Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (206)

plakát

Satan přikázal tančit (2016) 

Trochu experiment, trochu sračka, trochu soft porno, částečně těžko stravitelný, místy nudný, leckdy matoucí, dokonce i odpuzující. Film, který vzhledem k tématu a povaze hlavní postavy, vypadá přesně tak, jak vypadat má. Tragika a postihnutí molochu dnešní doby.

plakát

Křižáček (2017) 

Ty čtyři hvězdy ale dávám s hodně velkou rezervou. Pravda je ta, že v devadesátiminutovém filmu jezdí Roden dvě hodiny na koni.

plakát

Vlčí bouda (1986) 

Jeden z těch úplně největších hardcorů. Kromě Macháčka nikdo nehraje nebo hraje úplně špatně. Kamera otřesná. Zvuk bolavý. Trvá to zbytečně dlouho. Jeden wtf moment za druhým. Skoro nic tam nejde pochopit. Chytilová trollí, a to buď diváky, nebo bolševiky v roce 86.

plakát

Masaryk (2016) 

Chybělo opravdu málo, ale to nejdůležitější, aby byl Masaryk stoprocentně skvělým filmem - a totiž aby to nebyla už dvousetpadesátá přepálená a patetická slátanina o tom, jak nám Mnichovská dohoda vykastrovala koule a jak jsme zase byli v prdeli a vlastně si za to vůbec nemohli. Zcela neobjektivně srážím hodnocení prostě proto, že film má silnou ústřední osobnost, unikátní vizuální styl a potenciál hraničící s filmem o vzniku vesmíru, ale zase jednou je to kokotina určená k nářku a dává nulový prostor k nějakému zamyšlení.

plakát

Vozka smrti (1921) 

Kdyby na konci došlo k vraždě dětí a sebevraždě paní Holmové a kdyby je pak musel David Holm jako vozka odvážet (včetně sestry Edit), čili kdyby ten film měl ten nejtragičtější možný závěr - tak by to byl možná nejlepší němý film vůbec (minimálně v evropském prostoru). Takhle je film o poznání méně působivý a nerezonuje tak silně, nicméně pořád jde o unikátní podívanou. Plus pro mě bruálně odzbrojující oblouk napříč mým osobním filmovým spektrem, když jsem si později uvědomil, že tu hlavní roli hrál Victor Sjöström z Lesních jahod.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Když si odmyslíme úchylné scény a všechno, co bylo zamýšleno pro retardovaného diváka, který si knihu nikdy nepřečte, protože na to buď nebude mít, nebo pro něj kniha představuje "mordor" trávení volného času, tak nám zbyde něco málo, co atmosféru původního Pána Prstenů v sobě má. Ze 144 minut to je ale minut sotva pět. Velká tragédie a prvoplánová honba za senzačními akčními scénami jen tak, aby Tolkienův text mohl tiše klečet v koutě a ozvat se jen "Já!", až bude někdo připravovat závěrečné titulky. Než o knižní adaptaci jde spíš o tříhodinovou počítačovou hru, kde interakce začíná a končí s nákupem vstupenky v kině.

plakát

Transformers (2007) odpad!

Už když jsem byl malej, tak mi hračka auto-co-se-mění-na-robota přišla naprosto debilní. A pak jsem v roce 2007 slyšel na střední škole spolužáka mluvit o tomhle filmu; a opravdu mi přišlo debilní, že o něm mluvil ve smyslu "že je dobrej". Jen jsem slyšel spojení 'vesmír, robot měnící se na auto a zpátky, osud Země a celého vesmíru...' Uff, co to asi bude za pičovinu? Možná jsem byl už tehdy hodně divnej, protože zatímco ostatní mí vrstevníci obdivovali hip-hop (špatnej hip-hop, protože ho dělali bílí, co si hráli na černý), diskosračky, Škwory atd., tak já poslouchal Mozarta, Velvet Underground a tak... A zatímco oni koukali na Transformery, tak já si z malýho kapesnýho objednával na netu DVDčka Bergmana, Felliniho, Antonioniho atd. z Levných knih a po nocích koukal na čétédva na filmový kluby. No, takže jsem nějaký transformery úplně vypustil a spokojeně jsem si žil dál, odmaturoval, dostal se na vysokou školu, dodělal ji, začal si dělat specializované vzdělání z dějin literatury... a moji bývalí spolužáci začali chlastat, fetovat, někdo je nezaměstnanej, jeden frajer dokonce skončil v psychologické léčebně, další si udělal tři děcka, aniž by dokázal uživit jedno, z dalšího skončil podpantofláckej chrchel, co už ani na to pivo nejde, další dělá finančního poradce... A jak to? si tak říkám. Dneska považuji za velkou výhodu, že mě před deseti lety zkrátka minul film, kde se vesmírní roboti honí za nějakou kostkou a dokážou se proměnit na auto, letadlo a mobil. Hodně komentářů zde Transformers obhajuje, že je to přiznaná nadsázka a že ten film má pobavit a že si na nic nehraje... To není žádná omluva.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak jsem si během koukání průběžně dělal poznámky, proč je ten film na piču: Debilní úvodní scéna. - Město vybuchuje, ale až když zavolá Batman, tak někdo řekne: "Rychle pryč!" - Mimozemská loď kosí budovu, frajer v ní se modlí, i když mimozemšťani jsou důkazem, že náboženství asi ne-e. - Budova se hroutí a je jasný, že nikdo to nedá, Batman s nefunkčním mobilem u ucha stejně volá týpkovi v hroutící se budově a pak jde zachraňovat. - Ženská u soudu: "Superman se nezodpovídá nikomu, ani Bohu." Tak zaprvý, Superman je MIMOZEMŠŤAN, a zadruhý, Bůh není. - Vůbec není jasný, co kdo dělá a proč. - Když dva fízlové ve sklepě zjistí, že shit goes real, nezavolají si o posily. - Nahá Amy Adams ve vaně... a neukáže kozy! - Jakto, že Superman klátí Amy Adams, když je to teplouš? - Borec, co nesnáší Supermana, nasprejuje na jeho sochu nápis "falešný bůh", takže Superman je goauld? - Borec si stírá výherní los tak, aby se mu tam udělal znak Batmana. - Zápas v boxu, v němž černej zmlátí bílýho v zájmu jinýho bílýho. - Vedoucí novin je Morfeus a je to kokot. - Batman je nahej ve sprše... a neukáže péro! - Batmanovy sny jsou kompletní mrdka. - Alfréd seká dříví, ale nemá na sobě pracovní mundúr. - Superman bez svých schopností musí dostat na prdel, protože nikdy netrénoval kung-fu. - Martha, jó Martha, tu zná celá parta. - Všechny konflikty na světě může vyřešit sbírka Maminka od Jaroslava Seiferta. - Veleork z Pána Prstenů je ještě větší a vlastně je to Ken od Barbie. - Opět někdo v momentě shit goes real mele cosi jako "Bože, smiluj se nad námi." Ten film je nepoučitelnej. - Co to maj USÁci za rakety? - Amy Adams je piča, protože hodila oštěp do piče, úplně logicky, že jo? a pak ho musela vytahovat. - Do kurev!!! na Supermanově pohřbu je kněz a mele něco o tom, že po smrti přišel do nebe!!!