Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (29)

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

No, nic moc jsem od toho nečekala, přesto jsem překvapená. Nikoli příjemně. Matěj Hádek se svým chlapeckým hlasem není příliš přesvědčivý představitel kazatele, na kterého chodilo do Betlémské kaple až 3000 lidí. Nechápu, proč všechno točili v temných gotických kobkách, když už v té době byly běžně používané kazetové stropy, bohatá a hlavně barevná výmalba místností. Lomená okna se dělala už jen v církevních stavbách. Chudák Václav měl 100 let starý sály a Zikmund se pohyboval v místnosti se stropem, který se dělal až mnoho mnoho let po jeho smrti. A co ta budova Karolina? Německej prelát opouští univerzitu a vyjede bránou kamsi na louku. Kde je historická Praha? No a proč proč se scény z Betlémské kaple točily v jakési temné kobce s klenbama (zase!). Snad tu máme věrně zrekonstruovanou pravou Betlémskou kapli. A proč královna Žofie klečí při modlitbě mezi prostým lidem, když tam měla svůj VIP balkůnek? A kde je Žižka, komorník a královnin doprovod do kaple? Vždyť tam se seznámil s Husovým učením. Taky se úplně zapomnělo na Čeňka z Vartenberka. Scény z Itálie se taky točily v nevyhovujícím prostředí. V Itáliu už v té době frčela renesance a tím pádem úplně jiný sloh. Nebo jak se Hus schoval do rodné chalupy a na Kozí hrádek se milostivě vydal, až když si tam pro něj přijela královna. Velmi mi to připomnělo vyzvednutí Ramba z jeho úkrytu v klášteře. Celkově je trilogie historicky děsně nepřesná, ale to bylo divákovi sděleno na konci 3. dílu. Takže divák je zmaten - když se dílo nesnažilo o přesné historické zpracování, co je tam tedy správně a hlavně, proč se teda něco takového vůbec točilo? Na to, že se Kantůrková (pf, prej historička) husovským tématem zabývala "dlouhou řadu let", nevyplodila nijak úchvatný dílo, který režisér Svoboda nevylepšil. Tu jednu hvězdičku má ode mě Jan Dolanský a vynikající zpracování krysy Páleče.

plakát

Cizinec (2010) 

Straaaaaaašně nudný film. Příběh o ničem, konec předvídatelný. A Angelina Jolie? Před každým záběrem jí rejža řekl: Sem si stoupni a buď krásná/Běž tudy a buď krásná/Otoč se a buď krásná/Tanči a buď krásná/Řiď loď a buď krásná/Jeď vlakem a buď krásná. Ale jo, to jí docela šlo :-)).

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Román jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat s předlohou, ale film jako takový se mi nelíbil. Výprava a kostýmy byly sice nádherné, působivé a efektní, příběh je však nudný a plytký. Čekala jsem víc.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Naprosto přesně si pamatuju, kdy jsem ten film viděla poprvé. Bylo to v květnu 1997, měla jsem se učit na maturitu, ale jeden moooc fajn kluk mě pozval do kina. Váhala jsem - trošku - ale nakonec jsem šla a bylo z toho perfektní rande. Nádherný, dojemný romantický příběh, který mi učaroval navždy.

plakát

Dracula 2000 (2000) 

Jo, tak tady jsem se zamilovala do Gerarda Butlera.

plakát

Malé ženy (1994) 

Miluju tu knihu a film taky. Nádherný, dojemný a (přiznejme si to) lehce zidealizovaný příběh, který mě více než potěšil jak při čtení během dospívání, tak i nedávno při shlédnutí filmu. A nic na tom nezměnil fakt, že už jsem velká holka a měla bych být imunní vůči takovým dojákům. Nejsem :-)).

plakát

Mládí (1992) 

Tak tady jsem děsně sentimentální - film jsem totiž viděla v kině, když byl nový a já chodila v roztrhanejch džínách a kostkovaný košili :-)). Joooo, to byly časy.

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Bezva akční oddechovka plná vtipných hlášek pronášených hustokrutěmegasexy Guyem. To je aspoň hrdina, jak má být - kouří a je politicky nekorektní, hotovej Bruce Willis za mlada (chybělo už je to bílý tričko :-)).

plakát

Oči války (2009) 

Je to tak silné drama, že nevím, co vyzdvihnout nejdřív - pokud ovšem pominu výkon Colina Farella, protože ten byl nepopsatelně skvělý. Všechna ta bolest a vina v jeho očích mě dostává. Silné, syrové, dojemné, strhující.

plakát

Poslední pokušení Krista (1988) odpad!

Řekla bych, že Nikos byl hodně mimo, když psal tu knihu. Máří Magdaléna jako dětská láska Ježíše Krista? Jidáš jako největší kámoš, který Krista tak moc miloval, že ho zradil? A to jako fakt? Jsem křesťanka a věřím tomu, co je napsáno v Bibli. Tenhle příběh je slint. Ježíšova božská stránka osobnosti nikdy nemůže ustoupit té lidské.