Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Poslední recenze (1 763)

plakát

Stovky bobrů (2022) 

Oproti většině komentujících mi ty stále se vracející pasáže přišly nejvtipnější, protože tím, jak film přebírá mentalitu survivalových videoher, tak tímto celkem odvážně nepřeskakuje jeden z jejich nejdůležitějších elementů a to potřeba neustálých repetic a grindingu, motivující hráče k vynálezávosti způsobů, jak tyto procesy automatizovat. Když sledujeme sekvenci, ve které každou noc někdo zabije a ukradne psa ze spřežení, přičemž každou takovou noc zmenšující se počet oněch psů musí hrát spolu jinou karetní hru, dokud ten poslední si prostě odevzdaně nevykládá pasiáns, tam ten film cením nejvíce. Podobně tomu pomáhá, když navzdory tomu, že míra postprodukčních doplňků zde přesahuje poměr těch reálných, se lesní zvířátka drží své podoby zmatených lidí navlečených v hadrech, ze kterých dost často zjevně píču viděj a jejich každej pád na držku je prostě hrozně naplňující. Docela dlouho ale trvalo, než jsem ten film přijal, protože třeba oproti takové Panice v městečku, která byla autentickou zběsilou anarchií pošílené mysli, tak u Hundred of Beavers můžete mít hodně dlouho pocit takovýho toho taťkovskýho šaškování před dětma na rodinném výletě a dokážete si ho vlastně dobře představit promítaný někde v dětském stanu na Pokáč kempu (jsou tam vůbec jiné stany?). Naštěstí ta kadence vtipů je neuvěřitelná a když se začnou vracet v plné síle všechny running jokes, jste celkem bezbranní. Jsem trochu rezervovaný ohledně těhlech green screen taškařic (kterých býval odjakživa plný YT), ale v tomto případě budu citovat profesorku McGonnagalovou poté, co na konci roku Brumbál náhodně nahází Nebelvíru přesně tolik bodů, aby to natřeli Zmijozelu: This goes against all the school rules and my entire moral code but I'm too drunk to care. 

plakát

Kanibal! Muzikál (1993) 

Klisna, o které jste si mysleli, že má jen vás, ale ona za vašimi zády klidně povozí celý město, toť jedna z hlavních zápletek Parkerova debutu, zčásti napsaného jako pomstu své někdejší snoubence, která ho podváděla ze zpěvákem univerzitního quartetu. Jmenovala se stejně jak ten kůň a dokonce je to prý jedna z tanečnic v závěrečné "Pověste ho vejš" choreografii. Upřímně řečeno se Trey Parker nemá čemu divit, když zamlada vypadal jak fujho Jerry Seinfeld. Nicméně tenhle muzikál má vlastně všechno, co já na těhlech studentskejch fraškách mám rád - produkční nedostatky nahrazené nadšením zúčastněných, nepochopitelné interní vtípky, everything goes mentalitu, vycházení z podnětů svého prostředí (ve své době nebyla legenda o Alferdovi Packerovi za hranicema Colorada nijak moc známá) a obecná maniakálnost. Na reakci jedné z postav u druhé prezentace písně Snowman si bezpochyby vzpomenu při svých budoucích muzikálových dobrodružstvích.

plakát

Zátopek (2021) 

Ondříček je hodný, bezelstný člověk a tomu filmu to šíleně škodí, protože jen ten náznak toho, jak na postavě malého bujarého moravského blbínka mohl vytvořit kousavou reflexi Československé povahy, která si zakládá na tom jak je v kdejaký hovadině nejlepší, akorát na úkor svého okolí a ještě u toho vypadá jak debil, by byla tak strašně potřebná. Takhle vlastně jenom sem tam prosvitne to uvědomění, že Emil Zátopek byl tehdejším ekvivalentem korporátní krysy, co veškerý svůj čas tráví v gymu na multisportku a otravuje svoje okolí nezajímavými historkami o něm. Přitom to tak mohl mít i scénáristicky jednodušší než když takhle zkouší klenout přes sebe jeden nezajímavý dramatický oblouk přes druhý (pojem "vajíčka Dany Zátopkové" by mohl být scénáristický terminus technicus pro skokové ukončení náročně budované podzápletky, která pak ve výsledku ve filmu je jenom proto, aby byla) a kombinovat to s povinnými zátopkovic trivias. Na druhou stranu, zastaralý český narativ "vypadá to skoro tak dobře jako zahraniční filmy" u Ondříčka již dávno neplatí, protože Zátopek vypadá lépe než většina zahraničních filmů a obsahuje několik ikonických sekvencí (logicky ona dobíhání závodů) nebo alespoň chvályhodných pokusů o ně (kontrast sporotvního úspěchu Dany Zátopkové s úspěchy Emila). Martha Issová pak dostává pasivně agresivního Lva za věrohodné zpracování nesnesitelné píče.

Poslední hodnocení (3 339)

Vražda ing. Čerta (1970)

12.05.2024

Stovky bobrů (2022)

11.05.2024

Kanibal! Muzikál (1993)

11.05.2024

Zátopek (2021)

10.05.2024

Agónie - konec Rasputina (1981)

05.05.2024

Kenkei tai sošiki bórjoku (1975)

05.05.2024

Bunkr hotelu Palace (1989)

05.05.2024

Sedící slon (2018)

05.05.2024

Potvora - Série 1 (2016) (série) (S01)

03.05.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Tak

.

Tak