Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka
  • Romantický

Recenze (9)

plakát

Tři bratři (2014) 

Vynikající rodinný film! Nebaví se jen děti, ale i dospělí. Co na tom, že děj tří ústředních pohádek spousta z nás zná. Originální hudební pojetí je zábavné, Svěrákova signatura znatelná a spousta vtípků, hlášek a scének pobaví a neomrzí je slyšet znovu. Buďme za tyhle filmy rádi!

plakát

Plán útěku (2013) 

Ačkoliv vůbec nejsem fanouškem akčních filmů, tohle mě bavilo! Děj i herecké obsazení na výbornou. Jen některé záběry, u kterých jsem se (a i celý sál) smála, asi nebyly myšleny úplně komicky. Ale celkový dojem z příjemného filmu to nezkazilo, naopak.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Knihu jsem nečetla, jinou filmovou verzi jsem neviděla. Tenhle mi film mě zaujal, nenudila jsem se. Navíc úžasný DiCaprio. Jo!

plakát

Líbánky (2013) 

Po skončení filmu jsem si řekla oukej, ale podruhé takový film vidět nemusím. Nehodnotím herecké ani jiné výkony, hodnotím scénář. Začátek slušnej, pak má ženich nějaké tajemství. Fajn. Ale proč se tak slušně rozjetý děj zvrhne v boj proti šikaně? Třetí hvězdu dávám za to, že ikdyž se mi nelíbil konec příběhu, kamera a herecké výkony si podle mě jen dvě hvězdičky nezaslouží.

plakát

Navždy ty a já (2012) 

Velmi zajímavý film pro mládež. Zpočátku nebyl ani scénář, natočilo se několik scén a následně autoři vymysleli příběh. Herci měli možnost improvizace a to dodalo filmu autentičnost. Snímek zobrazuje situaci dnešního Dánska, sexuální začátky mnoha mladých dívek. Herecké výkony jsou velmi dobré, divák se lehce vžije do příběhu teenagerky Laury, která bezdůvodně přestává komunikovat se svojí nejlepší kamarádkou Christine, vyhýbá se jí a přátelí se s novou dívkou ze školy - lehkovážnou, nevázanou a spontánní Marií, která vnitřně trpí rozvodem rodičů. Film nutí k zamyšlení, určitě není pro každého.

plakát

Na cestě (2012) 

Ne, ne a ne. Četla jsem knižní předlohu a to byl asi největší problém filmu. Road movie? Jo, v knížce! Bláznivej Dean, jeho šílený nápady a nekonečný noci a rána, kdy se jelo naplno až do posledního dechu.. Film ve mě vyvolává nudu a nepochopení. Nečíší z něj život a nepochopitelné chování, nevyzařuje mladickou naivitu. Připadá mi, jako by si autor filmu přečetl knižní předlohu, pochopil ji po svém, zvláštní formou života bez cíle, života plného zklamání, bloudění a tímto způsobem- po svém, ji natočil. Některé scény z knížky jsou zfilmovány, jen aby tam byly. Bez původního kontextu jsou zobrazeny, režisér si udělal fajfku a dál si točí film, který.. Kdybych nečetla knihu, asi ho nepochopím. Anebo možná naopak, třeba by se mi líbil.. Ano, nesměla bych ale znát okolnosti a pojem beat generation.. Víc jak dvě hodiny jsem se trápila..

plakát

Rumový deník (2011) 

Johnnymu jsem v teto roli neverila uz od prvni sceny.. film prumerny. Nic vic, nic min.

plakát

Nežádej svůj poslední tanec (2001) 

Mel to byt film o snaze jit si za svym snem, nebo o cernych a bilych, nebo o necem jinem? Ano, jsem rada, ze jsem film videla, klidne se na nej podivam znova, Julii Stiles mam rada. Ale dej je predvidatelny, tanec mi prisel az jako druhe tema a s tim souvisi i to, ze film pro me nepochopitelne az moc zamereny na cernochy (nic proti cernochum, ale proc v tomto filmu?). Ano, je to fajn film pro odpocinek a relax. A proc je prumerny? Neoslni. Trebas se i na konci usmejete, ale pokud je hlavnim tematem tanec, Lets dance 1 je lepsi a pokud jsou hlavnim tematem cernosi, verim, ze najdeme x-krat lepsi film..