Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (919)

plakát

Unaveni sluncem (1994) 

Silný zážitek z filmu, který ukazuje zrůdnost Stalinovy hrůzovlády. Je smutné, že člověku, který natočil tohle, ke stáru totálně spadla trolej. Otázka zní, jestli jde o stařeckou demenci nebo vychlastanou palici.

plakát

Dáma s malou nožkou (1919) 

Z dnešního pohledu působí dílko vcelku primitivně, ale vidět mlaďounkou Anny v její první miniroličce je příjemné. Co se týče hlavní hrdinky, přišlo mi, že tu haxnu až tak malou nemá.

plakát

Modrý blesk (1999) 

Oddychovka, vcelku sranda... Kdyby Lawrence pořád nedělal ty svý stupidní opičky, bylo by to o dost zábavnější.

plakát

Otrávené světlo (1921) 

Vcelku zvládnutá prehistorická detektivka s padouchem, kterému zločin kouká z očí (Longen). Jen ten konec  je odfláknutý - pro Durka si jdou najisto (nikde není ani naznačeno, jak na jeho skrýš přišli) ve složení tři civilové a dva zcela neschopní a v pozadí se držící četníci. Zajímavé je, že ve filmu každý - vědec, novinář i dvacetiletá holka -  nosí naprosto samozřejmě bouchačku.

plakát

Příchozí z temnot (1921) 

Skvost našeho filmového pravěku. Na svou dobu poměrně propracovaný příběh s několika flashbacky spadající do žánru fantasy s náznaky horroru. Afektované herectví němého filmu v nejčistší formě - všechna ta rozmáchlá gesta, chytání za hlavu atd. prostě k té době patří. Anny, ať už s šíleným účesem nebo ve srandovním čepci, vždy ve volných šatech, ve kterých vypadá jako almara - divná móda.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Přežil jsem to ohavné kňourání při úvodních titulcích (kde jsou ty časy hymnických Bond-songů!) a byl zvědavý na poslední vystoupení Daniela Craiga. První dojem: dědkovatí - jako neodolatelný svůdník je stejně směšný jako byl ve svých posledních Bondech Moore. Film vcelku odsejpal, ale zhruba v polovině mě začala děsit představa, že Bond skončí s rodinkou jako dúchodce na farmě... Nakonec jsem se ale bál zbytečně, protože film končí naprosto proti filosofii nepřemožitelného Bonda. No, naštěstí se i tak vrátí, jak nás ujistil titulek na samém konci... Léa nezaujala, daleko víc se mi líbila Ana de Armas - škoda, že se tam jen mihla!

plakát

Painkiller Jane (2005) (TV film) 

Hrozná volovina - od nesmyslné "přestřelky" na začátku přes jedinou trošku akční scénu (motorka) až po neslaný nemastný konec.  Celé je to o ničem, ale ta holka je krásná.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Poněkolikáté a pořád špička. Chudák Louise Fletcher, ze které udělal Forman mrchu na celej život. Viděl jsem před mnoha a mnoha lety divadelní verzi - divadelní herectví je sice jiné, ale přesto Alois Švehlík byl ještě přesvědčivější než Nicholson - přišlo mi, že Jack místy docela přehrává. Á propos, Konvalinkovou tehdy tahali oknem do léčebny - to už by dneska nešlo...

plakát

Krotitelé duchů: Odkaz (2021) 

Proti té minulé ženské verzi to byla živá voda. Zábavná oddychovka, klidně ji časem zkouknu znova.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Ten systém dohod, kterej drží advokátům a prokurátorům rating, je fakt pěkná sviňárna, takže divák musí fandit Butlerovi. Sice nemohl vyhrát, ale aspoň to tomu namyšlenýmu a samolibýmu prokurátorskýmu volovi došlo.