foto

Eddi Arent

  • nar. 5.5.1925
    Danzig, Německá říše
  • zem. 28.5.2013 (88 let)
    Mnichov, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Německý herec, komik a kabaretiér narozen jako Gebhardt Georg Arendt v Gdaňsku. Jeho otec byl vedoucí vodárny. Edii vystudoval gymnázium, prošel vojenskou službou a po válce se začal věnovat herectví.

Často byl obsazovaný do filmových detektivek na motivy knih Edgara Wallace. Největší slávu mu ovšem přinesla komická role nešikovného sběratele motýlů lorda Castlepoola v mayovce POKLAD NA STŘÍBRNÉM JEZEŘE. Stejnou postavu si zopakoval ještě v pokračováních VINNETOU – RUDÝ GENTLEMAN a VINNETOU A OLD SHATTERHAND V ÚDOLÍ SMRTI. Od 80. let pracoval takřka výhradně pro televizi jako jevištní bavič. Spolupracoval třeba s Haraldem Juhnkem na pořadu HARALD UND EDDI.

V 90. letech se postupně z obrazovek vytratil a otevřel si vlastní hotel. Ten ovšem v roce 2004 zbankrotoval, Edii propadl depresím a stáhl se z veřejného života. Dnes je v penzi a před kameru se vrací jen velmi ojediněle.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2002 Edgar Wallace - Das Schloss des Grauens (TV film)
Edgar Wallace - Die unheimlichen Briefe (TV film)
Edgar Wallace - Die vier Gerechten (TV film)
2000 Das Traumschiff - Olympia 2000 (TV film)
Manila
1998 Edgar Wallace - Das Haus der toten Augen (TV film)
Edgar Wallace - Whiteface (TV film)
1996 Karussell des Todes, Das (TV film)
Katze von Kensington, Die (TV film)
1995 Mutters Courage
1991 Ein seltsames Paar (TV film)
1990 Eine Frau namens Harry
1989 Keine Gondel für die Leiche (TV film)
1987 Höchste Eisenbahn (TV film)
Mrs. Harris fährt nach Moskau (TV film)
1986 Vicky und Nicky (TV film)
1983 Mary and Gordy in the Country
Mary und Gordy auf dem Lande (TV film)
1981 Der kühne Schwimmer (TV film)
1980 Hollywood, ich komme (TV film)
Keiner hat das Pferd geküßt
1979 Der müde Theodor (TV film)
Himmel, Scheich und Wolkenbruch
1978 Lady Dracula
Räuber und Gendarm (TV film)
1977 Fragen Sie Frau Erika (TV film)
1976 Der Geheimnisträger
1975 Akce Lady Marlène
1974 Spukschloß von Baskermore, Das (TV film)
1973 Alter Kahn und junge Liebe
Blau blüht der Enzian
Unsere Tante ist das Letzte
1972 Grün ist die Heide
Immer Ärger mit Hochwürden
Kinderarzt Dr. Fröhlich
1971 Hilfe, die Verwandten kommen
Kompanie der Knallköppe
Wer zuletzt lacht, lacht am besten
1970 Das gelbe Haus am Pinnasberg
Hurra, unsere Eltern sind nicht da
Nachbarn sind zum Ärgern da
Wenn du bei mir bist
1969 Hilfe, ich liebe Zwillinge
1968 Go-Go-Girl vom Blow Up, Das
Ich spreng' euch alle in die Luft
Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti
1967 Misión en Ginebra
Mister Dynamit - morgen küßt Euch der Tod
1966 Bucklige von Soho, Der
Největší případ komisaře Maigreta
Rätsel des silbernen Dreieck, Das
Znamení trojúhelníku
1965 Liebesquelle, Die
Neues vom Hexer
Tajemný mnich
1964 Das Verrätertor
Die Gruft mit dem Rätselschloß
Vinnetou - Rudý gentleman
Záhadný Hektor
Zimmer 13
1963 Der Fluch der gelben Schlange
Der Zinker
Geheimnis der schwarzen Witwe, Das
Indický šátek
Schwarze Abt, Der
Vinnetou
1962 Das Rätsel der roten Orchidee
Die Tür mit den 7 Schlössern
Hostinec na Temži
Poklad na Stříbrném jezeře
1961 Die Seltsame Gräfin
Mrtvé oči Londýna
Penězokaz
Schlagerparade 1961
So liebt und küsst man in Tirol
Zelený lučištník
1960 Der rote Kreis
Die Bande des Schreckens
Gustav Adolfs Page
Schlagerparade
Stahlnetz - Verbrannte Spuren (TV film)
1959 Der Frosch mit der Maske
Paprika
Sommer, den man nie vergißt, Ein
1958 Der Sündenbock von Spatzenhausen
Kleine Leute mal ganz groß
Lékař od Stalingradu
1956 Der Mustergatte

TV seriály

1994 Heimatgeschichten (TV seriál)
1993 Ein Bayer auf Rügen (TV seriál)
1987 Harald und Eddi (TV seriál)
1979 Kabarett zu den vier Jahreszeiten (TV seriál)

Dokumentární

2011 German Grusel - Die Edgar Wallace-Serie (TV film) - a.z.

TV pořady

1991 DAS! (TV pořad) - a.z.
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace