisíce lidí, kdy nic na nic nemá vliv a je úplně jedno jestli jsme v moři, na písku a nebo na sněhu. // 6- Když i totálně zprasený seriál kde je Godzilla asi 2 minuty v celé stopáži je jakoby přehlednější a alespoň dává v tom universu nějaký smysl, tak si představte co za kopanec do koulí je tohle. Pokud si chcete užít večer a nechcete minimálně na týden ztratit jakoukoliv vůli existovat, tak se tomu vyhněte, zajděte někam na sekanou v housce s nulapětkou kolou a určitě zažijete lepší zážitek než v tom kině. Chtěl jsem udělit odpad ale musím tomu přiznat tu trikovou stránku kdy už konečně i můj mozek uznal že takhle nějak mohly opravdu ty potvory před miliardami let poskakovat po tej naší malé kuličce (jako pořád je ta jejich velikost přehnaná, protože i třeba jen tak 5 takhle velkých zvířat by tenhle svět vyjedl tak za 10 let, natož asi 35 takových zvířat ale je to scifárna takže netřeba nad tím až tak přemýšlet) // 7- slibovaný návrat do dutozemě a jeho širší průzkum, který sliboval Wingard, se moc nepvedl. Není to blbě vymyšlený nebo nějak hloupě podaný (no vlastně je), ale úplně z toho trčí že to nemůže fungovat v rámci toho co je nám řečeno. Totální chaos kdy netušíte co se děje na plátně momentálně v tomto filmu překonal cokoliv co bylo kdy natočeno. Po tomhle bordelu i Trasformeři začly dávat smysl a to jsem u těch filmů inteligenčně umřel. // Dodatek :  lidé tu jsou asi jako lžička vedle pizzi. Někdo ji asi zaregistruje a popřemýšlí k čemu tam je a zbytek okamžitě pochopí že je to ztracená součást jiného jídla a je tu omylem.

plakát

Karlos (2024) 

Chtěl být král světa a stal se králem bulváru. Kdyby netahal bulvár jeho kontroverze neustále na přední stránky, nikoho by tento člověk nezajímal. Pominu velkohubost a extra porci egoismu, to mají všichni tihle "bojovníci" takže to mu nemám za zlé. Dokument vlastně nepřináší nic co by člověk už nevěděl z různých článků, takže výpovědní hodnota je nulová. Můžu mu uznat dobrou základní přípravu, kde jde vidět že opravdu chtěl - někde na začátku - něco dokázat, jenže se z něj stala celerbída a to mu v podstatě zlomilo vaz. Cílovka nejsem (MMA) ale nic proti němu nemám, neodsuzuju ho za to že je "pomalejší" díky ranám do hlavy ale na rovinu si řekněme že jiné dokumenty o zápasnících jsou plnější a přehlednější, protože Karlos Vémola prostě není hvězdou jakou si myslí že by měl být. Asi 2 hvězdy, za slušnou sondu do života někoho o kom vlastně ani nemám zájem moc vědět. PS : Lela je fakt katastrofa. Ta ženská někde v předělu mezi holčičkou a ženou, úplně ztratila mozkové buňky a stala se z ní karikatura něčeho co bych se neodvažoval nazvat člověkem.

plakát

Knuckles (2024) (seriál) 

Seriál je úplně zbytečný v tomto případě. Měl to být film někam na Netflix na 70 - 90 minut a ne tahat nudu a prázdnotu na 6 dílů. Ve čtyřech dílech sledujeme mentálně zaostalého Wadea a zýbytečné "srandičky" ježků / ježka, které mi ani nepřišli vtipné. Ve dvou se neděje nic. Doslova nic. Animace je hezká, tady jde vidět že i podprůměrný produkční tým může zaplatit slušné CGI. Bohužel to asi bude fungovat jen na ty děti tak do 10 let kteří se budou smát hloupému šerifovi a budou se smát barevným ježkům. 1 hvězda za vizuál a za ty ježky. Nemá to co jiného nabídnout. Představoval bych si pár scének jako nějaké reklamní spoty na jídlo, nábytek, firmy a nebo takové ty upoutávky na výlety do přírody. Mám obavy že po Sonicovi 1 a 2 bude trojka propadák.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Člověka u toho napadne, proč si kdo v Hollywoodu myslel že to je dobrý námět na film. A proč zrovna takovou látku dávat Netflixu. Už někde od půlky to nemělo co vyprávět. Linie s manželkou by vydaly na 20 minut max a to i z těma fylozofickýma kecama. Sandler sice zahrál unaveného a těžce trpícího schízou člověka slušně ale pořád je to člověk který tyhle role nemá dostávat. Hanušovi promluvy mi po chvilce spíše lezly krkem než že bych si z nich měl něco odnést. Nevím jak to hodnotit. Asi 2. Víc tomu nedám a míň si to zase asi nezaslouží. Není to nějak debilně hloupý a nebo špatný aby to bylo na 1 hvězdu ale na 3 to zase nemá co vytáhnout. Půl filmu jsem se nudil. Mohl to autor knihy napsat jako konverzačku kdy manželka je doma a manžel třeba v psycholéčbě ve špitále. Na vyznění by to nic nezměnilo. Ten vesmír tam byl v podstatě zbytečný.

plakát

Lež na pláži - Útěk (2024) (epizoda) 

Jako u těch nápadů a námětů opravdu nikdo nepřemýšlí ? Jako vážně mi chcete říct že česká republika vypadá jak čtvrť někde v temným Bronxu, nebo italským městě kde se to jenom hemží dýlerama, fetkama, mafiánama a šmejdama všeho druhu ? Vážně mi chce někdo namluvit že můžete někam přijet a vzít "místo" v jedné z nebyrokratičtějších zemí evropy kde se bez 3 dokladů a 54 ověření dalších údajů, nepodíváte ani na záchod ? Vážně by nikdo po 5 minutách nepoznal že ste v životě nedržely v ruce šejkr a nebo nestál za barem. No tak. A teda když už, tak bych poprosil o seznam "letovisk" kde se nachází hezký holky co jenom čekají na to až přijede nějaký kluk aby mu hned padly kolem krku.

plakát

Megamind vs. The Doom Syndicate (2024) 

Nějak mi uniká smysl tohoto díla. Animace je horší než 14 let stará jednička, příběh je trapná směs nápadů dětí a umělé inteligence a postavy "záporáků" jsou příšerné. Půlka filmu nedává smysl a ta druhá není ani vtipná ani zajímavá. Celé je to úplně zbytečné a marně přemýšlím proč a kvůli čemu tohle vzniklo. Kdyby si s tím někdo dal práci (měli na to 14 LET !!) a sedl si k příběhu, trochu víc si pohrál se vztahovou mechanikou, poladil animaci, tak nemám problém uznat jakouž takouž snahu zkusit pokračovat v úspěšném filmu ale tohle je na úrovni teletabís kdy sedíš , čumíš na telku a nechápeš co se děje. A to vidím na boční liště že vznikl (vzniká ?) seriál. Přemýšlím nad 1 hvězdou, protože na čistý odpad to zase není ale nějak vlastně nevím jak tu hvězdu obhájit. No přece jen ji dám s tím že snaha se cení a třeba jednou ....