Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (128)

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Skvělý film . Edward Norton je bezchybný, přesvědčivý a dokonalý. Má správnou figuru, po hlasové stránce je 100% a tetování na správném místě. Scéna u stolu s rodinou a novým matčiným přítelem Vás zarazí do sedadla a nepustí. Další scéna ve vězení, kdy si sundá tričko a dá na odiv vytetovaný hákový kříž je rovněž velmi silná. Rovněž další ve vězeňských sprchách. Podobných scén je více. Nejděsivější a nejbrutálnější je bezesporu zastřelení dvou černošských zlodějů a hlavně vražda jednoho z nich o patník. V kterémkoliv hororu vidíme spoustu různých způsobů jak zabít ale tento je opravdu děsivý. Nejen provedením ale především nepředstíranou nenávistí a myšlením. Závěr filmu je velmi silný a myslím, že Norton, respektive postava kterou ztvárňuje, si uvědomí až kam ho jeho myšlenky dovedly a co všechno způsobily

plakát

Země bez zákona (2012) 

Od tohoto filmu jsem čekal víc . Výkon Toma Hardyho se mi moc nezamlouval , hrál tam neustálého bručouna a jeho akční výkon nebyl moc dobrý , zato výkon Shia Leboufa se mi hodně líbil , ale tak na akčním westernovém filmu jsem už dlouho nebyl a z tohoto filmu jsem spokojený = 3,5"

plakát

Město bohů (2002) 

Město bohů je mistrovské dílo, které se dočká skutečného uznání možná až po několika letech.Brazilská národnost tohoto filmu je z něj cítit doslova v každé vteřině.Tvůrci se oprostili od typického klišovitého příběhu a servírují nám drsnou a až nemilosrdně realistickou jízdu, kde vidíme krutý život v těch nejdrsnějších čtvrtích Ria de Janeira.Formální stránka je dokonalá.Fantastická ruční a až neuvěřitelně živá kamera, brilantní střih a křišťálově čistý zvuk.Tohle všechno jen a jen přispívá na výsledné kvalitě filmu.Herci (pro mě neznámí) hrajou skvěle a režie je ještě lepší.Hudební složka je taky solidní, ale o to tady nejde.Jde o co možná nejopravdovější zachycení reality.A to se tu myslím povedlo.Tvůrci se vyznamenali - forma je úžasná a obsah silný a šoující zároveň.Jedno pokoukání nestačí.4,5"

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Ze začátku jsem si myslel, že to spíš půjde do hororu typu Kruh, ale z těch to má jen málo, je to spíš thriller/drama, psychologický film. Je možná těžkopádnější, ale je i pestrý. Rozhodně zmate, je normální po něm přemýšlet, jestli to bylo tak, jak tvůrci na konci tvrdí, nebo ne. I když spíše ano, je tam mnoho indicií, že tam není několikeré zmatení. Tak jako tak aspoň to člověka nutí přemýšlet, a to už v průběhu, kdy může hledat určité chyby. Jinak mi jedině vadil Ruffalo, nemám ho nějak rád, přijde mi, že neumí hrát , jinak Leonardo fantastický výkon! 4,5"

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Pro mně nejlepší rambo ze všech . Hudba v akčním scénkám je dokonalá . Poslední scéna je dost dojemná . Top film

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Tenhle film mně příjemně překvapil . Jediné co mi vadilo že Arnold nedostal moc prostoru a že až zbytečnou roli podlě mně dostal Randy Couture , který mně vůbec nezaujal . Každopádně po akční stránce to bylo dobré , sranda taky byla , hudba k ačnímu podtextu byla nadprůměrná .

plakát

Predátor 2 (1990) 

Na první díl to nemá ani zdaleka . Predátor 2 byla strašná nuda ohrané akce . Kevin Peter Hall se mi v hlavní roli vůbec nelíbil . Možná co bych mohl pochválit je hudba , která je aj v 1 dílu skvělá a k akčním scénkám je super . 2,5"

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Tenhle díl je opravdu výborným zakončením Prciček . Tento díl nabízí zase skvělé scénky u kterých se budete popadat za břicho . Tomuto dílu jsem dal 5 hvězd protože to bylo skvělé zakončení této slavné komedie . Prcičky ve mně hodně zanechali...

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

Film o zombie stále táhne...a zvlášť pokud se podaří natočit ho dobře. Zacku Snyderovi se to bezpochyby podařilo. Ačkoliv u filmu jako takového se příliš bát nebudete, určitě stojí za shlédnutí...zvlášť pro ty, kdo to téma mají rádi. Lidé jsou napadeni neznámým virem, který se přenáší pokousáním. Ačkoliv člověk umře, virus ho udrží v činnosti....jedinou spolehlivou likvidací je rána do hlavy. Virus se rychle šíří a zdravých lidí ubývá a ti se začínají sdružovat ve skupinkách na různých místech. Jedna taková skupina se zavře v supermarketu, odkud se nakonec rozhodnout odejít, dojet do přístavu, vzít loď a odplout na ostrov, kde by nákaza nehrozila.