Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Zajímavosti k filmům (15)

Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti

Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti (1968)

Ve scéně, kde jsou bandité převlečeni za Hawkense (Ralf Wolter) a Castlepoola (Eddi Arent), má bandita převlečený za Hawkense jeho paruku. Když pak bandité přivedou Hawkense a Castlepoola, má i Hawkens svojí paruku, v některých záběrech jsou dokonce vidět s parukou oba najednou.

Armageddon

Armageddon (1998)

Obě posádky jedou k raketoplánům společným výtahem a na rampě se rozcházejí. Raketoplány proto zřejmě stojí těsně vedle sebe. Při startu je však vidět, že vzdálenost mezi nimi je minimálně půl kilometru.

Armageddon

Armageddon (1998)

Poté, co raketoplán přistane na Zemi, musí několik hodin stát na dráze, dokud jeho povrch neochladne tak, že je bezpečné otevřít dveře. Na konci filmu to však otevřou dveře hned po přistání, což by vedlo k poškození raketoplánu i posádky.

Armageddon

Armageddon (1998)

Ve filmu se objevuje celá řada chyb, týkajících se gravitace, která na asteroidu téměř není. Příkladem je scéna, kdy je jeden ze členů spuštěn do díry pro nálož a zavadí o stěnu, ze které padají kameny. Stejně tak se při přistání na asteroidu raketoplán chová, jako kdyby přistával na Zemi, a ne na objektu bez gravitace. Při hroucení asteroidu pak odlétají kusy skal, které posléze dopadají na zem a zůstávají na místě. Dále pak ve stanici na oběžné dráze v nulové gravitaci asi těžko vzniknou rampouchy...

Godzilla

Godzilla (2014)

Chování EMP neodpovídá skutečnosti, ani nezůstává konzistentní během filmu. Někdy vlnu způsobí "úder" Muta do země, jindy je způsobena automaticky. Navíc se přístroje vždy samovolně opraví, přičemž ve skutečnosti by elektronika po zásahu zůstala trvale zničena.

Godzilla

Godzilla (2014)

Ve scéně, kdy Godzilla poprvé vystoupí z vody, díky své velikosti způsobí masivní vlnu tsunami. Později ve filmu ale už žádný takový efekt nemá, a to ani v závěru, kdy se do vody zanořuje téměř bez efektu.

Godzilla

Godzilla (2014)

Atomová bomba, kterou vojáci vezou do zátoky, má mít rádius výbuchu přes 20 mil. V závěru filmu je vidět, jak krátký čas do výbuchu zbývá. Vrtulník, který odváží Forda (Aaron Taylor-Johnson), by v tomto čase nemohl urazit tak velkou vzdálenost a ani loď by nemohla odplout tak daleko od města.

Godzilla

Godzilla (2014)

Yucca Mountain Nuclear Waste Repository se nachází více než 150 km od Las Vegas, ve filmu však lze Las Vegas vidět přímo z hory.

Godzilla

Godzilla (2014)

Ve filmu je řečeno, že se Godzilla nachází "dva uzly jižně od vaší pozice". Uzly jsou ale jednotky rychlosti, a ne vzdálenosti.

Osamělý jezdec

Osamělý jezdec (2013)

Parní lokomotivy v průběhu celého filmu nikdo neobsluhuje. Ve skutečnosti by bez neustálého přihazování uhlí do kotle nedojely téměř nikam.

Osamělý jezdec

Osamělý jezdec (2013)

Zbraně Colt 1873 Army Revolver, Winchester 1873 Rifle a Smith and Wesson Model #3 Revolver, které používají hlavní postavy, v době, do které je snímek situován, ještě neexistovaly.

Sucker Punch

Sucker Punch (2011)

Ve scéně, kdy Babydoll (Emily Browning) sestupuje ze schodů před soubojem se samuraji, má vysoké podpatky. Při souboji s prvním a druhým samurajem už ale podpatky nemá. Naopak při souboji s posledním samurajem podpatky opět má.

Millerovi na tripu

Millerovi na tripu (2013)

Ve scéně, kdy se Millerovým porouchá karavan a nechají se táhnout karavanem Fitzgeraldů, nastoupí všichni do předního vozu, což je nesmysl, protože karavan, tažený na laně, by neměl kdo řídit.

Reklama