Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 904)

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Taky se vám stává, že vidíte povedený hororový kraťas a říkáte si, že je škoda, že to není celovečerák? V případě "Lights Out (2013)" byly mé prosby vyslyšeny a po necelých třech letech dostal mrazivý námět plnohodnotnou stopáž. Zhasínání & rozsvěcení sice funguje i nadále (jaj!), ale co je to platné, když je *SPOILER* vrčící duch psychopatické holky s nesnášenlivostí na světlo a hlasem Satana *SPOILER* tak neskutečně otravný, že je veškerý strach ta tam?

plakát

Sinister (2012) 

Jeden z nejlépe natočených hororů posledních let, který ovšem sráží mizerně zvolený závěr. Proč to nemohlo zůstat v rovině masového vraha? Proč se to muselo přehoupnout k něčemu nadpřirozenému?:-(

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

Takhle zábavný horor jsem neviděla snad od "Vřískotu". Škoda, že se scénárista nevykašlal na ten finální zvrat; je tak moc "eh?" (proč by to ten člověk dělal tak strašně psychopaticky?), že tu pátou hvězdu dát prostě nemůžu.

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 

Emmerichův dvorní scénárista se pustil do vlastního režisérského projektu a světe div se, ono to není vůbec špatné! Dokonce si troufám říct, že se vyvaroval "chybám", kterých se Emmerich v posledních letech opakovaně dopouští a vrátil se kamsi k Rolandovým počátkům. Výsledkem je katastrofické áčko (well, sort of...), které je kombinací všech tří "Dnů", "Armageddonu" a mnoha dalších béček/céček, a přesto ho to nijak zásadně nepoškozuje. Příběhově je "Geostorm" naprosto ucházející (i když nutno podotknout, že "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" snad nikdy nebylo trefnější), logika po většinu filmu funguje a efektům nemůžu vytýkat nic. Nejvíce mě ale potěšily jiné dvě věci - charakter Gerarda Butlera, který je tak sympatický, že jsem až v šoku a humor, kterého není ani málo, ani moc.:-)

plakát

One day I'll become... (2017) 

Původní trilogii mám ráda, jinak zas takový "SW" nadšenec nejsem, ale tohle je pecka. Slovensko?!?

plakát

Polaroid (2019) 

Nudně natočená nuda s nudnými herci a nudným příběhem, která neskutečně nudí. Jediné, co mě potěšilo, jsou teenageři, kteří se chovají jako lidé a ne jako věčně opilí / zhulení vypatlanci.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

První a poslední díl, u kterého mám problém vybavit si děj. Vím, že šlo o Letty, vím, kdo na konci zemře, vybavuji si pár dalších scén, ale toť vše. Vzpomínám si, že po pětce to byl citelný sešup, ale musím si to potvrdit rewatchem. A propos, abych tomuhle dílu jen nekřivdila, má nejlepší opening z celé série (myšleno titulky).;-)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Je vtipné sledovat ten uměle vytvořený hype a vědět, že už při druhém zhlédnutí to budou všichni pětkaři přetáčet (ostatně jako všechna ostatní "Áčka"). "Endgame" je slabý a prvoplánový odvar "IW1". Iron Man pokračuje ve své otravnosti (nechutný sobec, co neustále bulí a svaluje vinu na ostatní), Thorova transformace je opožděný Apríl, Clint a Nat byli celkem OK (ale co mělo být to jejich Mr. & Mrs. Smith nad propastí?!) a zbytek Avengerů je buď mdlý (Cap, Hulk...), nebo tam skoro není, takže mě nakonec nejvíc bavili Nebula s Ant Manem, které 2x nemusím. Při získávání kamenů jsem čekala větší promyšlenost, princip "sakra, nechali jsme si ho utéct, tak se vrátíme dál do minulosti a vezmeme si ho tam" mě úplně neuspokojil a co se emocí týče, snaha možná byla, ale výsledek je dost tragický, tj. slzy nula, natož pláč. Jestli jsou ty zprávy o lidech, které museli kvůli silnému pláči (!) odvést do nemocnice, pravdivé, tak bych doporučovala spíš blázinec... 3*.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Výborná kombinace absurdního?černého?fekálního? humoru a dramatických momentů, výborný příběh, výborné charaktery, výborný hudební doprovod, ideální délka a fungující emoce. Jeden z nejlepších českých seriálů vůbec, i když musím uznat, že poslední dvě epizody jsou trošičku slabší.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Co nezvládli někteří Avengeři za 3 a více filmů (tj. získat si mé sympatie), zvládla Captain Marvel za pár minut. Uznávám, že příběh je tuctovka tuctovek, ale (kladné) postavy se vydařily na výbornou, a to včetně naprosto úžasného Furyho, kterého "normálně" vůbec nemusím. Největším pozitivem z řad drobností jsou pro mě vtipy (vidíte, jak to jde, když je do příběhu nervete násilím!), největším negativem z řad "drobností" jsou záporáci.