Reklama

Reklama

Postapokalyptická futuristická vize totalitního státu, ve kterém se schyluje k občanskému převratu. Vládnoucí vrstva proto hledá bezpečí v úkrytu podzemního hotelu, který byl před mnoha lety vybudován právě pro tyto účely. Do jejich bunkru však pronikne špiónka z řad povstalců, která se díky své nátuře záhy stane podezřelou. I přesto je jí však umožněno pozorovat běsnění upadající vládnoucí vrstvy, která si láme hlavu nad osudem svého vůdce, jenž se v úkrytu vůbec neukázal. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod pekne vtiahne diváka do svojich osídiel, po výtvarnej stránke nabudí na skvelý postapo a dá nádej, že sa budeme baviť. Možno trochu ináč, ale predsa len. Po premiestnení deja do titulného priestoru, film spadá do neidentifikovateľnej zmesi komédie, špionážneho thrilleru a sci-fi a pekne budovaný záujem zmyslov nás divákov, hádže do pisoáru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Enki Bilal sa zase hra na artovych velikanov ako bergman, Tarkovsky, Fellini alebo Antonioni .. najviac ma dostala veta, ze upadajuca vladnuca vrstva si lame hlavu nad osudom svojho lidra, ktory sa vobec neukaze. Na zaklade coho vieme ze vladnuca vrstva upada, co to sposobilo, preco upada, ako a kym boli nastrartovane procesy udajneho upadku tej vladnucej Vrstvy ? Odpovede na tieto otazky nepozna nielen divak, ale ja myslim, ze ani scenarista! 45 % ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Orwellovské téma pro francouzsky. Z filmu srší atmosféra 1984 na sto honů... pardon framů, i když se jedná o jiné téma. Enki Bilal s česko-jugoslávskou krví dokazuje, že v malém prostředí s několika herci jde odehrát zajímavý příběh s "šokujícím" závěrem. Navíc nejen, že má režijní talent, ale literární a malířský. Další tvůrce, jehož uměleckou kariéru bude zajímavé sledovat. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Bizarní snímek odehrávající se v nedefinované minulosti/současnosti/budoucnosti, který ignoruje strougyho touhu po informacích o důvodech tristního stavu světa, ilustrovaného hned zpočátku na triviální předpovědi počasí, a místo toho ho nechává sledovat několik bývalých členů vlády, skrývajících se v postupně se rozpadajícím podzemním bunkru, kde čekají na příchod prezidenta. A tak strougy sleduje sofistikované opravy kazících se robotů ve stylu majznout ho po palici činkou, "rafinované" svádění do podzemí se infiltrované rebelky či do nikam se vytrácející rozmluvy postav, založené na událostech, které se evidentně staly v době ve filmu nezobrazené a nebohému strougymu tak mnohdy nedávající pražádný smysl. To vše pozvolným tempem směřuje ke konci, který následně celý film převrátí vynalézavě na hlavu a přesto se strougy nic významně předchozí události vysvětlující nedozví. A co následně udělá zmatený strougy? Nadšeně zatleská, udělí lepší 4* a zvolá:"Jen více podobných filmů, prosím!" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hutnej atmosférickej bizár. Divák se toho dozví tak málo, že i překvapivé rozuzlení, které pravděpodobně staví vše, co si divák o daném fikčním světě dosud myslel, na hlavu, člověka příliš moudrým neudělá. Každopádně je to film podnětný a dá se o něm následně dlouze uvažovat a rozebírat jej. Ale prim hraje ta atmosféra. Už opravdu dlouho jsem neviděl film s tak koncentrovanou atmosférou totálního zmaru, špíny, konce civilizace. Povinnost pro nemainstreamové fanoušky temných koutů kinematografie. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama